SailfishOS-päivitys 1.1.6.27 Aaslakkajärvi

Jolla Care -

SailfishOS-päivitys nro 15

Lyhentämättömät julkaisutiedot löytyvät englanniksi osoitteesta together.jolla.com.

Versiotunnus: SailfishOS 1.1.6.27 Aaslakkajärvi
Julkaisupäivä:  2015-06-08 (varhaisjakelu)
Julkaisupäivä:  2015-06-15 [**] (yleinen jakelu)

[**] Jos varhaisjakelun tilaajat eivät raportoi mitään vakavia ongelmia.

HUOMAA: SailfishOS-päivitystä 14 (1.1.5.yy) ei koskaan julkaistu, vaan sitä varten tehdyt muutokset sisältyvät päivitykseen 15.

Päivitysten varhaisjakelu

Jolla tarjoaa tavan tilata SailfishOS-versiot ennen varsinaista julkistusta koekäyttöön.

Varhaisjakelut tarkoittavat seuraavia yleiseen jakeluun tulossa olevia OS-päivityksiä (=käyttöjärjestelmän päivityksiä). Ne annetaan tilauksen tehneille edistyneille käyttäjille noin viikko ennen yleistä jakelua.

Lue lisää varhaisjakeluista.

Jos päätät päivittää laitteesi varhaisjakelupäivityksellä, ole hyvä ja lue ensin tämä tukiartikkelimme. Se antaa ohjeita sen tapauksen varalta, että päivitys epäonnistuu.

Ennakkovalmistelut

Ole hyvä ja varmista, että Jollasi muistissa on riittävästi tyhjää tilaa, ennenkuin yrität päivittää puhelimesi. Katso siis, että valikkosivun Asetukset > Järjestelmä > Laitteen tiedot ympyrässä oleva ylempi luku (kuva alla) ei ylitä 11 Gt. Jos ylittää, poista videoita ja kuvia puhelimen muistista (Phone Memory).

Jos sinulla on yhteys Internetiin Jollastasi, sinun pitäisi saada ilmoitus SailfishOS-päivityksestä piakkoin.

Muistutuksena, kuten ennenkin:

• Jos puhelimessasi sattuu vielä olemaan SailfishOS-versio, joka on vanhempi kuin 1.0.4.20 ja jos sinulla on Warehous-sovellus asennettuna (siis jos käytät OpenRepos-sovellusjakelua), sinun on laitettava kaikki OpenRepos-repositoriot pois päältä, ennen kuin yrität päivittää puhelimeesi Vaarainjärven. Jos et ole kuullutkaan noista, jatka rauhassa eteenpäin!
  • Poista Open Repos -sovelluksen Phonehook asennus aina ennen OS-päivitystä, sillä tuon sovelluksen on havaittu myötävaikuttavan päivitysten epäonnistumisiin
  • Älä sammuta puhelintasi kesken päivityksen
  • Pidä akkulaturi kytkettynä puhelimeen koko päivityksen ajan
  • Puhelimen näyttö voi olla tyhjä ajoittain päivityksen aikana; voit tarkistaa edistymisen tilan painamalla virtanäppäintä aivan lyhyesti.

Tarkat päivitysohjeet näet Help Centeristä.

Kun puhelin on käynnistynyt onnistuneen OS-päivityksen jälkeen, Android-tuki alkaa päivittää omaa toimintaympäristöään. Anna sille pari minuuttia hoitaa homma, ennen kuin alat tosissasi käyttää puhelinta. Muuten puhelin saattaa tuntua toimivan verkkaisesti tänä aikana.

Mitä uutta?

