Sailfish X:n asentaminen Xperia XA2:een epäonnistuu: "FAILED (remote: 'unknown command')"

Jolla Care -

Seuraava ongelma on havaittu erityisesti käytettäessä Ubuntu-tietokonetta (ainakin versio 18.04) Salfish X:n (versio 3.0.0.8) asentamiseen Xperia XA2-laitteeseen USB3-portin kautta. Esitämme tässä artikkelissa tavan kiertää tämä ongelma. Estämme tämän ongelman OS-versiosta 3.0.1 lähtien.

Pian käynnistettyäsi skriptin, jolla Sailfish X asennetaan Xperia XA2:een, seuraavaa saattaa tapahtua ja näkyä tietokoneesi terminaalissa:

$ ./flash.sh
Detected Linux
Searching device to flash..
Found 1 devices: CQ3000XMTM
Fastboot command: fastboot -s CQ3000XMTM
Flashing boot_a partition..
Sending 'boot_a' (17772 KB) FAILED (remote: 'unknown command')
Finished. Total time: 0.001s

Tämä virhe näyttää esiintyvän silloin, kun käytetään USB3-porttia tietokoneessa, jonka käyttöjärjestelmä on Ubuntu 18.04 (emme toistaiseksi ole havainneet tätä tapahtuvan muissa ympäristöissä). Miten välttää tämä ongelma?

1) Tarkista, onko tietokoneessasi USB2-portteja. Jos on, käytä sellaista, ja asennus onnistuu.

2) Jos tietokoneessasi on vain USB3-portteja, tämä ongelma on mahdollista kiertää seuraavalla tavalla:

## Pakota USB3-portit tilapäisesti USB2-tilaan (huomaa, että toinen komento alla on pitkä - kopioi se ihan kokonaan)

sudo su
lspci -nn | grep USB | cut -d '[' -f3 | cut -d ']' -f1 | xargs -I@ sudo setpci -H1 -d @ d0.l=0
exit

## Asenna Sailfish X Xperia XA2 laitteeseesi nyt.

./flash.sh

## Käynnistä tietokoneesi uudelleen, jotta sen USB3-portit palaavat normaalitilaansa. Vaihtoehtoisesti voit antaa seuraavat komennot:

sudo su
lspci -nn | grep USB | cut -d '[' -f3 | cut -d ']' -f1 | xargs -I@ sudo setpci -H1 -d @ d0.l=1
exit