Kun OS-päivityksen asentaminen epäonnistuu (vaikka lataus toimi)

Jolla Care -

Joskus OS-päivityksen asentaminen saattaa epäonnistua, vaikka lataaminen näytti onnistuvan. Ongelma aiheutuu yleensä siitä, että laite ja Jollan Kauppa ovat jotenkin epäsynkassa keskenään.

Valmistaudu käyttämään komentoriviä

Ladataan ja asennetaan OS-päivitys käynnistämällä prosessi komentoriviltä (Terminaali-sovelluksesta) sen sijaan, että käyttäisimme valikkoa "Asetukset > Sailfish OS -päivitykset".  Tällä tavalla voimme ohittaa tietyt tarkistukset, mikä saattaa auttaa päivityksen onnisttumiseen.

Ole hyvä ja lue tämä tukiartikkeli ensin ja toimi sen ohjeiden mukaisesti. Artikkeli kertoo, miten Kehitystila laitetaan päälle ja pois. Kehitystila antaa mahdollisuuden päästä syvemmälle Sailfish-käyttöjärjestelmään antamalla pääkäyttäjän ("root") oikeudet. Samalla laitteeseesi asennetaan Terminal-sovellus.

Käynnistä OS-päivitys komentoriviltä

Once you have the Developer Mode enabled, do as follows:

1. Connect your phone to battery charger.
  2. Open Terminal app. If the font is too small make it bigger using to Settings at the top right corner.
  3. Type and execute the following commands:

devel-su
## type your SSH password here

ssu re 2.2.1.18 ## korvaa "2.2.1.18" haluamallasi OS-versiolla
version --dup      ## huomaa kaksi (2) tavuviivaa sana 'dup' edessä!
reboot

Komento  " version --dup" kestää pitkään, sillä se ensin hakee kaiken tarvittavan palvelimelta laitteeseesi ja sitten asentaa ne.  Näet eistymisen prosenttiluvuista.

Jos päivitys onnistui tällä tavalla, ole hyvä ja hyppää kappaleeseen "Loppusiivous" alempana.

Jos päivitys yhä epäonnistuu

Jos OS-päivitys yhä vaan epäonnistuu, seuraavat komennot saattavat auttaa:

Poistetaan aiempien yritysten jälkiä, jotta päästään kokeilemaan puhtaasta lähtötilanteesta.

devel-su
pkill store-client
rm -rf /home/.pk-zypp-dist-upgrade-cache/*

## Käytä tätä komentoa Sailfish OS 2.2.0 -versiolle tai aiemmille
rm  /home/nemo/.cache/store-client/os-info

## Käytä tätä komentoa Sailfish OS 2.2.1 -versiolle tai myöhemmille
rm  /home/nemo/.cache/sailfish-osupdateservice/os-info

ssu re 2.2.1.18
## korvaa "2.2.1.18" haluamallasi OS-versiolla
version --dup
## huomaa kaksi (2) tavuviivaa sana 'dup' edessä!
reboot

Loppusiivous

Ilmoitus OS-päivityksen saatavillaolosta saattaa jäädä roikkumaan, kun laite on päivitetty komentoriviä apuna käyttäen.  Seuraavat komennot saattavat auttaa poistamaan tuon turhan ilmoituksen:

devel-su
pkill store-client

## Käytä tätä komentoa Sailfish OS 2.2.0 -versiolle tai aiemmille

rm  /home/nemo/.cache/store-client/os-info

## Käytä tätä komentoa Sailfish OS 2.2.1 -versiolle tai myöhemmille
rm  /home/nemo/.cache/sailfish-osupdateservice/os-info

Käy vielä valikossa  "Asetukset > Sailfish OS -päivitykset" ja etsi päivitysiä alasvetovalikon komennolla.

Sailfish OS -laitteesi on nyt päivitetty ja käyttökunnossa.

Ongelmatilanteissa lue tämä

Komento  " version --dup"  saattaa epäonnistua tapauksissa, joissa käyttäjä on lisännyt joitakin koodihakemistoja laitteeseensa.

Ongelmatapuksissa kannattaa ajaa alla oleva komento ja ottaa kuvia sen tulostamasta vasteesta niin että se kaikki näkyy kuvissa. Sitten pyydämme luomaan vikailmoituksen ja liittämään kuvat siihen.

ssu lr

Komennon oikea vaste on alla olevan kuvan mukainen:

Kohdassa "Enabled repositories (user)" mahdollisesti olevia vääriä (ylimääräisiä) hakemistoja voit poistaa komennolla

ssu rr <hakemiston-nimi

ja sen jälkeen vielä

ssu up               # sama kuin "ssu updaterepos"
pkcon refresh

Komennon attribuutti <hakemiston-nimi> tulee kirjoittaa komennon "ssu lr" vasteen vasemmassa sarakkeessa näkyviä lyhyitä nimiä (vertaa kuvaan yllä -- tuossa kuvassa ei ole mitään väärää kuitenkaan).

Jos haluat säilyttää koodihakemistosi jostakin syystä, voit myös vain laittaa ne pois päältä OS-asennuksen ajaksi:

ssu dr <repository-name>

Myöhemmin ne voi laittaa uudelleen tolimintaan komennolla

ssu er <repository-name