File Browser -tiedostonhallintasovellus

Jolla Care -

File Browser on Jollan Kaupasta löytyvä sovellus, joka auttaa sinua tutkimaan Sailfish-laitteesi tallennustilaa sekä hallitsemaan tiedostoja ja kansioita laitteellasi. Tämä sovellus on erityisen hyödyllinen datan siirtämiseen laitteen tallenustilan ("Mass storage") ja muistikortin välillä.

SISÄLLYS

1 Esittely

2 Oikotiet Sailfish-laitteiden tallenustilan pääalueille

3 Tiedostojen ja kansioiden kopioiminen
3.1 Esimerkki tiedoston kopioimiseen Koti-hakemistosta muistikortille

1 Esittely

Käyttäjälle käytettävissä oleva laitemuisti näkyy File Browserissa nimellä "Koti" (engl. "Home"). Jos yhdistät Sailfish-laitteesi tietokoneeseen, tämä muistialue näkyy "Mass storage" -levynä. Muistikorttiin viitataan nimellä "SD Card".

Kun käynnistät File Browserin, näet ensimmäiseksi Koti-osion (/home/nemo) sisällön (ks. kuva alla). Tästä kansiosta voit liikkua minne tahansa Jollan tiedostojärjestelmässä. Kosketa kansion nimeä siirtyäksesi katsomaan sen sisältöä. Pyyhkäise oikealle siirtyäksesi näkymähierarkiassa taaksepäin (ylöspäin).

Tämän lisäksi File Browser -sovelluksella on mahdollista tarkastella muistikortin sisältöä. Se näkyy nimellä "SD card" Sailfish-laitteen alla tietokoneissa. Linux-notaatiolla muistikortin sijainti Sailfishissä on kansiossa /media/sdcard/<uuid>, jossa "<uuid>" on erityinen korttikohtainen tunniste. Voit nähdä tuon korttisi koodin napauttamalla oikopolkua "SD card"  - katso kappeletta "Oikopolut Sailfishin muistin pääalueille" alla.

Alla kuva Koti-näkymästä:

Tähän ensimmäiseen näkymään liittyy vetovalikko, joka sisältää mm. pääsyn sovelluksen asetuksiin. Asetuksissa voit valita, näkyvätkö myös piilotetut tiedostot ja kansiot (esim. .config-tiedostot), ja näytetäänkö kansiot ylimpänä.

2 Oikotiet Sailfishin muistin pääalueille

Ruudun vasemmassa ylälaidassa näet aina kulloisenkin sijaintisi Sailfishin tiedostojärjestelmässä. Napauttamalla tätä nimeä saat aina näkyviin oikotiet muistin pääalueille:

• Koti: lue alueen kuvaus "Esittely"-kappaleessa yllä
  • Android-hakemisto: Android-sovellusten käyttämä ja näkemä alue laitteen muistissa. Se on hakemiston Koti sisällä.
  • Juurihakemisto: koko tiedostojärjestelmän juuri, joka sisältää kaikki laitteen kansiot
  • Muistikortti: laitteessasi mahdollisesti oleva MicroSD-muistikortti - katso tukiartikkeliamme muistikorteista

Nämä oikotiet tekevät tiedostojen kopioimisesta esim. Koti-hakemistosta muistikortille nopeampaa.

3 Tiedostojen ja kansioiden kopioiminen

File Browser on tiedostojenhallinta ohjelmaksi tyypillinen: sen avulla voit luoda ja poistaa kansioita, kopioida/leikata/liittää tiedostoja, uudelleennimetä niitä, nähdä tiedostojen lisätiedot, muuttaa oikeuksia ja avata tiedostoja.

Tiedostoilla ja kansioilla on ponnahdusvalikko, jonka saat näkyviin painamalla pitkään niiden päällä. Se sisältää käytetyimmiksi arvellut toiminnot. Napauttamalla tiedostoa pääset näkymään, jossa saat siitä lisätietoja. Tässäkin näkymässä löydät lisävalintoja yläpuolelta löytyvästä vetovalikosta.

File Browser tukee myös useamman tiedoston tai kansion valitsemista. Voit valita useamman kohteen koskettamalla tiedoston/kansion vasemmassa reunassa näkyvää ikonia sen nimen sijaan. Työkalurivi ilmaantuu ruudun alalaitaan. Se sisältää seuraavat työkalut:

• valitse kaikki tai poista valinnat
  • leikkaa
  • kopioi
  • poista
  • katso lisätietoja.

3.1 Esimerkki tiedoston kopioimiseen Koti-hakemistosta muistikortille

1.) Valitse Koti-hakemistossa tiedosto, jonka haluat kopioida.

2.) Kosketa "kopioi" -ikonia työkalurivillä.

3.) Käytä oikotietä päästäksesi muistikortille.

4.) Liitä tiedosto (tässä esimerkissä se päätyy siis muistikortin juurihakemistoon).

Suosittelemme aina pitämään vähintään 2-3Gt tilaa vapaana Koti-hakemistossa, eli että laitteen omassa muistissa olisi tämän verran vapaata tilaa. Tämän saavuttamiseksi sinun tulee siirtää (leikata ja liittää) tiedostoja (varsinkin videotiedostoja) Koti-hakemistosta muistikortille silloin tällöin. Tämä onnistuu samalla tavalla kuin tiedoston kopioiminen tässä esimerkissä.