UKK - Jolla Tablet Indiegogo kampanja nr. 2 (tammi-maaliskuu 2015)

Jolla -

Huom! Kampanja on päättynyt ja kampanjaan osallistuminen ei ole enää mahdollista.

Sisällys:

Yleiset kysymykset

Mikä on Jolla Tablet?

Jolla Tablet on Jollan järjestyksessä toinen tuote. Marraskuussa 2013 Jolla julkaisi Jolla -älypuhelimen. Suomessa suunniteltu ja kehitetty Jolla Tablet, niinkuin Jolla älypuhelinkin, pyörittää Jolla omaa itsenäistä Sailfish käyttöjärjestelmää. Jolla Tablet -projekti alkoi 19. Marraskuuta 2014 Indiegogo joukkorahoituskampanjalla. Kampanja saavutti tavoitteensa, ja pyrkimyksenämme on aloittaa tablettien toimitukset ensimmäisille tukijoille vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Mikä tekee Jolla Tabletista erikoisen? Miksi minun tulisi hankkia se?

Jolla Tabletin sydän on Jollan itsenäinen Sailfish OS -käyttöjärjestelmä. Tabletti toteutetaan niin, että se antaa  sinulle markkinoiden parhaan moniajokokemuksen. Tablettia on nopea ja  helppo käyttää yksinkertaisilla eleillä. Kuten Jolla-älypuhelimessa,  Jolla Tablettissakin voit käyttää Android-sovelluksia Sailfish OS  -sovellusten lisäksi. Sailfish OS antaa sinulle mahdollisuuden tehdä  tabletista sinun näköisesi, juuri sinua varten.

Miten osallistun kampanjaan ja miten saa tabletin?

Jolla Tablet on nyt palannut Indiegogo.com:iin! Jatkamme nyt viimevuotista marras-joulukuussa pidettyä kampanjaa näillä näkymin aina maaliskuun loppuun 2015 asti.

Miksi olette aloittaneet toisen kampanjan Indiegogo:ssa?

Jatkamme nyt viimevuotista marras-joulukuussa pidettyä kampanjaa näillä näkymin (foreseeably) aina helmikuun loppuun 2015 asti. Olemme saaneet paljon pyyntöjä ihmisiltä, jotka haluaisivat nyt osoittaa tukensa jotta he olisivat ensimmäisten joukossa jotka saavat Jolla Tabletin. Indiegogo:n InDemand kampanjamallin (campaign model) ansiosta pystymme nyt toteuttamaan tämän.

Miksi Jolla tekee joukkorahoituskampanjan?

Joukkorahoitus on ollut monen mahtavan, inspiroivan ja itsenäisen projektin taustalla. Tämä ajattelutapa on erittäin Jollaa. Meillä on vahva kansainvälinen  yhteisö, joka tukee meitä. Me haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden  tukea tätä projektia heti alusta ja osallistua Jolla Tablet -kampanjaan. Osallistumalla ja tukemalla kampanjaa sinulla on mahdolisuus vaikuttaa  tuotekehitykseen. Lue lisää Jolla Tabletin tuotekehitykseen osallistumisesta täältä.

Puhutte markkinointimateriaalissa tabletin olevan "the world's first crowdsourced tablet" - mitä tämä tarkoittaa?

Jolla Tablet ei tule olemaan ainoastaan joukkorahoitettu, vaan pyrimme luomaan tabletin yhteistyössä yhteisömme kanssa. Tietojemme mukaan vastaavanlaisia projekteja ei ole ollut. Tulemme kirjoittamaan Tablet -projektin etenemisestä esim. Jolla Blogissa.

Millä tavalla voin vaikuttaa tabletin kehitykseen?

Pyrimme ottamaan kaikki saamamme ideat huomioon. Olemme erittäin kiitollisia kaikesta saamastamme palautteesta. Pyrimme myös vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, jotka ovat merkitty "jolla-tablet" ja "feature-request" -nimikkeillä ja jotka julkaistaan together.jolla.com -yhteisösivustolla. Valitettavasti emme voi taata reaaliaikaista vastausta kaikkiin kysymyksiin, joten toivomme sinun olevan ymmärtäväinen tämän suhteen.

