Miten käytän Kello-sovellusta?

Jolla -

Kello-sovelluksessa on seuraavat ominaisuudet: Herätyskello, Ajastin ja Sekuntikello. (Säätääksesi Jollasi aika-asetuksia sinun tulee tehdä se kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Aika ja päivämäärä)

Kellon sovelluskansi

Alla on Kello-sovelluksen päänäkymä. Pääset sen toimintoihin yläpuolelta löytyvän vetovalikon avulla:

Herätyskello

Asettaaksesi hälytyksen sinun tulee valita "Uusi hälytys" Kello-sovelluksen päänäkymässä (ks. yläpuolella).

Tämän tehtyäsi saavut näkymään, missä voit asettaa hälytyksen:

Hälytyksen asettaminen: Voit käyttää näkymän kiekkoja määrittääksesi, milloin hälytys pärähtää päälle. Ulointa ympyrää käyttämällä säädät ajankohdan minuutteja ja sisempää ympyrää käyttäen määrittelet tunnin. Kuvassa olemme asettaneet herätyksen tapahtuvan kello 7:04.

Hälytyksen nimi: Jos määrittelet hälytykselle nimen, tämä teksti näkyy puhelimen näytöllä kun herätys soi. Jos et laita tähän mitään omaa nimeäsi, hälytys saa nimen "Hälytys" (tai "Alarm" mikäli puhelimessasi on englanninkieli valittuna).

Toista: Voit asettaa hälytyksen toistumaan automaattisesti valitseminasi päivinä. Yllä olevassa kuvassa olemme asettaneet hälytyksen hälyttämään maanantaista perjantaihin, mutta ei viikonloppuna.

Näet kaikki asettamasi hälytykset Kello-sovelluksen päänäkymässä. Voimassa olevilla hälytyksillä on merkkivalo päällä, kun taas käytöstä pois olevien hälytysten valo on sammuksissa. Viimeksi mainitut aiheuttavat hälytyksen aikataulunsa mukaisesti vasta siitä hetkestä eteenpäin, kun laitat niiden merkkivalon taas päälle koskettamalla hälytystä.

Voit muokata ja poistaa hälytyksiä päänäkymässä painamalla pitkään hälytysten päällä:

Ajastimen käyttäminen

Pääset ajastimeen valitsemalla "Uusi ajastus" Kello-sovelluksen päänäkymässä, ja säädät ajastuksen samalla tavalla kuin herätyksenkin (ks. edellä).

Kun olet asettanut ajastimia, näet ne ympyröinä Kello sovelluksen päänäkymässä:

Ajastuksen aloittaminen: Kosketa ajastimen ympyrää aloittaaksesi ajastimen. Voit poistua Kello sovelluksesta tai pimentää laitteesi näytön ja saat silti hälytyksen siitä kun ajastin loppuu.

Ajastuksen muokkaaminen: Muokataksesi ajastinta paina pitkään ajastimen ympyrän päällä ja valitse "Muokkaa" ilmestyvästä valikosta:

Samalla menetelmällä voit myös Nollata tai Poistaa ajastimen.

Sekuntikellon käyttäminen

Sekuntikello löytyy Kellon päänäkymän vetovalikosta (ks. ylempänä).

Paina Käynnistä ikonia aloittaaksesi Sekuntikellon:

Kierrosaikojen nauhoittaminen: Kierrosaikoja voi tallettaa muistiin painamalla "+" ikonia: