Sailfish X:n asentaminen uudelleen

Jolla Care -

Jos havaitset vakavia ongelmia Xperian ja Sailfish X:n toiminnassa, voi olla parasta asentaa Sailfish X uudelleen laitteeseesi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten se tehdään.

Riippuen havaitsemistasi ongelmista Xperia X:n kanssa voi olla riittävää asentaa (engl. "reflash") Sailfish OS (Sailfish X) uudelleen. Jos on kuitenkin niin, ettei Xperia X -laitteesi pysty käyttämään matkapuhelinverkon palveluita kunnolla (tai ollenkaan), voi olla parasta palauttaa laite ensin takaisin Android-tilaan -- katso tätä tukiartikkeliamme.

HUOM: Laitteen palauttaminen takaisin Android-tilaan tarkoittaa, että kaikki laitteessa olevat tiedot tuohoutuvat. Vain muistikortti (SD-kortti) ja SIM -kortti säilyvät koskemattomina.

Sailfish OS:n asentaminen uudelleen Xperia X:ään

Sailfish OS voidaan asentaa käyttäen Windows-, Linux- tai Mac-tietokoneita. Seuraavissa kappaleissa on linkit kunkin tietokonetyypin ohjeisiin.

Varmista ensin, että sinulla on viimeisin saatavissa oleva Sailfish OS-versio ladattuna tietokoneellesi. Tarvittaessa voit ladata sen tästä hakemistosta. Ole hyvä ja kirjaudu tähän palveluun saman Jolla-tilin tunnuksin, jota käytit Sailfish X -lisenssin ostamiseen.

Tarkista, että Sailfish OS -asennushakemistosi sisältö on vastaava kuin alla olevassa kuvassa (jossa meillä on Sailfish OS -versio 3.0.0.8 esimerkkinä).

Kuva:  Sailfish X:n asennushakemiston oikea sisältö - esimerkki

Tarkista erityisesti, että hakemistossasi on tiedosto "SW_binaries_for_Xperia_AOSP*.img". Jos se puuttuu, toimi kappaleen 5 ohjeiden mukaisesti: Windows, Linux, Mac.

Asenna sitten Sailfish OS Xperiaasi kappaleen 6 ohjeita noudattaen: Windows, Linux, Mac.
Kytkiessäsi USB-kaapelin paina Äänenvoimakkuus YLÖS -painiketta . Laitteen yläosaan tulee syttyä SININEN VALO (jos vihreä, irrota laite ja kytke uudelleen - paina painiketta hellästi).

Kun olet saanut asentamisen loppuun, PC:si näytöllä pitäisi olla liitteenä olevan PDF-tiedoston mukainen tulostus (Sailfish OS -versio toki muuttuu ajan myötä).