Sailfish OS päivitys 1.1.9.28 Eineheminlampi

Jolla -

SailfishOS päivitys nro. 17

Lyhentämättömät julkaisutiedot löytyvät englanniksi osoitteesta together.jolla.com.

Versiotunnus: SailfishOS 1.1.9.28 Eineheminlampi

Julkaisupäivä:  2015-09-9 (varhaisjakelu)

Julkaisupäivä:  2015-XX-XX (yleinen jakelu)

Päivitysten varhaisjakelu

Jolla tarjoaa tavan tilata SailfishOS-versiot ennen varsinaista julkistusta koekäyttöön.

Varhaisjakelut tarkoittavat seuraavia yleiseen jakeluun tulossa olevia OS-päivityksiä (=käyttöjärjestelmän päivityksiä). Ne annetaan tilauksen tehneille edistyneille käyttäjille noin viikko ennen yleistä jakelua.

Lue lisää varhaisjakeluista.

Jos päätät päivittää laitteesi varhaisjakelupäivityksellä, ole hyvä ja lue ensin tämä tukiartikkelimme. Se antaa ohjeita sen tapauksen varalta, että päivitys epäonnistuu.

Ennakkovalmistelut

Ole hyvä ja varmista, että Jollasi muistissa on riittävästi tyhjää tilaa, ennenkuin yrität päivittää puhelimesi. Katso siis, että valikkosivun Asetukset > Järjestelmä > Laitteen tiedot ympyrässä oleva ylempi luku (kuva alla) ei ylitä 11 Gt. Jos ylittää, poista videoita ja kuvia puhelimen muistista (Phone Memory).

Jos sinulla on yhteys Internetiin Jollastasi, sinun pitäisi saada ilmoitus SailfishOS-päivityksestä piakkoin.

Muistutuksena, kuten ennenkin:

• Jos puhelimessasi sattuu vielä olemaan SailfishOS-versio, joka on vanhempi kuin 1.0.4.20 ja jos sinulla on Warehouse-sovellus asennettuna (siis jos käytät OpenRepos-sovellusjakelua), sinun on laitettava kaikki OpenRepos-repositoriot pois päältä, ennen kuin yrität päivittää puhelimeesi Vaarainjärven. Jos et ole kuullutkaan noista, jatka rauhassa eteenpäin!
  • Poista Open Repos -sovelluksen Phonehook asennus aina ennen OS-päivitystä, sillä tuon sovelluksen on havaittu myötävaikuttavan päivitysten epäonnistumisiin
  • On hyvä sulkea kaikki muut sovellukset ennen päivityksen aloittamista
  • Älä sammuta puhelintasi kesken päivityksen
  • Pidä akkulaturi kytkettynä puhelimeen koko päivityksen ajan
  • Puhelimen näyttö voi olla tyhjä ajoittain päivityksen aikana; voit tarkistaa edistymisen tilan painamalla virtanäppäintä aivan lyhyesti.

Tarkat päivitysohjeet näet Help Centeristä.

Kun puhelin on käynnistynyt onnistuneen OS-päivityksen jälkeen, Android-tuki alkaa päivittää omaa toimintaympäristöään. Anna sille pari minuuttia hoitaa homma, ennen kuin alat tosissasi käyttää puhelinta. Muuten puhelin saattaa tuntua toimivan verkkaisesti tänä aikana.

