Epäonnistunut OS-päivitys: lokien kerääminen ja päivityksen korjaaminen

Jolla Care -

Tämä tukiartikkeli on ensisijaisesti tarkoitettu niille käyttäjille, jotka päättävät kokeilla SailfishOS:n varhaisjakelupäivityksiä. Mikäli latasit julkista versiota Sailfishistä ja prosessi epäonnistui, voit auttaa meitä keräämällä lokitiedoston, tai jos haluat voit siirtyä myös suoraan laitteesi korjaukseen.

Mikäli näiden ohjeiden seuraaminen tuntuu menevän yli hilseen, ota suoraan yhteys Jollan asiakastukeen. Harkitaan sinulle muita vaihtoehtoja.

SISÄLLYS

Huomautus Varhaisjakeluun osallistuville: Ennen OS-päivityksen lataamista ja asentamista

1 Lokien kerääminen päivityksen epäonnistuttua
1.1 Laitteesi pystyy käynnistymään käyttöliittymään asti tai ainakin Jolla-logon ohi
1.2 Laitteesi ei käynnisty Jolla logoa pitemmälle
1.3 Raportoiminen Jollan asiakastuelle

2 Päivityksen saattaminen loppuun
2.1 Laitteesi pystyy käynnistymään käyttöliittymään asti tai ainakin Jolla-logon ohi
2.1.1 Päivityksen saattaminen loppuun Kehitystilan ja Terminaalin avulla
2.1.2 Tehdasasetusten palauttaminen asetuksista
2.1.3 Tehdasasetusten palauttaminen Recovery Modessa

2.2 Laitteesi ei käynnisty Jolla-logoa pitemmälle

Huomautus Varhaisjakeluun osallistuville: Ennen OS-päivityksen lataamista ja asentamista

Varhaisjakelun tilaajana sinun tulisi laittaa Kehitystila päälle, ennen kuin yrität päivittää laitteesi. Älä unohda luoda itsellesi SSH-salasanaa. Kaiken tämän voit tehdä valikossa "Asetukset > Järjestelmä > Kehitystila".

Tämä varotoimenpide tekee mahdolliseksi kerätä lokitiedostoja laitteeltasi, jos päivitys epäonnistuu. Laite saattaa joutua tilaan, jossa Kehitystilan päällelaittaminen ei enää ole mahdollista.

Jotta SSH-yhteys toimisi USB:n yli, lisää usb_moded -konfiguraatio laitteeseen siltä varalta, että laite ei ole täysin käynnistynyt.

devel-su
mkdir -p /var/lib/environment/usb-moded/
echo "USB_MODED_ARGS=-r" > /var/lib/environment/usb-moded/usb-moded-args.conf

1 Lokien kerääminen päivityksen epäonnistuttua

Tämä kappale ohjeistaa miten keräät lokitiedoston epäonnistuneesta päivitysprosessista, joka on sitten tarkoitus lähettää Jollalle tutkittavaksi. Alla olevat ohjeet ovat lähinnä tehokäyttäjille, joten jos haluat vain yrittää korjata laitteesi, hyppää suoraan lukemaan Päivityksen saattamisesta loppuun.

1.1 Laitteesi pystyy käynnistymään käyttöliittymään asti tai ainakin Jolla-logon ohi

Suorita seuraavat komennot laitteen Terminaali-sovelluksessa (jos sinne pääsee) tai käytä SSH-yhteyttä (jos toimii). Komennoilla kerätään tietoja, jotka auttavat vian selvittämisessä.

Kerää lokitiedostoja laitteesta:

devel-su            # jos ei ole edellä jo tehty
cp /var/log/systemboot.log /home/nemo

cp /var/log/zypp/history /home/nemo rpm -qa > /home/nemo/rpm-qa.log
export COLUMNS=400; journalctl -a -n10000 > /home/nemo/journal-out.log
ssu lr > /home/nemo/ssu-lr.log
cd /home/nemo
tar -cvf Update-failure.tar systemboot.log history rpm-qa.log journal-out.log ssu-lr.log

