Lokien kerääminen Android -sovelluksista ja Android-tuesta (Alien Dalvik) työkalulla Logcat

Jolla Care -

Jos havaitset ongelmia Android-sovellusten kanssa niin ettei käyttölliittymän tarjoamista asetuksista ole apua, lokien kerääminen saattaa tarjota lisätietoa  ongelman ratkaisemiseksi.

Logcat

Logcat-työkalulla on helppoa kerätä tietoa Android-sovellusten toiminnasta järjestelmässä.

1. Avaa Terminal-sovellus

2. Kirjaudu pääkäyttäjän oikeuksin

devel-su

3. Logcat-tuloste terminaalin ruudulle

a) Jolla 1, Jolla C ja Jolla Tablet:

/opt/alien/system/bin/logcat -v time > /home/nemo/logcat.log

b) Xperia X:

chroot /opt/alien  /system/bin/logcat -v time > /home/nemo/logcat.log

c) Xperia XA2:

lxc-attach -n aliendalvik -- /system/bin/logcat > /home/nemo/logcat.log

Android-aljärjestelmän taphtumat tulostuvat nyt näytölle. Komento jatkaa toimintaansa kunnes keskeytät sen <ctrl>C:llä.

Muuta tietoa

On aina hyvä tallentaa myös journal-loki, josta näkyy koko Sailfish-järjestelmän tapahtumat:

journalctl -ab --no-pager  > /home/nemo/journal.log

Seuraavat komennot antavta tietoa siitä, mitä koodipaketteja Sailfishiin on asennettu.

rpm -qa | grep alien > /home/meno/rmp-alien.txt
rpm -qa | grep apkd > /home/meno/rmp-apkd.txt
ssu lr > /home/meno/ssu-lr.txt
ssu s > /home/meno/ssu-s.txt