Ohjeet Tablet rahojen palautuksen saamiseksi

Jolla -

Tämä artikkeli sisältää ohjeita siitä, mitä valmisteluita sinun tulisi tehdä jotta Tablet rahojen palautuksen saaminen olisi ongelmatonta ja nopeaa.

SISÄLLYS

1 Miten selvität millä sähköpostiosoitteella osallistuit kampanjaan

2 Kontribuutioiden vahvistaminen ja kontribuutio tunnisteen ("Pledge ID") löytäminen

3 PayPal-tilin luominen

Kaikki yllä mainitut tiedot vaaditaan rahojen palautusprosessia varten.

4 Usein Kysytyt Kysymykset

1 Miten selvität millä sähköpostiosoitteella osallistuit kampanjaan

Mikäli sinulla on käytössäsi useampi sähköpostiosoite, suosittelemme että toistat alla kuvaillun prosessin kaikissa sähköpostitileissäsi*:

1) Siirry sähköpostitilisi Saapuneet (Inbox) laatikkoon

2) Käytä hakutoimintoa, ja etsi sähköposteja hakusanoilla "Indiegogo contribution"

3) Etsi sähköpostit, jotka on lähettänyt "Indiegogo Support", ja jonka otsikko on "Thanks for contributing to 'Jolla Tablet - world's first crowdsourced tablet!'":

4) Avaa sähköpostit nähdäksesi minkä lahjoituksesi kukin sähköposti vahvistaa:

Sähköposti sisältää tärkeitä yksityiskohtia, jotka olemme merkanneet vihreällä:

1: Tämä on käyttäjänimi, minkä Indiegogo on sinulle generoinut, ja törmäät siihen www.indiegogo.com -sivuilla.

2: Tämä on varsinainen Perk jota kohti lahjoittamisen sähköposti vahvistaa.

Lisähuomioita:

• Sähköposteissa on vain yksi vahvistus yhtä lahjoitusta kohden, eli suurimmalle osalle on tullut vähintään kaksi vahvistusviestiä (Tabletista ja toimituskuluista). Etsi siis oletusarvoisesti useampaa sähköpostiviestiä.
  • Esimerkissämme tämä on Tabletin muistikapasiteetin päivityksen ("Update") vahvistava ilmoitus, ja vahvistus varsinaisesta Tablet-kontribuutiosta löytyy siis toisesta sähköpostista.

5) Kirjoita ylös esimerkiksi paperille mistä kaikista lahjoituksista löysit vahvistusviestin.

6) Toista vaiheet 1-5 kaikissa sähköpostitileissäsi.

7) Nyt tiedät mitä kaikkia sähköpostiosoitteita olet käyttänyt lahjoitusten tekemiseen.

* Ongelmia sähköpostitileihisi liittyen? Katso tänne.

2 Kontribuutioiden vahvistaminen ja kontribuutiotunnisteen ("Pledge ID") löytäminen

Nyt kun tiedät, mitä sähköpostiosoitteita olet käyttänyt lahjoitusten tekemiseen Indiegogo:ssa, voit kirjautua sisään Indiegogon verkkosivuilla ja nähdä lahjoituksesi "My contributions" osiossa.

1) Suuntaa selaimesi osoitteeseen www.indiegogo.com, ja klikkaa tekstiä "Log in":

2) Kirjoita sitten sähköpostiosoitteesi ensimmäiselle riville, ja syötä salasanasi Indiegogoon alemmalle riville:

Mikäli et muista tai tiedä salasanaasi Indiegogoon, klikkaa tekstiä "Forgot Password?".

3) Klikkaa sitten käyttäjänimeäsi ruudun oikeassa ylänurkassa, ja valitse "My contributions":

4) Seuraavassa näkymässä näet kaikki Indiegogossa tällä sähköpostiosoitteella tekemäsi lahjoitukset. Vertaa tässä näkymässä näkyviä tietoja sähköpostistasi löytyneisiin vahvistusviesteihin:

5) Samalla kun olet tässä näkymässä, vie hiiren osoitin minkä tahansa kontribuution perässä näkyvän "View Order Details" tekstin päälle, ja kirjoita linkissä näkyvä numerosarja ylös (huom: tarkoitus ei ole klikata!):

6) Toista vaiheet 1-5 kaikilla sähköpostiosoitteillasi mitä käytit Jolla Tablet kampanjassa, kunnes olet varma seuraavista tiedoista:

a) Mitä kaikkia Perkejä kohti olet lahjoittanut
b) Sinulla on ainakin yksi kontribuutiotunnus ("Pledge ID") kirjoitettuna ylös esim. paperille

Ongelmia tai kysyttävää kontribuutioihisi liittyen? Katso tänne.

3 PayPal -tilin luominen

Kaikki Jolla Tablet projektin rahojen palautukset tehdään PayPal -tilille, eli saadaksesi rahasi takaisin sinulla tulee olla PayPal-tili. Mikäli sinulla on jo PayPal-tili, ei sinun tarvitse seurata tämän artikkelin ohjeita.

