SailfishOS-päivitys 1.1.4.29 Äijänpäivänjärvi

Jolla Care -

SailfishOS-päivitys nro 13

Lyhentämättömät julkaisutiedot löytyvät englanniksi osoitteesta together.jolla.com.

Versiotunnus: SailfishOS 1.1.4.29 Äijänpäivänjärvi
Julkaisupäivä:  2015-04-16 (varhaisjakelu)
Julkaisupäivä:  2015-05-04 (yleinen jakelu)

HUOMAA: SailfishOS-päivitystä 12 ei koskaan julkaistu, vaan sitä varten tehdyt muutokset sisältyvät päivitykseen 13.

Päivitysten varhaisjakelu

Jolla tarjoaa tavan tilata SailfishOS-versiot ennen varsinaista julkistusta koekäyttöön.

Varhaisjakelut tarkoittavat seuraavia yleiseen jakeluun tulossa olevia OS-päivityksiä. Ne annetaan tilauksen tehneille edistyneille käyttäjille noin viikko ennen yleistä jakelua.

Lue lisää varhaisjakeluista.

Jos päätät päivittää laitteesi varhaisjakelupäivityksellä, ole hyvä ja lue ensin tämä tukiartikkelimme. Se antaa ohjeita sen tapauksen varalta, että päivitys epäonnistuu.

Ennakkovalmistelut

Ole hyvä ja varmista, että Jollasi muistissa on riittävästi tyhjää tilaa, ennenkuin yrität päivittää puhelimesi. Katso siis, että valikkosivun Asetukset > Järjestelmä > Laitteen tiedot ympyrässä oleva ylempi luku (kuva alla) ei ylitä 11 Gt. Jos ylittää, poista videoita ja kuvia puhelimen muistista (Phone Memory).

Jos sinulla on yhteys Internetiin Jollastasi, sinun pitäisi saada ilmoitus SailfishOS-päivityksestä piakkoin.

Muistutuksena, kuten ennenkin:

• Jos puhelimessasi sattuu vielä olemaan SailfishOS-versio, joka on vanhempi kuin 1.0.4.20 ja jos sinulla on Warehous-sovellus asennettuna (siis jos käytät OpenRepos-sovellusjakelua), sinun on laitettava kaikki OpenRepos-repositoriot pois päältä, ennen kuin yrität päivittää puhelimeesi Vaarainjärven. Jos et ole kuullutkaan noista, jatka rauhassa eteenpäin!
  • Poista Open Repos -sovelluksen Phonehook asennus aina ennen OS-päivitystä, sillä tuon sovelluksen on havaittu myötävaikuttavan päivitysten epäonnistumisiin
  • Älä sammuta puhelintasi kesken päivityksen
  • Pidä akkulaturi kytkettynä puhelimeen koko päivityksen ajan
  • Puhelimen näyttö voi olla tyhjä ajoittain päivityksen aikana; voit tarkistaa edistymisen tilan painamalla virtanäppäintä aivan lyhyesti.

Tarkat päivitysohjeet näet Help Centeristä.

Kun puhelin on käynnistynyt onnistuneen OS-päivityksen jälkeen, Android-tuki alkaa päivittää omaa toimintaympäristöään. Anna sille pari minuuttia hoitaa homma, ennen kuin alat tosissasi käyttää puhelinta. Muuten puhelin saattaa tuntua toimivan verkkaisesti tänä aikana.

Mitä uutta?

• Sailfish Utilities -kokoelmassa on uusi työkalu "Käynnistä näppäimistö uudelleen" ("Restart keyboard")
  • Sailfish Kartat toimii nyt myös vaakasuorassa asennossa
  • Näppäimistön voi halutessaan jakaa kahteen osaan vaaka-asennossa, yksi osa vasemmalle ja toinen oikealle kädelle. Tämä vaihtoehto lienee hyödyllisempi Tabletin isolla näytöllä
  • "Etsi päivityksiä" -vaihtoehto on nyt vetovalikossa silloinkin, kun OS-päivitys on jo aiemmin löytynyt. Voit etsiä vieläkin uudempaa päivitystä.
  • Idle/push-tuki lisätty IMAP-sähköpostitileihin. Tilit voivat nyt noudattaa "aina ajan tasalla" -aikataulua
  • Näytön pyyhkäisyistä saadaan nyt tarkempaa palautetta
  • Kuvakkeet on muutettu resoluutiosta riippumattomiksi
  • Asennettuasi tämän OS-päivityksen aiemmin määritelty Facebook-tili käytännössä lakkaa toimimasta, sillä pikasanomat, yhteystietojen synkronointi ja kuvien jakaminen Galleriasta tai tilatiedon päivittäminen Tapahtumanäkymässä eivät enää toimi. Odotamme Facebookin hyväksyntää uudelle toteutuksellemme, joka perustuu Facebookin määräämään uuteen rajapintaan (API 2.2). Siihen asti Facebook-tili on kokolailla toimimaton. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Parannuksista parhaimmat

Seuraavassa luetellut muutokset ovat enemmän tai vähemmän käyttäjälle näkyviä. Tarkemmat tekniset kuvaukset muutoksista löytynevät osoitteesta together.jolla.com.

Android-tuki
- Korjattu Android-sovellusten käynnistämiseen liittyvä vika
- Korjattu vika, joka aiheutti väärän aikavyöhykkeen Android-sovelluksiin sen jälkeen, kun aikavyöhykettä oli muutettu valikossa Asetukset > Järjestelmä > Aika ja päivämäärä
- Parannettu Android-sovellusten pääsyä muistikortille tallennettuihin kuviin.

Kalenteri
- Tuntinäkymää korjattu poistamalla siitä käyttämätöntä tilaa
- Toistuvan kalenterivarauksen yhden tapauksen poistaminen Jollasta poistaa sen nyt myös palvelimelta (Googlen kalenteri).

Kello
- Korjattu harvinainen tilanne, jossa jo suljettu hälytys palasi takaisin torkkutilaan, jos heti sulkemisen jälkeen painettiin virtanäppäintä.

Sähköposti
- POP-tilillä luotujen luonnosviestien tallentaminen ja muokkaus toimivat nyt
- IMAP4-salasanoissa voi nyt käyttää erikoismerkkejä (kuten "äöü").

Galleria ja tunnelmat
 - Puhelimeen siirretyt kuvat näkyvät Galleriassa pikimmiten ilman tarvetta käynnistää puhelinta uudelleen.

Media
 - Puhelimeen siirretyt musiikkitiedostot näkyvät Mediassa pikimmiten ilman tarvetta käynnistää puhelinta uudelleen.

Tietoturvakorjauksia
- CVE-2015-0245, CVE-2014-9402, CVE-2013-7423, CVE-2014-9402, CVE-2015-1472, CVE-2015-1473, CVE-2014-9092, CVE-2014-3571, CVE-2015-0206, CVE-2014-3569, CVE-2014-3572, CVE-2015-0204, CVE-2015-0205, CVE-2014-8275, CVE-2014-3570,  CVE-2014-9636, CVE-2014-8139, CVE-2014-9636 , CVE-2014-9622, CVE-2015-1349.

Järjestelmä
- Riittävä vapaan muistin määrä tarkistetaan nyt ennen SailfishOS-päivitysten lataamista ja asentamista - tämä muutos vaikuttaa tietenkin vasta seuraavan OS-version päivityksessä!
- Puhelin suorittaa tiedostojärjestelmän automaattisen eheytyksen (balansoinnin) tiistaiaamuisin klo 3 alkaen, jos akkulaturi on kytkettynä puhelimeen.