Tallennustilan vapauttaminen laitteellasi

Yigit Ucak -

Tämän artikkelin avulla opit vapauttamaan levytilaa laitteellasi siirtämällä tiedostoja muistikortille. Et tarvitse tietokonetta seurataksesi näitä ohjeita vaan ainoastaan muistikortin.

Joitakin laitteen oireita silloin, kun muisti on täyttymässä:

• Kameralla otetut kuvat eivät näy Galleriassa
  • Galleriassa ja Media-sovelluksessa olevat tiedostot saattavt välillä kadota näkyvistä
  • Voit nähdä ilmoituksia vähiin käyvästä työmuistista ja kiintomuistista
  • OS-päivitysten lataaminen ei onnistu vähäisen muistin takia, tai päivitys jää "Optimointiin" jumiin
  • Laite tuntuu toimivan hitaasti

Lukeaksesi tiedostojen siirtämisestä Jollaltasi tietokoneelle, lue tukiartikkelimme Windows- ja Linux-käyttäjille, sekä Mac-käyttäjille.

SISÄLTÖ

1 Laitteesi vapaan muistin määrän tarkistaminen

2 Tiedostojen siirtäminen muistikortille Tiedostoselaimen avulla

3 Android-sovellusten keräämien tietojen poistaminen

4 Tehdasasetusten palautus

1 Laitteesi vapaan muistin määrän tarkistaminen

Voit nähdä Jolla-laitteesi kiintomuistin (levytila) käyttötilanteen menemällä valikkoon Asetukset > Tallennustila:

Ylimmän ympyrän lukema kertoo käytössä olevan muistin määrän (gigatavuissa) ja tämän vieressä oleva lukema kertoo vapaana olevan muistin määrän.

Napauta ympyrää saadaksesi lisää tietoa käytetyn muistin jakaantumisesta eri käyttötarkoituksiin:

Mikäli epäilet, että tämän näkymän lukemat saattavat olla virheellisiä, kokeile “Päivitä” toimintoa alasvetovalikosta.

2 Tiedostojen siirtäminen muistikortille Tiedostoselaimen avulla

Tätä toimenpidettä varten tarvitset laitteeseesi muistikortin (16 Gt on suositeltava koko).

Tulevissa Sailfish OS versioissa on odotettavissa olevan mahdollisuus tallentaa kuvat ja videot suoraan muistikortille.

1) Me kohtaan Asetukset > Tallennustila

2) Napauta ylintä ympyrää

3) Valitse alasvetovalikosta "Tiedostoselain"

4) Näet nyt listauksen kansioista "nemon" alla:

Huom: Esimerkkinä siirrämme koko Pictures kansion muistikortille.

5) Nyt paina Pictures kansiota pitkään ja valitse "Kopioi":

6) Nyt mene takaisin Tallennustilan päänäkymään ja napauta "Muistikortti" ympyrää

7) Valitse "Liitä" alasvetovalikosta:

Tiedostoselain aloittaa nyt Pictures kansion kopioimisen muistikortillesi. Toinen hyvä paikka lisätilan vapauttamiseen on "Videos" kansio, joka sisältää kaikki kameralla tallennetut videot.

3 Android-sovellusten keräämien tietojen poistaminen

Jotkut Android-sovelluksistasi saattavat kerätä paljon dataa ajan mittaan. Esimerkkejä sellaisista sovelluksista ovat Spotify, Whatsapp ja eri karttasovellukset (esim. HERE WeGo, OsmAnd).

Poistaaksesi kerättyä dataa käytä ensin itse sovelluksen tarjoamia mahdollisuuksia (esim. poista sellaisen maan kartat, jossa et aio lähiaikoina vierailla).

Jos tällaista mahdollisuutta ei ole tai jos haluat nollata sovelluksen datan poistamatta sen asennusta, käy valikossa Asetukset > Sovellukset > [kyseessä-oleva-sovellus].
Kokeile ensin vaihtoehtoa "Tyhjennä välimuisti". Jos se ei auta, harkiste sitten vaihtoehtoa "Tyhjennä tiedot".

Alla olevissa ruutukaappauksissa on esimerkki WhatsAppiin kertyneiden tietojen poistamisesta:

4 Tehdasasetusten palautus

Äärimmäinen keino tilan vapauttamiseksi on myös tehdasasetusten palauttaminen.

Toiminto poistaa kaikki sinun tietosi laitteeltasi, ja palauttaa laitteen tilaan jossa se oli ennenkuin olit ottanut sen käyttöön.

Suosittelemme luonnollisesti varmuuskopion tekemistä ennen toimenpiteen suorittamista, ja toivomme että suoritat sen vain viimeisenä vaihtoehtona.

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

Kommentit

• Avatar
    Jolla

Olemme avanneet tämän artikkelin kommentit parantaaksemme sitä. Mikäli sinulla on palautetta artikkelista, jätä meille kommentti.

Huom: mikäli tarvitset apuamme, lähetä meille tukipyyntö niin autamme sinua mielellämme.

Kiitos avustasi!