Julkaisun kohokohdat

• Koko käyttöjärjestelmän päivitetty visuaalinen ilme. Esim. näppäimet, vetovalikot, sekä Sailfishin eri näkymät. Oppiaksesi lisää alla kerrotuista uusista näkymistä ja niihin liittyvistä asetuksista, siirry tänne.
  • Ilmoitukset näkyvät nyt ryhmittäin tapahtumanäkymässä.
  • Avointen sovellusten kansien ilme on päivitetty.
  • Kalenteri, Jolla Kauppa, Kello ja Kamera ovat saaneet visuaalisia päivityksiä.
  • Tapahtumanäkymään lisättiin enemmän kustomoitavuutta, säädä näkymän asetuksia kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Tapahtumat
    • Uusi Kalenteri widgetti tarjoaa tuleviin tapahtumiin
    • Uudelleen suunniteltu sää widgetti viiden päivän ennusteella (kosketa widgettiä määrittääksesi sijaintisi)
    • Voit lisätä lempitoimintosi pikavalinnoiksi Tabletilla
    • Suorita lempitoimintoja Tapahtumissa niinkuin internetiin yhdistäminen, verkkohaun tekeminen, sijaintisi löytäminen, valokuvan ottaminen, tee muistiinpano ja muistutuksen lisääminen Kalenteriin (vain Tabletilla)
  • Voit halutessasi siirtyä Tapahtumiin yhdellä eleellä missä tahansa oletkin kääntämällä tämän asetuksen päälle kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Eleet
  • Pyyhkäisy ruudun yläreunasta tuo esiin ylävalikon, jonka avulla vaihdat nopeasti suosikeiksi merkattujen tunnelmien välillä
  • Virtakytkimen painaminen pitkään avaa myös ylävalikon, mutta laitteen voi nyt sammuttaa lukitsemisen sijaan valikon ylimmästä ikonista.
  • Lukitusnäytön ohjauspainikkeet Media-sovellukselle (kappaleen vaihto ja pause/play)
  • Äänenvoimakkuuden säätäminen kolmen sormen eleellä (vain Tabletilla)
  • Tunnelmien äänet tottelevat nyt globaaleja äänisäätöjä kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Äänet ja palaute. Voit lukea tästä toiminnallisuudesta lisää Togetherissä sekä tukiartikkelistamme.
  • Uudet Tunnelmat perustuvat Jollan tunnelma-kuva kilapilun voittajakuviin.
  • Lisätty tuki "US English" kielelle käyttöjärjestelmässä.
  • Lisätty tuki Lohit Devanagari fontille (intialaiset fontit)
  • Lisätty tuki asettaa sunnuntai viikon ensimmäiseksi päiväksi, määrittyy laitteelle määritellyn kielen mukaan.
  • Voit nyt vastaanottaa useamman tiedoston Bluetoothin yli myös tuntemattomilta laitteilta, kunhan ensimmäinen siirtopyyntö hyväksyttiin Jollalla
  • Kamera ja media kirjastot päivittettin GStreamer versioon 1.x
  • Käyttäjää ohjeistetaan nyt aiempaa paremmin tilanteissa, missä hän ei luo tai lisää Jolla tiliä laitteeseensa ensimmäisen käynnistyksen aikana
  • Opetusohjelma -sovellus päivitetty opastamaan uusien näkymien välillä siirtymisessä
  • Muistiinpanoja voi nyt jakaa tekstitiedostoina
  • Selaimen grafiikka-arkitehtuuria päivitettiin
  • Android sovellukset käyttävät nyt Asetuksien "Pikaviesti" -toiminnolle määriteltyä ääntä ilmoittamaan sovellusilmoituksista. Myös värinä ja LED-valo aktivoituvat näistä ilmoituksista.
  • Android sovellusilmoitukset herättävät nyt näytön
  • Kamera nauhoittaa videota nyt H.264 formaatissa

Tätä päivitystä seuraava Sailfish OS päivitys tulee sisältämään vielä lisää parannuksia Sailfish-käyttökokemukseen, lopullistaen siirtymän Sailfish 2.0:aan. Alla vilaus odotettavissa olevista parannuksista:

• Mahdollisuus valita myös puhelimessa lempi pika-asetuksensa your favorite settings shortcuts to be shown in Events on the phone (poistuvat Asetuksista)
  • Mahdollisuus suoritta lempitoimintoja Tapahtumissa niinkuin internetiin yhdistäminen, verkkohaun tekeminen, sijaintisi löytäminen, valokuvan ottaminen, tee muistiinpano ja muistutuksen lisääminen Kalenteriin myös puhelimella.
  • Asetukset -sovelluksen ulkonäön uudistus Tabletilla sekä puhelimella
  • Eri syötteiden tilaaminen Tapahtumat näkymään
  • Vetovalikoiden animaatioiden sulavoittaminen
  • Parannuksia tunnelmien hallinnoimiseen
  • Kartat-sovelluksen ilmeen päivittäminen

Käyttämiseen liittyvät muutokset verrattaessa versioon 1.1.7.28

Suurin päämäärä graafisen käyttöliittymän muutoksissa on ollut parantaa jo olemassa olevaa toiminnallisuutta, samalla kuitenkin helpottaen uusien käyttäjien pääsemistä kärryille Sailfishin käyttämisessä. Alla oleva lista pyrkii huomioimaan käytettävyyden kannalta merkittävimmät muutokset.