• Nettiselain: yksityisen selauksen tila lisätty. Valitse 'Yksityinen selaus' välilehtinäkymän vetovalikossa
  • Sähköposti: nyt voit etsiä viestejä avainsanan perusteella - haku löytyy vetovalikosta
  • Sähköposti: voit valita ja merkitä kerralla useita viestejä luetuiksi tai lukemattomiksi
  • Sähköposti: näytetään ilmoitus, jos liitettä ei voi avata
  • Puhelin: yhteystietoon liiittyvän puhelinnumeron voi tarkistaa pitämällä sormea painettuna puheluhistoriassa olevan nimen päällä
  • Tiedostojärjestelmä: ilmoitus täyttymässä olevasta tiedostojärjestelmästä näytetään Tapahtumanäkymässä. Siinä tapauksessa sinun tulee siirtää tietoja pois puhelimesta muistitilan vapauttamiseksi
  • Pysyväismuisti: voit nyt nähdä yksityiskohtaisen raportin puhelimen muistin tilasta napauttamalla muistiympyrää valikossa Asetukset > Järjestelmä > Laitteen tiedot.
  • OS-päivitykset:
    -ilmoitukset vielä uudemmista päivityksistä ilmestyvät automaattisesti Tapahtumanäkymään ja Lukitusnäkymään, kun päivitys on saatavissa (jos aiempaa ei ole vielä ladattu)
    -tiedostojärjestelmän kunto tarkistetaan ennen OS-päivityksen lataamista. Tämä toimenpide tulee käyttöön sitten, kun haet tästä seuraavaa päivitystä.
  • Mobiiili data: mobiilin datan ja MMS:n asetukset voi virkistää käyttäen ao. toimintojen vetovalikoita (jos yhteysongelmia ilmenee)
  • Multimediaviestit (MMS): Lisätty mahdollisuus lähettää lukukuittauksia MMS-viestien lähettäjille (Asetukset > Sovellukset > Viestit).

Parannuksista parhaimmat

Seuraavassa luetellut muutokset ovat enemmän tai vähemmän käyttäjälle näkyviä. Tarkemmat tekniset kuvaukset muutoksista löytynevät osoitteesta together.jolla.com.

Yhteyksien hallinta
-IPv6-tiedonsiirtomenettely ei ole täysin tuettu sillä ns. "multicast filtering" on jälleen laitettu päälle). Näin oli tehtävä, koska se näytti lisäävän puhelimen virrankulutusta huomattavasti. Tarjoamme myöhemmin mahdollisuuden laittaa IPv6 päälle ajonaikaisena valintana.

Kalenteri
-Kalenteritapahtumien (.vcs, .ical) poimiminen Kalenteriin siirtovalikosta Asetukset > Järjestelmä > Siirrot on nyt mahdollista.

Facebook
-Edellisen OS-päivityksemme (1.1.4) julkaisutiedoissa kerroimme, että valtaosa SailfishOS:n Facebook-toiminnoista lakkasi toimimasta johtuen Facebookin tekemistä palvelunsa rajapintamuutoksista. Voimme nyt kertoa, että tämä OS-päivitys (1.1.6)  tuo takaisin kaikki muut Facebook-toiminnot paitsi pikaviestit ja yhteystietojen haun.
Sinun tulee vain kirjautua Jollasta Facebook-tilillesi uudelleen. Teemme työtä  puuttuvien toimintojen lisäämiseksi takaisin Jollaan.

Viestit
-Ääniviestien saapumisilmoitukset ovat nyt mahdolliset, mutta tämä toiminto riippuu mobiilioperaattorin tuesta ns. push-viesteille (engl. "Push Notification Service"). Suomalaisilla operaattoreilla ei ole tätä palvelua. Suomessa ilmoitukset ääniviesteistä jaetaan tekstiviesteillä.

Tietoturvakorjaukset
-
CVE-2015-2922, CVE-2010-5107, CVE-2011-0539, CVE-2011-5000, CVE-2012-0814, CVE-2014-2532, CVE-2014-2653, CVE-2015-1877

Ongelmatilanteessa

Jos OS-päivitys sattuisi epäonnistumaan, ole hyvä ja lue tämä tukiartikkelimme ja noudata sen ohjeita.

Varhaisjakelun asiakkaille artikkelissa on lisäksi ohjeita, miten ennakolta varautua mahdollisiin ongelmiin.