SFOS 2.0: Miten säädän äänenvoimakkuutta, soittoääniä ja hallinnoin tunnelmia?

Jolla -

Sailfish OS 2.0 toi melko merkittäviä muutoksia siihen miten hälytysääniä, äänenvoimakkuutta sekä tunnelmia hallinnoidaan Sailfishissä. Tämän artikkelin avulla opit muuttamaan soitto- ja hälytysääniä, säätämään äänenvoimakkuutta eri tilanteisiin, sekä käyttämään ja muuttamaan tunnelmia.

SISÄLLYS

1 Soitto- ja hälytysäänien sekä värinähälytysten määritteleminen Asetuksissa
1.1 "Äänet ja palaute" asetusten kuvaukset
1.2 Äänenvoimakkuuden säätäminen laitetta käyttäessä

2 Tunnelmien käyttäminen Sailfish OS:n muokkaamiseksi
2.1 Huomautus tunnelmien välillä vaihtelemisesta
2.2 Uuden tunnelman luominen valokuvasta

1 Soitto- ja hälytysäänien sekä värinähälytysten määritteleminen Asetuksissa

Siirry kohtaan Asetukset > Järjestelmä > Äänet ja palaute muuttaaksesi laitteesi soitto- ja hälytysääniä sekä niiden äänenvoimakkuutta.

Alla on kuvakaappaus tästä näkymästä Tabletilla:

Alla kuvakaapaukset tästä näkymästä Puhelimella:

1.1 "Äänet ja palaute" asetusten kuvaukset

Tässä näkymässä voit vaihtaa eri tilanteisiin liittyvää merkkiääntä.

Huomio "Keskustelu" merkkiäänestä: tämä on oletusmerkkiääni paitsi pikaviesteille, niin myös Android-sovelluksien ilmoituksille.

Tämä lisäksi voit määritellä myös muita asetuksia:

• Värinä: voit määritellä sallitaanko värinä "Aina" tai "Ei koskaan", mutta tämän lisäksi voit määritellä mikäli laite värisee "Vain kun äänettömänä" tai "Vain kun äänet käytössä".
  • Soittoäänen voimakkuus: säätää soitto- ja ilmoitusäänien (esim. puhelut, SMS, pikaviestit) äänenvoimakkuutta
  • Järjestelmän äänet: määrittää sen päästääkö laite merkkiääniä järjestelmän toimintoihin liittyvistä tapahtumista, esim. hupeneva akku.
  • Kosketusnäytön äänet: määrittää tulisiko kosketusnäytöllä tehtävistä toiminnoista kuulua ääntä (esim. näppäimistön äänet, vetovalikon äänet, sovelluksen sulkeminen)
  • Kosketusnäytön palaute: määrittää tulisiko kosketusnäytöllä tehtävistä toiminnoista aiheutua värinää (esim. näppäimistön värinä, vetovalikoiden valintojen selaamisen aiheuttama värinä, sovellusten sulkeminen)

Koska Tabletissa ei ole värinämoottoria, et näe värinähälytykseen liittyviä asetuksia tässä näkymässä.

Voit luonnollisesti määritellä ainoastaan internet-puhelun soittoäänen Tabletissa.

1.2 Äänenvoimakkuuden säätäminen laitetta käyttäessä

Sailfishissä voit aina säätää sillä hetkellä laitteellasi kuuluvan äänen voimakkuutta volyyminäppäimillä.

Jos et ole sovelluksessa josta kuuluu ääntä (vaan esim. aloitusnäytössä), volyymipainikkeiden painaminen säätää soittoäänen voimakkuutta:

Mikäli olet sovelluksessa, äänenvoimakkuuden säätäminen säätää sovelluksen äänenvoimakkuutta:

Puhelun aikana on mahdollista säätää sisääntulevan äänen voimakkuutta äänenvoimakkuusnäppäimillä:

Huom: puhelun aikaista äänenvoimakkuutta voi säätää pienemmälle vain tiettyyn pisteeseen asti. Tämä on tehty siitä syystä ettet vahingossa mykistä sisääntulevaa ääntä puhelussa.

Tabletilla äänenvoimakkuutta voi säätää liu'uttamalla kolmea sormea ylös- ja alas:

2 Tunnelmien käyttäminen Sailfish OS:n muokkaamiseksi

Tunnelmien avulla Sailfish OS on helppo muokata haluamansa laiseksi. Koska voit määritellä tunnelmien ääniä sekä sitä miltä ne näyttävät, niiden avulla voit tehdä "profiileja" laitteellesi kuten "Äänetön", "Työ", "Vapaalla" jne.

Pyyhäise ruudun yläreunasta alaspäin (reunapyyhkäisyllä) vaihdellaksesi tunnelmien välillä:

Tämä valikko ("ylävalikko") näyttää vain suosikeiksi merkatut tunnelmat.

Mikäli haluat nähdä kaikki tunnelmakuvat laitteellasi, siirry kohtaan Asetukset > Järjestelmä > Tunnelmat:

Täällä pystyt merkkaamaan jonkin tunnelman helposti suosikiksi, jonka jälkeen se näkyy ylävalikossa. Koskettamalla tunnelman kuvaa pääset sen asetuksiin.

Alla olemme siirtyneet “Freedom” tunnelman asetuksiin:

Jos teet muutoksia tunnelman ääniin täällä, se tarkoittaa että aina kun tämä tunnelma on valittuna, määrittelemiäsi ääniä käytetään merkkiääninä.

VINKKI: voit ladata omia merkkiääniä esim. Zedgestä. Näe esimerkki Zedgen käytöstä täällä.

2.1 Huomautus tunnelmien välillä vaihtelemisesta

Mikäli et tee muutoksia (tai toisinsanoen "lisää toimintoja") tunnelmaan, laitteesi käyttää joko Äänet ja palaute -asetuksissä määriteltyjä ääniä, tai edellisen käytössä olleen tunnelman ääniä.

Mikäli haluat että tietyt äänet soivat aina kun tietty tunnelma on käytössä, suosittelemme että määrittelet tunnelman kaikille toiminnoille haluamasi äänen.

2.2 Uuden tunnelman luominen valokuvasta

Voit myös luoda omasta valokuvastasi tai mistä tahansa muusta kuvastasi tunnelman.

Tämä tapahtuu Galleriassa, valitsemalla "Luo tunnelma" valokuvasi vetovalikossa:

3 Lisäluettavaa