Kampanjan tukeminen ja maksutavat

Miten päivitän tilaamani tabletin 64Gt -malliin?

Jos teit lahjoituksen vuoden 2014 marras-joulukuun kampanjassa, sinun tulee valita 64Gt etuus ("Perk"). Tämän lahjoituksen summa on 25 dollaria.

Niille jotka tekivät lahjoituksen vuoden 2014 kampanjassa: Kun teet nyt uusia lahjoituksia, käytä samaa IndieGoGo -tiliä ja sähköpostiosoitetta kuin mitä käytit tehdessäsi lahjoituksia marras-joulukuu 2014 kampanjassa!

Uudet lahjoittajat eivät voi hyötyä tästä etuudesta ("perk"), tämä ei ole heitä varten. Uusien tukijoiden tulisi valita 249 dollarin etuus, jolla he lahjoittavat kokonaista 64Gt:n tablettia kohti. Jos olet uusi tukija ja lahjoitat vain 25 dollarin päivitys ettuutta kohti, tulemme pitämään tätä 25 dollarin lahjoituksena Jolla Tablet -projektia kohti.

Onko Lastu suojakotelo taas saatavilla?

LastuCase -suoja Jolla Tabletille oli saatavilla vain ensimmäisessä marras-joulukuussa 2014 pidetyssä kampanjassa. Ystävämme Lastulla suunnittelevat kuitenkin tälläkin hetkellä uusia lisätarvikkeita Jolla Tablettiin, joten pysy kuulolla uutisten varalta tästä aiheesta lähempänä toimituspäivämäärää!

Sisältääkö valitsemani etuus ("Perk") -tukisumma toimituskulut?

Ei, hintaan ei sisälly toimituskuluja. Pyydämme sinua lisäämään 20 dollarin summan valitsemasi tukisumman  lisäksi ennakoidaksesi postikuluja. Esimerkki: jos olet valinnut 249 dollarin tukisumman, valitse sen lisäksi 20 dollarin tukisumma, jolloin  tukisummasi suuruus on yhteensä 269 dollaria (64Gt tablet + toimituskulut).

Siirry tukemaan kampanjaa klikkaamalla tästä.

Sisältääkö valitsemani etuus ("Perk") -tukisumma arvonlisäveron tai muita veroja?

Ei, vaan tukijoiden täytyy maksaa verot ja muut maksut omaan maahansa. Verot, tullimaksut sekä muut tähän verrattavat maksut eivät sisälly Tabletin hintaan. Kun lähestymme toimituspäivää, tulemme pyytämään sinua vahvistamaan postiosoitteesi ja ohjeistamme sinua arvonlisäveron maksamisessa (jos asut Euroopassa).

Miten valitsen etuuden "Perk" Indiegogossa, jolla saan Jolla Tabletin toimituskuluineen?

Perinpohjaiset ohjeet etuuden valitsemiseksi löydät täältä.

Unohdin maksaa toimituskuluetuudesta ("Shipping perk") vuoden 2014 kampanjassa, mitä minun tulisi tehdä?

Jos unohdit tehdä toimituskuluista lahjoituksen, voit tehdä sen nyt. Pyydämme sinua käyttämään samaa IndieGoGo -tiliä ja sähköpostiosoitetta kuin vuoden 2014 kampanjassa. Tarkempia ohjeita tähän tilanteeseen löydät täältä.

Olen tehnyt lahjoituksia Jolla Tablet -kampanjaan kahdesta (tai useammasta) eri IndieGoGo -tililtä/sähköpostiosotteista, mitä minun tulisi tehdä?

Jos olet tehnyt useampia lahjoituksia käyttäen useampaa tiliä, ota yhteyttä Jollan Asiakaspalveluun ja kerro meille asiasta.

Kerro viestissäsi kaikki sähköpostiosoitteet/käyttäjätunnukset joita käytit lahjoitusten tekemiseen!

Pidättekö minut jatkuvasti ajantasalla kampanjan etenemisestä jos teen lahjoituksen?

Kyllä! Kun teet lahjoituksen Jolla Tablet kampanjaan me pidämme huolen siitä että saat kaikki viimeisimmät uutiset projektiin liittyen sähköpostitse. Voit lukea projektin etenemisestä myös Jolla Blogissa.

