Yleisen sähköpostitilin (IMAP & POP) vianmääritys ja ongelmanratkaisu

Jolla -

Jos kohtaat ongelmia Yleisen sähköpostitilin (IMAP tai POP) toiminnassa, usein syypää vikaan löytyy palvelinasetuksista.

Muuttaaksesi Yleinen sähköposti -tilin palvelinasetuksia toimi seuraavalla tavalla:

1. Avaa Asetukset > Tilit
2. Valitse Yleinen sähköpostitilisi
3. Vedä näkymää alaspäin kunnes ylhäällä oleva vetovalikko aukeaa
4. Valitse vetovalikosta Palvelinasetukset (engl. "Server settings")
5. Tee haluamasi muutokset ja pyyhkäise oikealle tallentaaksesi muutokset.

Alla vielä tarkempia vikakuvauksia ja miten korjata vika:

Toimimattoman tilin korjaaminen

Jos et saa sähköpostiasi toimimaan lue alta vinkkejä tilanteen korjaamiseksi:

Kysymys: en tunnu saavan tiliäni asennettua, saan vain herjan "synkronointivirheestä"!

Vastaus: Avaa sähköpostitilisi asetukset menemällä Asetukset > Tilit ja valitse Yleinen sähköposti -tilisi. Muuta aivan asetussivun pohjalta löytyvää asetusta, jossa on kyse SSL sertifikaattien hyväksymisestä. Koita säätää tätä asetusta ja kokeile postin synkronoimista uudelleen.

K: Pystyn lähettämään sähköpostia, mutta en vastaanottamaan!

V: Jos et voi vastaanottaa sähköpostia, sinun tulee tarkistaa saapuvan postin palvelimen asetukset. Tarkista ne vielä kertaalleen, tee muutoksia jos tarpeellista ja kokeile sitten uudelleen.

Saapuvan postin palvelin on täysin sähköpostisi palveluntarjoajan määrittelemä asetus, eli on erittäin epätodennäköistä että vika on Jollassa jos posti ei saavu - ennemmin tarvitset vain toimivat asetukset sähköpostin palveluntarjoajaltasi.

Ongelmat liittyen lähtevään sähköpostiin

Huomioithan, että kaikkia sähköpostin pavleluntarjoajat eivät tarjoa asetuksia millä lähettää postia. Tällöin sinun tulee määritellä lähtevän postin palvelimeksi matkapuhelin palveluntarjoajasi palvelinasetukset.

Tiivistelmä:
1. Tarkista ensin, että kirjoitit lähtevän postin palvelimen asetukset oikein. Vertaa niitä vielä saamisi asetuksiin palveluntarjoajaltasi.
2. Jos tämä ei toimi, ole yhteydessä matkapuhelin operaattorisiin (jonka SIM-kortti sinulla on laitteessasi), ja kysy heiltä mitä lähtevän postin palvelinasetusta voisit käyttää.

K: Pystyn vain vastaanottamaan sähköpostia, mutta en lähettämään!

V: Jos et pysty lähettämään sähköpostia, mutta voit vastaanottaa sitä, sinun lähtevän postin palvelinasetuksia tulisi muuttaa. Tarkista vielä kertaalleen että ne ovat oikein, tee tarvittaessa muutoksia ja kokeile uudelleen.

K: Voin lähettää sähköpostia ainoastaan kun olen yhteydessä WLAN-verkkoon, mutta en mobiilidataverkkoon (tai päinvastoin)!

V: Jos lähtevän postin palvelin on asetettu matkapuhelin operaattorisi mukaan, viestien lähettäminen WLAN-verkossa on todennäköisesti mahdotonta. Jos haluat käyttää WLAN-yhteyttä postin lähettämiseen, tulisi lähtevän postin palvelin asettaa vastaamaan WLAN-yhteyden palvelinasetuksia. Tämä on useimmissa tapauksissa mahdotonta, varsinkin julkisissa WLAN-verkoissa.

Tällöin voit tarkastaa vielä kerran, olisiko sähköpostin palveluntarjoajallasi antaa sinulle asetukset, jolloin postin lähettäminen (sekä vastaanottaminen) onnistuisi millä yhteystyypillä tahansa mobiililaitteessa.