Kun OS-päivityksen asentaminen epäonnistuu (vaikka lataus toimi)

Jolla Care -

Joskus OS-päivityksen asentaminen saattaa epäonnistua, vaikka lataaminen näytti onnistuvan. Ongelma aiheutuu yleensä siitä, että laite ja Jollan Kauppa ovat jotenkin epäsynkassa keskenään.

Valmistaudu käyttämään komentoriviä

Ladataan ja asennetaan OS-päivitys käynnistämällä prosessi komentoriviltä (Terminaali-sovelluksesta) sen sijaan, että käyttäisimme valikkoa "Asetukset > Sailfish OS -päivitykset".  Tällä tavalla voimme ohittaa tietyt tarkistukset, mikä saattaa auttaa päivityksen onnisttumiseen.

Ole hyvä ja lue tämä tukiartikkeli ensin ja toimi sen ohjeiden mukaisesti. Artikkeli kertoo, miten Kehitystila laitetaan päälle ja pois. Kehitystila antaa mahdollisuuden päästä syvemmälle Sailfish-käyttöjärjestelmään antamalla pääkäyttäjän ("root") oikeudet. Samalla laitteeseesi asennetaan Terminal-sovellus.

Käynnistä OS-päivitys komentoriviltä

Kun sinulla on Kehitystila päällä, toimi seuraavasti:

1. Kytke laitteesi akkulaturiin.
  2. Avaa Terminal-sovellus. Jos sen kirjasinkoko on liian pieni, suurenna sitä oikean yläkulman asetuksissa.
  3. Kirjoita ja suorita seuraavat komennot:

devel-su
## kirjoita SSH-salasanasi tässä kohdassa

ssu re 2.2.0.29 ## korvaa "2.2.0.29" tavaoittelemallasi OS-versiolla
version --dup      ## huomaa että 'dup':n edessä on 2 tavuviivaa
reboot

Komento  " version --dup " kestää kauan, sillä se ensin lataa kaiken tarvittavan ja sitten asentaa ne. Voit seurata työn edistymistä prosenttiluvuista.

Loppusiivous

The OS update notification may persist in the device after updating the OS with the command line method.
The next commands may help in eliminating the notification:

OS-päivitysilmoitus saattaa jäädä roikkumaan laitteeseesi komentoriviltä tehdyn päivityksen jälkeen. Seuraavat komennot voivat auttaa poistamaan tuon turhan päivitysilmoituksen:

rm -rf /home/nemo/.cache/store-client/os-info
pkill store-client

Käy vielä valikossa "Asetukset > Sailfish OS -päivitykset" ja hae päivitystä ylävetovalikon avulla.

Sinun Sailfish OS -laitteesi on nyt päivitetty ja valmiina käyttöön.

Ongelmatilanteissa

Komento "version --dup" saattaa epäonnistua tapauksissa, joissa käyttäjä on lisännyt joitakin koodihakemistoja laitteeseensa.

Ongelmatapuksissa kannattaa ajaa alla oleva komento ja ottaa kuvia sen tulostamasta vasteesta niin että se kaikki näkyy kuvissa. Sitten pyydämme luomaan vikailmoituksen ja liittämään kuvat siihen.

ssu lr

Komennon oikea vaste on alla olevan kuvan mukainen:

Kohdassa "Enabled repositories (user)" mahdollisesti olevia vääriä (ylimääräisiä) hakemistoja voit poistaa komennolla

ssu rr <hakemiston-nimi

ja sen jälkeen vielä

ssu up               # sama kuin "ssu updaterepos"
pkcon refresh

Komennon attribuutti <hakemiston-nimi> tulee kirjoittaa komennon "ssu lr" vasteen vasemmassa sarakkeessa näkyviä lyhyitä nimiä (vertaa kuvaan yllä -- tuossa kuvassa ei ole mitään väärää kuitenkaan).

Jos haluat säilyttää koodihakemistosi jostakin syystä, voit myös vain laittaa ne pois päältä OS-asennuksen ajaksi:

ssu dr <repository-name>

Myöhemmin ne voi laittaa uudelleen tolimintaan komennolla

ssu er <repository-name