Jollan Tablet-projekti päättyy: Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Jolla -

Jolla Tablet projekti päättyy pieneen erään Tablet-toimituksia, sekä rahojen palautuksiin muille osallistuneille. Lue virallinen blogikirjoituksemme täällä: Englanniksi | Suomeksi

Tämän UKK'n tarkoitus on täydentää bogikirjoituksesta löytyvää tietoa.

K: Tilasin Jolla Tabletin suoraan Jollan verkkokaupasta (shop.jolla.com) syksyllä, en Indiegogosta. Mitä tilaukselleni tapahtuu?

V: Koska tilauksesi oli ostos, tilauksesi perutaan ja rahasi palautetaan kokonaisuudessaan. Sinulta ei vaadita toimenpiteitä tämän tiimoilta, ja pyydämme sinua tarkkailemaan sähköpostiasi lisäinformaation varalta.

K: Osallistuin Indiegogo-kampanjaan sen ensimmäisenä päivänä. Tarkoittaako tämä että saan Tabletin?

V: Tuhansia ihmisiä osallistui kampanjaan sen ensimmäisinä tunteina, ja teemme kaikkemme että kunnioitamme järjestystä jossa kontribuutiot tehtiin Tablet toimituksien kannalta. Saat sähköpostiisi joko kutsun kontribuution viimeistelemiseksi verkkokauppaamme, tai sitten tietoa rahojen palautukseen liittyen.

K: Jos en tahdo rahojani takaisin, ja haluaisin sen sijaan lahjoittaa varat Jollalle, miten minun tulisi toimia?

V: Olemme luonnollisesti otettuja tästä eleestä, suurkiitokset tuestasi! Mikäli olet osallistunut Tablet projektiin Indiegogo-kampanjoiden aikana, saat meiltä viestin ohjeiden kera rahojen palautukseen liittyen. Mikäli et reagoi tähän viestiin nämä varat rekisteröidään lahjoitukseksi Jollalle, Jollan käytettäväksi yrityksen parhaalla näkemällään tavalla. Mikäli olet ennakkotilaaja-asiakas (Pre-Order, elo-syys 2015) etkä haluaisi rahojasi palautettavan, kerro meille tästä lähettämällä meille tukipyyntö.

K: Millaiselta Sailfish OS:n tulevaisuus näyttää?

V: Saatuaan rahoitusta joulukuussa, Jolla on pystynyt taas jatkamaan Sailfish OS:n kehitystyötä. Kiinnostus käyttöjärjestelmämme lisensointia kohtaan muilta mobiiliteknologian alan yrityksiltä on tällä hetkellä merkittävää, ja vireillä on monta mielenkiintoista projektia. Yksi julkistettu projekti on yhteisömme ajama Fairphone-projekti, mutta neuvottelemme myös useiden muiden potentiaalisten kumppanien kanssa. Sailfish OS ottaa askelia tullakseen useamman laitevalmistajan käyttämäksi ohjelmistoalustaksi. Jollan taloudellinen tilanne on kuitenkin edelleen haastava ja Jolla neuvottelee velkojiensa kanssa rästimaksujen suorittamiseen liittyvistä aikatauluista. Pyrkimyksemme on maksimoida resurssit jotka voimme suunnata Sailfish OS:n kehitykseen.

K: Miksi käytitte Indiegogosta saatuja varoja ohjelmiston kehittämiseen?

V: Jolla Blogissa on ollut paljon keskustelua Indiegogo-varojen käyttämisestä Sailfishin kehittämiseen Tabletin kehittämisen sijaan. Viime vuonna suuri osa käyttöjärjestelmämme kehitystyöstä kohdistui sen tekemiseen tablet-yhteensopivaksi; Sailfish OS 1.0 ei olisi toiminut sellaisenaan tabletilla, ja sopeutus uudelle laitteistoalustalle vaati myös paljon työtä. Jolla Tablet ei olisi Jolla Tablet ilman Sailfish 2.0:aa ja niin on luonnollista että projekti keskittyi ohjelmiston kehitykseen.

K: Miksi Jolla Tableteja myydään (edelleen) Taobaon kautta Kiinassa?

V: Jollalla ei ole mitään tekemistä näiden laitteiden kanssa. Huomaathan että nämä laitteet eivät pyöritä Sailfishiä vaan Androidia. Tutkimme edelleen tätä tapausta.

K: Kiinalainen jälleenmyyjä on ilmoittanut myyvänsä tableteja Sailfishillä varustettuina. Voinko käyttää tällaista laitetta normaalisti, eli pystynkö lataamaan siihen ohjelmistopäivityksiä, käyttämään Jolla Kauppaa jne.?

V: Koska nämä laitteet eivät ole virallisia Jolla laitteita, emme voi olla varmoja mitä muutoksia ohjelmistoon ja laitteistoon on mahdollisesti tehty. Nämä laitteet eivät välttämättä pysty lataamaan ohjelmistopäivityksiä ja Jolla Kauppa ei välttämättä toimi niillä.

K: Miksei Jolla voi ostaa näitä laitteita ja toimittaa niitä virallisia teitä käyttäen? Kuinka monta laitetta Kiinassa on saatavilla?

V: 500 laitetta jotka pyrimme toimittamaan IGG-kampanjaa tukeneille ovat tästä samasta erästä tableteja. Valitettavasti valmistaja oli jo myynyt muutaman sata näistä laitteista jälleenmyyjille, joten niiden saaminen takaisin ei ole enää mahdollista.

K: Aloitettiinko elo-syyskuun ennakkotilauskampanja Tablet-projektin pelastamiseksi? Olitteko jo tällöin taloudellisissa vaikeuksissa?

V: Emme olleet. Syksyllä olimme vielä erittäin varmoja siitä, että saisimme laitteet toimitettua, vaikkakin hieman viivästyneen aikataulun mukaisesti.

K: Miksi ette kommunikoineet useammin kampanjan aikana?

V: Ymmärrämme nyt ettemme kommunikoineet riittävän aktiivisesti kevään/kesän 2015 aikana. Oli odotuksemme että projekti etenee vauhdilla, ja olettamuksemme oli että pääsisimme raportoimaan sen etenemisestä aina vain hieman myöhemmin. Tiedämme nyt että meidän olisi pitänyt kommunikoida useammin ja aloitteellisemmin.