SailfishOS-päivitys 1.1.7.28 Björnträsket

Jolla Care -

SailfishOS-päivitys nro 16

Lyhentämättömät julkaisutiedot löytyvät englanniksi osoitteesta together.jolla.com.

Versiotunnus: SailfishOS 1.1.7.28 Björnträsket
Julkaisupäivä:  2015-07-15 (varhaisjakelu)
Julkaisupäivä:  2015-08-31 (yleinen jakelu)

Huomautus tähän päivitykseen liittyen:

Joissain tapauksissa (alle 1% varhaisjakeluun osallistuneista) päivityksen asentamisvaihe on kestänyt noin 1.5-2 tuntia, ja päivitys on ollut jumissa 95-99 prosentissa.

Mikäli kohtaat tämän ongelman:

• Anna puhelimen tehdä päivitystä jopa 2 tuntia
  • Jos päivitys ei valmistu kahdessa tunnissakaan:
    1) Sammuta laitteesi, tai mikäli tämä ei onnistu irroita laitteesi akku. Kun avaat puhelimesi olet todennäköisesti veriossa 1.1.7.28., mutta näet ilmoituksen päivityksestä.
    2) Voit seurata näitä ohjeita ilmoituksen poistamiseksi.

Löytääksesi täydet kommentit tästä, siirry Togetheriin.

Jos kohtaat päivittämisen kanssa ongelman jonka kanssa tarvitset apua, lähetä meille tukipyyntö.

Päivitysten varhaisjakelu

Jolla tarjoaa tavan tilata SailfishOS-versiot ennen varsinaista julkistusta koekäyttöön.

Varhaisjakelut tarkoittavat seuraavia yleiseen jakeluun tulossa olevia OS-päivityksiä (=käyttöjärjestelmän päivityksiä). Ne annetaan tilauksen tehneille edistyneille käyttäjille noin viikko ennen yleistä jakelua.

Lue lisää varhaisjakeluista.

Jos päätät päivittää laitteesi varhaisjakelupäivityksellä, ole hyvä ja lue ensin tämä tukiartikkelimme. Se antaa ohjeita sen tapauksen varalta, että päivitys epäonnistuu.

Tämä ohjelmistopäivitys sisälsi tavallista useamman varhaisjakeluversion julkaisun:
  • 1.1.7.24 (15.7.2015): Initial early access release
  • 1.1.7.25 (27.7.2015): Fix an issue in package management middleware
  • 1.1.7.27 (13.8.2015): Fix a reboot issue when using hotspot with GPS and an icon scaling issue for favourite settings (uudelleenkäynnistys Internet yhteyden jakoon liittyen korjattiin)
  • 1.1.7.28 (27.8.2015): Fixes issues youtube video playback in native browser, adds a feature to enable persistent logging during the upgrade process and fixes MER #1208. (Youtube videot toimivat taas selaimessa)
  • 1.1.7.28 (31.8.2015): Roll-out to all users

Ennakkovalmistelut

Ole hyvä ja varmista, että Jollasi muistissa on riittävästi tyhjää tilaa, ennenkuin yrität päivittää puhelimesi. Katso siis, että valikkosivun Asetukset > Järjestelmä > Laitteen tiedot ympyrässä oleva ylempi luku (kuva alla) ei ylitä 11 Gt. Jos ylittää, poista videoita ja kuvia puhelimen muistista (Phone Memory).

Jos sinulla on yhteys Internetiin Jollastasi, sinun pitäisi saada ilmoitus SailfishOS-päivityksestä piakkoin.

Muistutuksena, kuten ennenkin:

• Jos puhelimessasi sattuu vielä olemaan SailfishOS-versio, joka on vanhempi kuin 1.0.4.20 ja jos sinulla on Warehous-sovellus asennettuna (siis jos käytät OpenRepos-sovellusjakelua), sinun on laitettava kaikki OpenRepos-repositoriot pois päältä, ennen kuin yrität päivittää puhelimeesi Vaarainjärven. Jos et ole kuullutkaan noista, jatka rauhassa eteenpäin!
  • Poista Open Repos -sovelluksen Phonehook asennus aina ennen OS-päivitystä, sillä tuon sovelluksen on havaittu myötävaikuttavan päivitysten epäonnistumisiin
  • On hyvä sulkea kaikki muut sovellukset ennen päivityksen aloittamista
  • Älä sammuta puhelintasi kesken päivityksen
  • Pidä akkulaturi kytkettynä puhelimeen koko päivityksen ajan
  • Puhelimen näyttö voi olla tyhjä ajoittain päivityksen aikana; voit tarkistaa edistymisen tilan painamalla virtanäppäintä aivan lyhyesti.