En ole varma jos lahjoitukseni onnistui, mitä voin tehdä?

Sait vahvistussähköpostin IndieGoGo:lta jos lahjoituksesi onnistui. Tämä vahvistusviesti toimii myös kuittina lahjoituksestasi. Lisää tästä voit lukea IndieGoGo:n ohjeesta.

En valinnut mitään etuisuutta ("perk") kun tein lahjoitukseni, mutta lahjoitin Tabletia vastaavan summan kampanjaan. Saanko siis Jolla Tabletin?

Jos teit lahjoituksen valitsematta mitään etuisuutta, kaikki on kunnossa jos vain lahjoittamasi summa vastaa Tabletin hintaa ja postikuluja. Jos teit esimerkiksi 239 dollarin lahjoituksen, ja tarkoituksesi oli kattaa kuluja 32 Gt Tabletia (219USD) + toimituskuluja (20USD) kohti, kaikki on reilassa.

Tein lahjoituksen, mutta nyt olen muuttanut mieleni. Miten saan tukisummani takaisin?

IndieGoGon käyttöehtojen mukaisesti kampanjaa kohti tehtyä tukisummaa ei ole mahdollista saada takaisin. Kampanjan tukeminen on  tapahtuma, joka tapahtuu täysin tukijan, kampanjan omistajan ja maksun  käsittelijän välillä. Jolla ei palauta tukisummia. Jos olet kuitenkin  tyytymätön itse tuotteeseen jonka toimitamme sinulle, sinulla on oikeus  palauttaa se 14 päivän sisällä sen vastaanottamisesta. Lue lisää tästä alta olevassa kysymyksessä:

En pidä Tabletista - voinko palauttaa sen?

Voit palauttaa sinulle toimitetun tabletin 14 vuorokauden sisällä sen vastaanottamisesta. Huomaa, että palautukseen liittyvät toimitusmaksut, tullimaksut ja muut maksut - jos niitä tulee - on lähettäjän maksettava. Muista, että hyväksymme palautuksia vain Jolla Tablet -kampanjassa tuetuista maista.

Tee palautuspyyntö täällä. Kirjoita pyynnön otsikkoon ja itse viestiin selkeästi "RETURN". Liitä pyyntöön kaikki tarpeellinen tieto kuten tilauksen numero, osallistumispäivä ja käytetty maksutapa. Saatuamme pyyntösi annamme sinulle lisäohjeita.

Tein vahingossa kaksoislahjoituksen - mitä minun tulee tehdä?

Jos olet vahingossa maksanut etuudestasi kahdesti, ota yhteys Indiegogoon osoitteessa support@indiegogo.com. Kerro, että on kyse kampanjasta "Jolla Tablet: world’s first crowdsourced tablet" sekä osallistumismaksusi määrä, nimesi ja osallistuessasi käyttämäsi sähköpostiosoite.

Huomaa, että Indiegogo ei voi hyvittää osallistumismaksuasi, jos se on jo lähetetty kampanjan omistajalle. Tämä tarkoittaa, että Indiegogo voi maksaa osallistumismaksusi takaísin vain, jos se oli maksettu luottokortilla kampanjalle, joka ei vielä ole päättynyt. Lue lisäohjeita Indiegogon tukikeskuksesta.

Mitä maksutapoja voin käyttää?

Voit maksaa suoraan käyttämällä voimassa olevaa luottokorttia tai voimassa olevaa Paypal-tiliä.
Voit myös siirtää rahaa pankistasi Paypal-tilillesi ja käyttää sitä maksamiseen. Ole hyvä ja ota yhteyttä Paypalin tukipalveluihin, jos sinulla on vaikeuksia Paypal-tilisi perustamisen kanssa.

Saatavuus ja toimitus

Milloin toimitatte tabletit?

Tavoitteemme on toimittaa ensimmäiset tabletit vuoden toisen neljänneksen kuluessa. Huomaa, että toimitusajankohta saattaa muuttua. Pidämme sinut ajan tasalla aikataulun suhteen sähköpostiviestien ja Jolla Blogin avulla.

