Näyttökuvien (ruutukaappausten, kuvakaappausten) ottaminen

Jolla Care -

Sailfish OS:ssä on kätevä tapa ottaa kuvia laitteen näytöltä.

Paina molempia äänenvoimakkuusnäppäimiä yhtä aikaa ja pidä ne painettuna noin sekunnin tai kahden ajan, kunnes kuulet kameran suljinäänen ja/tai näet lyhyen ilmoituksen kuvan ottamisesta näytön yläosassa. Siinä lukee "Näyttökuva otettu".

Kuvat tallennetaan kansioon Pictures > Screenshots. Voit katsella niitä Gallerian näkymässä Näyttökuvat.

Toinen vaihtoehto on asentaa sovellus Screenshot Jollan Kaupasta. Tämä sovelluksen avulla voit ottaa näyttökuvia 3-15 sekunnin viiveellä.

Kuvat tallennetaan kansioon Pictures > screenshots (huomaa pieni 's' erona toiseen työkaluun).

Sailfish OS ei tue videokaappausten ottamista.