Mikäli sinulla ei ole PayPal-tiliä, voit seurata alta löytyviä ohjeita sellaisen luomiseksi:

1) Siirry selaimellasi osoitteeseen www.paypal.com, ja klikkaa "Sign Up" nappia.

HUOM: Riippuen käyttämästäsi selaimesta "Sign-in" nappi voi sisältää myös muuta tekstiä, ja alla näkyvät ruutukaappaukset eivät välttämättä näytä koneellasi samalta.

2) Valitse että haluat luoda henkilökohtaisen tilin (etkä esim. yrityksen tililä) klikkaamalla "Personal account" (1):

Huomaathan että sinun kannattaa valita myös maasi (2) tässä näkymässä. Näin tilin luomisen seuraavat vaiheet sopivat paremmin juuri sinulle.

3) Syötä sitten sähköpostiosoitteesi, ja keksi jokin salasana:

Huomaathan että salasanan täytyy sisältää minimissään 8 merkkiä, ja sen pitää sisältää numero tai jokin erityismerkki (esim. #!?"=<>^*).

Sinun täytyy syöttää sama salasana kahteen kertaan kirjoitusvirheiden välttämiseksi.

HUOM: Sähköpostiosoite jota käytät tässä tulee olemaan se PayPal-tilisi sähköpostiosoite, jota kysymme sinulta palautuksen tekemiseksi.

4) Sitten sinun tulee syöttää osoitetietosi:

Huomaa, että sinun pitää raksittaa ruutu hyväksyäksesi PayPalin käyttö- ja tietosuojaehdot jatkaaksesi.

Näihin kenttiin antamasi tietojen ei tarvitse olla samat tiedot, mitä käytit Tablet-kampanjassa.

5) Seuraavaksi sinulta kysytään luottokorttisi tiedot:

PayPal tukee MasterCard, Visa, American Expressin sekä Discovery luottokortteja.

6) PayPal tilisi on nyt luotu!

Ongelmia tai kysyttävää PayPal-tiliisi liittyen? Lue alta löytyvä UKK.

4 Usein Kysytyt Kysymykset

K: Kampanjassa käyttämäni sähköpostiosoite on muuttunut tai se on sujettu enkä pääse sinne enää. Mitä minun kannattaisi tehdä?

V: Mikäli olet jo kirjoittanut tästä Jollan Asiakaspalveluun, kaikki on kunnossa ja olemme huomioineet ilmoituksesi sähköpostiisi liittyen. Anna meille pyydettäessä tällöin uusi sähköpostiosoitteesi.

Mikäli et ole aiemmin informoinut meitä sähköpostisi muuttumisesta, pyydämme sinua kirjoittamaan asiakaspalveluumme, ja selittämään tilanteesi. Tarvitsemme nykyisen sekä vanhan sähköpostiosoitteesi auttaaksemme sinua. Huomaathan että tässä tilanteessa et pysty seuraamaan tämän artikkelin kappaleita 1 ja 2.

K: Olen varma että tein lahjoituksen tiettyä Perkiä kohti, mutta nyt en löydä tämänkään artikkelin avulla siitä jälkeäkään sähköpostistani tai Indiegogosta. Mitä minun kannattaisi tehdä?

V: Tarkista vielä pankkitilisi/PayPal-tilisi tiliotteesta löydätkö sieltä kontribuutioosi liittyvää tapahtumaa.

Mikäli löydät tiliotteesta siirron, joka viittaisi tähän puuttuvaan kontribuutioon, kirjoita meille ja tutkimme asiaa tarkemmin.

Mikäli et löydä tällaista tapahtumaa tiliotteesta, niin sitten vaikuttaisi että lahjoitus syystä tai toisesta epäonnistui tai jäi tekemättä.

K: Kampanjassa käyttämäni PayPal-tili ei ole enää aktiivinen

V: Sinun tulisi käyttää rahojen palautusta varten samaa PayPal-tiliä, kuin millä osallistuit kampanjaan. Mikäli aiemmin käyttämäsi PayPal-tili on kiinni tai sinulla on ongelmia käyttää tiliä, pyydämme sinua olemaan yhteydessä PayPal:iin.

K: Miksi käytätte PayPalia palautuksiin? Olisitteko voineet käyttää jotain muuta palvelua?

V: Lyhyt vastaus on, että PayPal osoittautui parhaaksi partneriksi palautuksissa, suurelta osin siitä syystä että suuri osa kampajaan osallistuneista käyttivät PayPal-tiliä maksaakseen.

Ymmärrämme että kaikille PayPal ei edusta parasta vaihtoehtoa, mutta kaikki kampanjaan osallistuneet huomioon ottaen PayPal on paras vaihtoehto tässä prosessissa. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.