Toimitamme  tabletteja ensin niille, jotka osallistuivat kampanjaan  marras-joulukuussa 2014, ja toimitamme tabletit kaikille  hyväksytysti kampanjaan osallistuneille, ennenkuin tabletti tulee yleiseen myyntiin kaupoissa.

Jos osallistun nyt, milloin saa Jolla Tabletin?

Tarkoituksemme on aloittaa ensimmäisten tablettien toimitus kesäkuussa 2015. Huomaa, että toimitusajankohta saattaa muuttua.  Joka tapauksessa pidämme sinut ajan tasalla aikataulun suhteen sähköpostiviestien ja Jolla Blogin avulla. Toimitamme tabletteja ensin niille, jotka osallistuivat kampanjaan marras-joulukuussa 2014, ja toimitamme tabletit kaikille osallistuneille, ennen kuin tabletti tulee yleiseen myyntiin kaupoissa.

Aiotteko lisätä uusia maita tähän kampanjaan?

Etsimme koko ajan uusia mahdollisuuksia ja kerromme niistä, jos ne toteutuvat. Huomaa kuitenkin, että jos osallistut kampanjaan maasta, joka ei kuulu tukemiemme toimitusmaiden joukkoon, emme voi toimittaa tablettia sinulle.

Unohdin lisätä toimitusmaksun etuuteeni (perk) ensimmäisen kampanjan aikana 2014 - mitä minun pitäisi tehdä?

Jos unohdit maksaa toimituskulut ostaessasi Jolla Tablet -etuuden (perk), voit maksaa toimitusmaksuetuuden (shipping perk) nyt. Muista käyttää samaa Indiegogo-tiliä ja sähköpostiosoitetta kuin käytit osallistuessasi 2014. Lisää ohjeita löytyy täältä.

Maksan toimitusmaksun vasta nyt, mutta osallistuin tabletin ensimmäiseen kampanjaan. Vaikuttaako tämä toimitusaikaan?

Ei, sillä sinun katsotaan silti kuuluvan ensimmäisten osallistujien joukkoon marras-joulukuusta 2014.

Unohdin lisätä toimitusmaksun etuuteeni (perk) ja osallistuin 20 USD:llä - kelpaako tämä toimitusmaksuksi?

Jos olet jo hankkinut Jolla Tablet -etuuden, mutta et maksanut ylimääräistä 20 USD:n toimitusmaksua samalla kerralla, kehotamme sinua ostamaan toimitusmaksuetuuden (shipping perk) erikseen. Ohjeet löytyvät täältä.

Jos et ole ostanut erillistä toimitusmaksuetuutta mutta teit 20 USD:n lahjoituksen, yhdistämme tämän lahjoituksen Jolla Tablet -etuuteesi. Tämän edellytyksenä on kuitenkin, että olet maksanut molemmat samalta Indiegogo-tililtä.

Miten maksan useammasta Tabletista, sillä voin lisätä vain yhden etuuden (Perk) kerrallaan?

Seuraa näitä ohjeita, jos haluat ostaa useita tabletteja.

Jos ostan useamman kuin yhden Jolla Tablet -etuuden (perk), paljonko minun tulisi maksaa toimituskuluja?

Jos ostat 1-3 Tablet-etuutta (perk), toimituskulut ovat yhteensä 20 USD. Ole hyvä, ja lisää tämä 20 USD ylimääräisenä lahjoituksena (additional donation) maksuvaiheen aikana - katso ohje täältä. Vaihtoehtoisesti voit ostaa 20 USD:n toimitusetuuden erikseen kampanjasivulta käyttäen samaa Indiegogo-tiliä kuin käytit tabletien tapauksessa.
Jos osallistut neljän (4) tai useamman tabletin etuuksiin, toimituskulut ovat logistiikkapalvelumme tarjoajan todelliset toimituskustannukset. Kokonaiskustannukset ilmoitetaan sinulle sitten, kun vahvistamme toimitusosoitteen lähemäpänä toimitusajankohtaa.

Miten varmistan, että osallistumiseni onnistui?

Indiegogo lähettää sinulle vahvistuksen sähköpostitse osallistuttuasi onnistuneesti. Indiegogon vahvistusviesti toimii kuittina suorittamastasi osallistumismaksusta. Ole hyvä ja noudata näitä ohjeita (englanniksi) päästäksesi omalle Indiegogo-tilillesi.