• Aloitusnäytössä voi olla nyt yli 9 avointa sovellusta, ja voit selata avoimia sovelluksia helposti
  • Ensimmäinen rivi sovelluksia ei enää näy alkunäytössä. Sen sijaan sovellusruudukkoon pääsee nyt mistä tahansa näkymästä pyyhkäisemällä ruudun alapuolelta ylöspäin.
  • Avoimet sovellukset pysyvät nyt avaamisjärjestyksessä kotinäkymässä. Viimeiseksi avattu sovellus näkyy siis avattujen sovellusten loppupäästä. Voit myös siirrellä avoimien sovellusten paikkaa muokkaustilassa, jonka saat päälle painamalla pitkään sovelluksen kannen päällä.
  • Näet "harmaita" sovelluskansia kotinäkymässä mikäli ne on suljettu vähäisen muistin vuoksi. Tällä tavoin pääset nopeasti käynnistämään sovelluksen uudelleen, vaikka järjestelmän olisi täytynyt sulkea se.
  • Sovelluskansien toiminnot ovat nyt kosketettavia (aiemman vetoeleen sijaan). Pyyhkäisyeleitä käytetään nyt vain eri näkymien välillä siirtymiseen.
  • Vain Selaimella, Puhelimella, Kellolla ja Sähköposti-sovelluksella on pikatoimintoja.
  • Saat Äänetön -profiilin päälle pyyhkäisemällä ruudun yläpuolelta alas ja valitsemalla "Äänetön" tunnelman
  • Saat kaikki järjestelmän äänet äänettömälle painamalla pitkään volume down -näppäintä
  • Tila-asetukset ovat nyt siirtyneet Asetuksiin Tapahtumat-näkymästä (Asetukset > Järjestelmä > Tila)
  • Hallinnoi tunnelmia kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Tunnelmat. Ennen tämä tapahtui Galleriassa. Lue tästä lisää Togetherissä sekä tukiartikkelistamme.
  • Facebook ja Twitter syötteiden katseleminen Tapahtumat näkymässä on tilapäisesti poissa käytössä, mutta ne lisätään takaisin seuraavassa päivityksessä
  • SMS ja pikaviesti-ilmoituksilla on nyt sama ilmoitusikoni
  • Pyyhkäisyt toimivat nopeammin koko käyttöjärjestelmässä
  • Vanhemmat oletus tunnelmat poistuvat päivityksessä

Tarkka muutosloki

Klikkaa tätä lukeaksesi täydellisen listauksen muutoksista (vain englanniksi).

Joissain tapauksissa (alle 1% varhaisjakeluun osallistuneista) päivityksen asentamisvaihe on kestänyt noin 1.5-2 tuntia, ja päivitys on ollut jumissa 95-99 prosentissa.

Mikäli kohtaat tämän ongelman:

• Anna puhelimen tehdä päivitystä jopa 2 tuntia
  • Jos päivitys ei valmistu kahdessa tunnissakaan:
    1) Sammuta laitteesi, tai mikäli tämä ei onnistu irroita laitteesi akku. Kun avaat puhelimesi olet todennäköisesti veriossa 1.1.7.28., mutta näet ilmoituksen päivityksestä.
    2) Voit seurata näitä ohjeita ilmoituksen poistamiseksi.

Löytääksesi täydet kommentit tästä, siirry Togetheriin.

Jos kohtaat päivittämisen kanssa ongelman jonka kanssa tarvitset apua, lähetä meille tukipyyntö.