Miten käytän Sähköposti sovellusta?

Jolla Care -

Tämän artikkelin avulla saat kaiken irti Sähköposti sovelluksesta. Se opastaa sovelluksen yleistä käyttöä sekä tarjoaa vinkkejä ja vihjeitä.

SISÄLLYS

1 Sähköpostitilien lisääminen laitteeseesi
1.2 Sähköpostitilien tyypit

2 Sähköpostin lukeminen

3 Viestien kirjoittaminen
3.1 Lähetettävien viestien lisäasetukset

4 Aiheeseen liittyviä artikkeleita

1 Sähköpostitilien lisääminen laitteeseesi

Lukeaksesi sähköpostia laitteellasi sinun täytyy ensin asentaa sähköpostitilisi laitteeseesi.

Tämän voi tehdä kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Tilit. Valitse "Lisää tili" vetovalikosta. Näet nyt kaikki erilaiset tilityypit mitä voit asentaa laitteeseesi:

1.2 Sähköpostitilien tyypit

Sailfish tukee IMAP, POP ja Microsoft Exchange tilejä.

IMAP ja POP sähköpostitilit ovat yleensä sähköpostitilejä joita voit lukea myös tietokoneesi selaimessa, eli niissä on Webmail-ominaisuus. Tällaisiin tileihin viitataan Asetuksissa termillä “Yleinen sähköposti“:

Voit myös lisätä Microsoft Exchange tilejä Jolla laitteeseesi:

Huom: nähdäksesi vaihtoehdon asentaa Exchange tili, sinun tulee ensin asentaa Microsoft Exchange tuki Jolla Kaupasta. Lisää Exchange tilien asentamisesta voi lukea täältä.

If you want to add an attachment file, tap the 3 dots button near the right edge of the display. Then tap “Add attachment”. Note that the size of the attachments should not exceed 5 to 10 Mbytes (depending on the limit set by your service provider). We recommend that you upload really big files to a cloud service first (e.g. Dropbox or the like) and that you send only the link pointing to that file in the cloud.

2 Sähköpostin lukeminen

Kun napautat Sähköposti sovelluksen ikonia, aukeaa eteesi kaikkien asennettujen tilien Saapuneet kansioiden yhteisnäkymä:

Ruudun yläosassa näet ikonit jotka kuvastavat kaikkia laitteellesi asennettuja tilejä. Alemmassa puolikkaassa näet yhteenvedon saapuneista viesteistä joita et ole vielä lukenut.

Ylhäältä löytyvän vetovalikon avulla luot uuden sähköpostiviestin, päivität tilit ajan tasalle tai valitset useita viestejä:

Kosketa yhden sähköpostitilin kuvaketta siirtyäksesi tämän tilin Saapuneet kansioon:

Yläpuolen vetovalikko tarjoaa sinulle valinnat muuttaa sähköpostien järjestysperustetta, valita monta sähköpostiviestiä, käyttää hakutoimintoa, päivittää kyseinen tili sekä luoda uusi viesti:

Jos pyyhkäiset vasemmalle Saapuneet näkymässä pääset Kansiot näkymään:

Vinkki: jos et ole onnistuiko viestin lähettäminen, tarkista tilisi Lähtevät kansio. Joissain harvinaisissa tapauksissa niin kauan kun Lähtevät kansiossa on lähettämättömiä sähköposteja et pysty lähettämään uusia viestejä.

Jos kohtaat ongelmia sähköpostin lähettämisen kanssa katso vianratkonta artikkelimme Yleisille sähköpostitileille sekä Exchangelle.

3 Viestien kirjoittaminen

Kirjoittaaksesi uuden viestin sinun tulee valita “Luo uusi sähköposti” vetovalikosta:

Jotta näkisit tämän valinnan vetovalikossa sinun tulee olla joko tiliesi yhdistetyssä Saapuneet -kansio näkymässä tai minkä tahansa sähköpostitilin Saapuneet kansiossa.

Valinnan tehtyäsi näet edessäsi viestinkirjoitus ruudun:

Kirjoita vastaanottajan sähköpostiosoite kohtaan "Vastaanottaja", tai hae yhteystieto Henkilöt sovelluksesta käyttämällä (+) ikonia.

Jos tahdot liittää viestiisi liitetiedoston, napauta ensin 3 pisteen painiketta näytön oikeassa reunassa. Napauta sitten "Lisää liite".  Huomaa, että viestin liitetiedostojen yhteenlaskettu koko ei saa ylittää  5-10 megatavua (riippuen palveluntarjoajasi asettamasta rajasta). Suosittelemme, että nostat tosi isot tiedostot johonkin pilvipalveluun (esim. Dropbox tai vastaava) ja että lähettät viestissäsi pelkän tuohon tiedostoon osoittavan linkin.

Kun olet täyttänyt "Vastaanottaja"- sekä "Aihe"-kentät voit lähettää sähköpostin käyttäen vetovalikon komentoa "Lähetä".

3.1 Lähetettävien viestien lisäasetukset

Paina kolmea pistettä saadaksesi lisävalintoja esille viestiisi liittyen:

Voit esimerkiksi määritellä mistä osoitteesta viesti lähetetään sekä valita viestillesi tärkeysluokan.

Vinkki: mikäli haluat muuttaa oletusasetusta siitä miltä tililtä viestit lähetetään, tee näin:

Siirry kohtaan Asetukset > Sovellukset > Sähköposti ja napauta tekstiä "Oletustili, jolta viestit lähetetään":

4 Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Yleisen sähköpostitilin asentaminen

Miten asennan Exchange-tilin Jollaani?

Google-tilin asentaminen Jollaan

Sähköpostipalveluiden asetuksia