Virtanäppäimellä tehtävät pikakomennot

Jolla Care -

SailfishOS-versio Vaarainjärvi (1.1.1.27) tuo alla kuvatut virtanäppäimeen liittyvät pikakomennot Jolla-laitteisiin. Molemmat niistä liittyvät näytön lukitukseen. Näitä pikakomentoja ei ole mahdollista estää.

Näytön lukitus (ja koko laitteen lukitus) selitetään tarkemmin tässä artikkelissa.

Välitön näytön lukitus

Paina virtanäppäintä nopeasti kaksi kertaa peräkkäin, kun näyttö on päällä.

Näyttö pimenee (tämä ei ole muuttunut), ja näytön lukitus menee heti päälle riippumatta valikossa Asetukset > Järjestelmä > Laitteen lukitus kohtaan Automaattinen lukitus asetetusta viiveestä.

Tämä tarkoittaa, että lukituksen avauskoodi on näppäiltävä, ennen kuin laitteen sovelluksia voi käyttää seuraavan kerran.

Suora lukituksen avaaminen

Paina virtanäppäintä nopeasti kaksi kertaa peräkkäin, kun näyttö on pois päältä.

Näyttö menee päälle (tämä ei ole muuttunut) ja sitten laite pyytää näppäilemään lukituksen avauskoodin (sen sijaan että näyttäisi vain lukitusnäkymän) tai näyttää suoraan alkunäkymän (silloin kun laitteen lukitus ei ole käytössä).

Tämän toiminnon tarkoituksena on päästä nopeammin käyttämään lukitun laitteen toimintoja tinkimättä lukituksen tasosta.