Tarkat päivitysohjeet näet Help Centeristä.

Kun puhelin on käynnistynyt onnistuneen OS-päivityksen jälkeen, Android-tuki alkaa päivittää omaa toimintaympäristöään. Anna sille pari minuuttia hoitaa homma, ennen kuin alat tosissasi käyttää puhelinta. Muuten puhelin saattaa tuntua toimivan verkkaisesti tänä aikana.

Mitä uutta?

• Tilit
    • CardDAV-tilin asetukset: lisätty mahdollisuus ilmoittaa yhteystietojen sijainti (kansio) suoraan tiliä luotaessa.

• Android-tuki
    • Sovelluskohtaiset asetukset kaikille asennetuille Android-sovelluksille  (Asetukset > Sovellukset)
      - Voit pysäyttää sovelluksen, tyhjentää väliaikaiset työtiedostot tai tyhjentää kaiken sovellukseen liittyvän tiedon
      - Voit myös valita, haluatko tietyn Android-sovelluksen taustatoimintojen käynnistyvän itsestään puhelimen käynnistyessä, mikä mahdollistaa sovellusten (esim. WhatsAppin) ilmoitusten vastaanottamisen
    • Mahdollisuus avata ja sulkea Android Tuki helposti (Asetukset > Järjestelmä > Android-tuki)
    • Mahdollisuus sallia Android-sovellusten pääsy puhelimessa sijaitseviin yhteystietoihisi - katso Asetukset > Järjestelmä > Android-tuki.

• Näppäimistö
    • Voit nyt valita fyysisille näppäimistöille (esim. Bluetooth ja TOHKBD näppäimistöt) eri kielille sopivia näppäimistöasetelmia valikossa Asetukset > Järjestelmä > Tekstinsyöttö > Käytettävä näppäimistöasettelu

Lukeaksesi tästä lisää, katso tämä tukiartikkeli.

• OS-päivitykset
    • Ennen päivityksen lataamista laitteeseen tarkistetaan ensin tiedostojärjestelmän kunto ja tarvittaessa koetetaan korjata se. Onnistuakseen tämä vaatii melkoisen määrän tyhjää muistitilaa, kuten on mainittu edellä kappaleessa Ennakkovalmistelut.
  • Ohjelmistonkehitys
    • Uusi gcc 4.8 -pohjainen kehityskalusto otettu käyttöön tämän SailfishOS-päivityksen myötä. Se tuo käyttöön mm. C++11 -ohjelmointikielen.

Parannuksista parhaimmat

Seuraavassa luetellut muutokset ovat enemmän tai vähemmän käyttäjälle näkyviä. Tarkemmat tekniset kuvaukset muutoksista löytynevät osoitteesta together.jolla.com.
  • Android
    • Android-sovellusten WLAN-ongelmat korjattu
  • Bluetooth
    • Hands-Free -profiilin (HFP) luotettavuutta parannettu
  • OS-päivitykset
    • Akussa on oltava vähintään 50% varaustaso, ennen kuin OS-asennus aloitetaan. Me suosittelemme kuitenkin pitämään laturin aina kytkettynä puhelimeen koko OS-päivityksen ajan!
    • Päivityksen lataaminen laitteeseen taustatyönä on nyt mahdollista - voit jatkaa sovellusten asentamista ja poistamista samalla, kun löataus on menossa.
  • Tietoturvallisuus
    • CVE-2014-8737, CVE-2014-8504, CVE-2014-8503, CVE-2014-8502,CVE-2014-8501, CVE-2014-8485 , CVE-2014-8484, CVE-2009-0163, CVE-2015-3153,  CVE-2015-3143, CVE-2015-3148, CVE-2015-3145, CVE-2015-3144, CVE-2015-1572,  CVE-2015-0247,  CVE-2014-9447, CVE-2014-0172, CVE-2013-7423, CVE-2014-9402, CVE-2015-1472, CVE-2015-1473, CVE-2014-9496, CVE-2015-2806, CVE-2014-8116, CVE-2014-8117.

Ongelmatilanteessa

Jos OS-päivitys sattuisi epäonnistumaan, ole hyvä ja lue tämä tukiartikkelimme ja noudata sen ohjeita.

Varhaisjakelun asiakkaille artikkelissa on lisäksi ohjeita, miten ennakolta varautua mahdollisiin ongelmiin.