1.2 Laitteesi ei käynnisty Jolla-logoa pitemmälle

Pakota laitteesi Recovery Modeen (ohje tässä linkissä). Tee niin kuin on kerrottu Recovery Moden kappaleissa 1 ja 2. Valitse sitten "4) Shell" valikosta. Kirjoita seuraavat komennot Telnet-terminaalissa:

mkdir -p /mylogs
mount -o defaults,subvol=@ /dev/mmcblk0p28 /mylogs
mkdir -p /myhome
mount  -o  subvol=@home  /dev/mmcblk0p28 /myhome

cp /mylogs/var/log/systemupdate.log /myhome/nemo
cp /mylogs/var/log/systemboot.log /myhome/nemo
cp /mylogs/var/log/zypp/history /myhome/nemo

cd /myhome/nemo
tar -cvf OS-update-failure.tar systemupdate.log systemboot.log history
umount  /myhome
umount  /mylogs

1.3 Raportoiminen Jollan asiakastuelle

Luo palvelupyyntö Jollan asiakastuelle. Etsi tiedosto OS-update-failure.tar Phone Memorystä ( /home/nemo ) ja liitä se palvelupyyntöösi, kiitos.

2 Päivityksen saattaminen loppuun

Alla olevat kappaleet tarjoavat neuvoja tietyn päämäärän saavuttamiseksi: ohjelmistopäivityksen saattamiseksi loppuun jotta laite toimii taas normaalisti.

Koska epäonnistuneista päivityksistä seuraavat vikatilat ovat vaikeita ennustaa, pyydämme sinua tutustumaan alla kuvailtuihin tilanteisiin ja miettimään sitten omakohtaisesti mitä toimenpiteitä laitteellasi voi yrittää.

2.1  Laitteesi pystyy käynnistymään käyttöliittymään asti tai ainakin Jolla-logon ohi

2.1.1. Päivityksen saattaminen loppuun Kehitystilan ja Terminaalin avulla

• Yritä varmistua siitä että Jollasi on yhteydessä Internetiin, mieluiten WLANin kautta. Pyydämme sinua myös kiinnittämään Jollasi laturiin.
  • Mene kohtaan Asetukset > Järjestelmä > Kehitystila
  • Aktivoi Kehitystila. Näin tekeminen lataa "Terminal" sovelluksen Jolla Kaupasta.
  • Avaa "Terminal" asennettujen sovellusten loppupäästä, ja kirjoita sinne seuraavat rivit, painaen aina enteriä yhden rivin päätteeksi:
ssu release 2.1.1.24      ## Laita tavoittelemasi OS-version tunnus tähän.
version --dup

Lopuksi käynnistä laite uudelleen virtakytkintä käyttämällä. Tarkista sitten SailfishOS-versio valikossa "Asetukset > Laitteen tiedot".

Jos käytit SSH:ta ja olit luonut usb_moded -konfiguraation edellä (ensimmäisessä kappaleessa), poista se nyt (tai muuten laitteesi menisi aina Kehitystilaan):

devel-su rm -rf /var/lib/environment/usb-moded/usb-moded-args.conf

2.1.2 Tehdasasetusten palauttaminen Asetuksista

Jos et pääse aktivoimaan Kehitystilaa tai sitten edellä (ks. 2.1.1) kuvailtu prosessi ei korjaa laitettasi, tee palautus tehdasasetuksille Asetuksista. Lukeaksesi enemmän ohjeita tehdasasetusten palauttamiseen liittyen, katso tänne.

2.1.3 Tehdasasetusten palauttaminen Recovery Modessa

Jos kohdissa 2.1.1 ja 2.1.2 eivät toimi, tulee sinun palauttaa laitteeseen tehdasasetukset Recovery moden avulla. Ohjeet tämän tekemiseksi löytyy Recovery Mode artikkelistamme.

2.2 Laitteesi ei käynnisty Jolla-logoa pitemmälle

Mikäli laitteesi ei käynnisty Jolla -logoa pitemmälle, pyydämme sinua palauttamaan tehdasasetukset Recovery Moden avulla. Noudata kappaleen 3 ohjeita. Sinun tulee ensin palauttaa laitteesi tehdasasetuksiin ('factory settings') ja sitten päivittää OS normaaliin tapaan laitteen käyttöliittymää käyttäen. Älä asenna mitään sovelluksia, ennen kuin olet onnistuneesti päivittänyt käyttöjärjestelmän viimeisimpään versioon.

Tarkista vielä SailfishOS-versio valikossa "Asetukset > Laitteen tiedot".