SailfishOS-päivitys 1.1.2 Yliaavanlampi

Jolla Care -

SailfishOS-päivitys nro 11

Lyhentämättömät julkaisutiedot löytyvät englanniksi osoitteesta together.jolla.com.

Versiotunnus: SailfishOS 1.1.2.15 Yliaavanlampi (varhaisjakelun versio)

Julkaisupäivä:  2015-02-19 (varhaisjakelu)

Tämä SailfishOS-päivitys vie kohti parempaa vakautta ja muistinhallintaa. Lisäksi se tuo uuden Sailfish Sää -sovelluksen sekä uusitun Sailfish Selaimen käyttöliittymän.

Päivitysten varhaisjakelu

SailfishOS-versiosta Yliaavanlampi 1.1.2.15 (tämä päivitys) eteenpäin Jolla tarjoaa tavan tilata SailfishOS-versiot ennen varsinaista julkistusta koekäyttöön.

Varhaisjakelut tarkoittavat seuraavia yleiseen jakeluun tulossa olevia OS-päivityksiä. Ne annetaan tilauksen tehneille edistyneille käyttäjille noin viikko ennen yleistä jakelua.

Lue lisää varhaisjakeluista.

Ennakkovalmistelut

Ole hyvä ja varmista, että Jollasi muistissa on riittävästi tyhjää tilaa, ennenkuin yrität päivittää puhelimesi. Katso siis, että valikkosivun Asetukset > Järjestelmä > Laitteen tiedot ympyrässä oleva ylempi luku (kuva alla) ei ylitä 11 Gt. Jos ylittää, poista videoita ja kuvia puhelimen muistista (Phone Memory).

Jos sinulla on yhteys Internetiin Jollastasi, sinun pitäisi saada ilmoitus SailfishOS-päivityksestä piakkoin.

Muistutuksena, kuten ennenkin:

• Jos puhelimessasi sattuu vielä olemaan SailfishOS-versio, joka on vanhempi kuin 1.0.4.20 ja jos sinulla on Warehous-sovellus asennettuna (siis jos käytät OpenRepos-sovellusjakelua), sinun on laitettava kaikki OpenRepos-repositoriot pois päältä, ennen kuin yrität päivittää puhelimeesi Vaarainjärven. Jos et ole kuullutkaan noista, jatka rauhassa eteenpäin!
  • Älä sammuta puhelintasi kesken päivityksen
  • Puhelimen näyttö voi olla tyhjä ajoittain päivityksen aikana; voit tarkistaa edistymisen tilan painamalla virtanäppäintä aivan lyhyesti.

Tarkat päivitysohjeet näet Help Centeristä.

Kun puhelin on käynnistynyt onnistuneen OS-päivityksen jälkeen, Android-tuki alkaa päivittää omaa toimintaympäristöään. Anna sille pari minuuttia hoitaa homma, ennen kuin alat tosissasi käyttää puhelinta. Muuten puhelin saattaa tuntua toimivan verkkaisesti tänä aikana.

Mitä uutta?

• Nettiselaimen käyttöliittymä on uusittu.  Siinä on uusi työkalupalkki, parannettu välilehtien hallinta ja etsi sivulta -toiminto. Lue lisää täältä.
  • Uusi SailfishOS Sää -sovellus, joka käyttää Forecan palvelua, on asennettavissa Jollan Kaupasta. Näet säätiedot sitten kätevästi myös Tapahtumanäkymän kautta. Lue lisää täältä.
  • Mahdollisuus muokata suosikkitunnelmiesi pääväriä. Lue tarkemmin täältä
  • Automaattinen sähköpostin todentamismahdollisuuksien tunnistus luotaessa yleistä sähköpostitiliä. Lue tarkemmin täältä.

Parannuksista parhaimmat

Seuraavassa luetellut muutokset ovat enemmän tai vähemmän käyttäjälle näkyviä. Tarkemmat tekniset kuvaukset muutoksista löytynevät osoitteesta together.jolla.com.

Android-tuki
- Android-tuki ei erikseen varoita tyhjenevästä akusta
- Valitun tekstin poistoon liittyvä vika korjattu
- Leikepuskuriiin (kopioi/liitä) liittyvä vika korjattu
- Mobiilidatayhteyksien havaitsemiseen liityvä vika korjattu
- Pyyhkäisyt Android-sovelluksissa eivät enää mene sekaisin puhelimen asennon muuoksista (pysty/vaaka)
- Äänenlaatua parannettu
- Virtuaalinäppäistössä havaittu vika korjattu
- Parannettu toimintaa tilanteissa, joissa muisti käy vähiin.

Yhteydet
- Älä salli DHCP-palvelimen muuttaa isäntänimeä (engl. hostname) oletusarvoisesti
- D-Busin turvatarkistukset tehty mahdollisiksi
- Näytä yhteydenvalintadialogi harvemmin.

Tapahtumanäkymä (mikä se on?)
- Jos sinulle on tullut useita puheluita tai tekstareita, viimeisin niistä näytetään nyt listan päällimmäisenä

Galleria ja tunnelmat
 - Lisätty värin muokkaus. Valikkosivulla uusi asettelu .

Näppäimistö
- Korjattu kielenvalinnan ponnahdusvalikon asettelu
- Korjattu vika, jossa kirjoitettu teksti jäi piiloon näppäimistön alle jaettaessa kuvaa Twitteriin.

Muistinhallinta
- Varmuuskopioiden viemän muistitilan hallintaa parannettu
- Muistin loppumistilanteiden hallintaa parannettu ottamalla vaihtomuisti (engl. swap)
paremmin huomioon.

Viestit
 - MMS-viestien liitteiden automaattinen haku oletusarvoisesti päällä
 - MMS-viestien liitteet poistetaan tiedostojärjestelmästä samalla, kun niihin liittyviä viestejä poistetaan.

Toimisto (Dokumentit)
 - PDF-tiedostot, joissa on vaiheleva sisällön asettelu (vaaka/pysty), näytetään nyt oikein.

Puhelin
- Korjattu DTMF-merkkijonoon sisältyvään taukomerkkiin liittyvä vika, joka esiintyi silloin kun puhelin oli nostettu korvalle.

Tetoturvakorjauksia
CVE-2014-9112, CVE-2014-3707, CVE-2014-7824, CVE-2013-7354, CVE-2013-7353, CVE-2013-6393, CVE-2014-2525, CVE-2014-9130, CVE-2014-9295, CVE-2014-9294, CVE-2014-9293, CVE-2014-8104, CVE-2014-8964, CVE-2013-6435, CVE-2014-8767, CVE-2014-8768, CVE-2014-8769, CVE-2014-9140, CVE-2014-8139, CVE-2014-8140 ja CVE-2014-8141.

Anturit
- Lähestymisanturi ei enää estä kosketusnäytön toimintaa puhelimen käynnistyessä.

Asetukset
- Valikkotoiminto "Internetin jakaminen" himmennetään silloin, kun verkkovierailu ei ole sallittu
- Järjestelmä vaatii nyt vähintään 500 Mt vapaata muistitilaa, ennen kuin OS-päivitystä voi lähteä asentamaan.