Missä maissa Jolla Tablet tulee olemaan saatavissa?

Kampanjamme on käynnissä seuraavilla alueilla ja seuraavissa maissa: EU, Norja, Sveitsi, Yhdysvallat, Intia, Hong Kong, Venäjä, Australia ja Kanada.

Tuleeko Tablet saataville myös muualta kuin vain Indiegogo-kampanjan kautta?

Suunnittelemme tätä parhaillaan. Juuri nyt meillä ei ole enempää kerrottavaa, mutta ilmoitamme kyllä kunhan kaikki on valmista.

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olen tukenut kampanjaa?

Tiedoitamme  kampanjan etenemisestä jatkuvasti sähköpostilla. Kun lähestymme  toimituspäivää, tulemme pyytämään sinua vahvistamaan postiosoitteesi ja  ohjeistamme sinua arvonlisäveron maksamisessa (jos asut Euroopassa).  Tällä välin sinun on mahdollista osallistua tuotteen kehittämiseen  yhteisösivusta https://together.jolla.com:ssa. Lähetämme sinulle lisää tietoa tästä sähköpostitse. Julkistamme myös päivityksiä Jollan blogissa (https://blog.jolla.com/).

Tuote ja ohjelmisto

Mitkä ovat Jolla Tabletin tekniset ominaisuudet?

Jolla Tabletilla on hienot tekniset ominaisuudet. Teemme yhteistyötä Intelin kanssa varmistaaksemme parhaan laitteen suorituskyvyn ja luotettavuuden.

• CPU: 1.8 GHz Intelin neliydinsuoritin
  • Kiintomuisti (flash): 32 Gt tai 64 Gt
  • Työmuisti (RAM): 2 Gt
  • Näyttö: 199 mm (7.85") 2048 x 1536 IPS (330 ppi)
  • Kamerat: 2 MP etukamera + 5 MP takakamera
  • Akku: 3.8 V /4450 mAh
  • Mitat: 200 x 135 x 8,4 mm
  • Paino: 384 g
  • GPS ja Glonass
  • WiFi 802.11 a/b/g/n dual band
  • Bluetooth Class 4.0
  • Micro-USB -liitin
  • 3,5 mm audioliitin
  • Gyroskooppianturi
  • Kompassianturi
  • MicroSD-korttipaikka (maks. 128 Gt)

Ovatko tekniset määritelmät muuttuneet sitten ensimmäisen kampanjan?

Kyllä! Yhteisömme puhui, ja me kuuntelimme. Olemme esitelleet 64 Gt:n Jolla Tablet -version, akun kapasiteettia on hieman parannettu 4450 mAh:iin (aiemmin 4300 mAh), näyttö on nyt täysin laminoitu ja olemme lisänneet gyroskoopin ja kompassin anturit. Liittyen ensimmäiseen lisätavoitteeseen (tuki 128 Gt:n muistikorteille) olemme päättäneet edetä avoimen lähdekoodin muistikorttiratkaisulla. Nämä kortit eivät ole suoraan yhteensopivia Windows-tietokoneiden kanssa.

Kerrotte, että Windows-tietokoneet eivät tue Jolla Tabletin isoja muistikortteja. Miksi niin?

Olemme päättäneet edetä avoimen lähdekoodin muistikorttiratkaisulla, joka perustuu korttien alustamiseen ext4-tiedostojärjestelmään. Tämän ansiosta voit käyttää kapasiteetiltaan jopa 128 Gt:n suuruisia muistikortteja Jolla Tabletissa lisämuistina ja varmuuskopioiden tallentamista varten. Kuitenkaan Jolla Tabletille alustetut yli 32 Gt:n kortit eivät ole suoraan yhteensopivia Windows-tietokoneiden kanssa, samoin kuin noiden korttien oletustiedostojärjestelmä (exFAT) ei sovi yhteen Jolla Tabletin kanssa. Pahoittelemme tästä sinulle mahdollisesti aiheutuvaa epämukavuutta, mutta uskomme tämän ratkaisun sopivan parhaiten yhteisömme toiveisiin ja Jolla avoimen lähdekoodin ideologiaan.

Tuleeko tabletti saamaan kuukausittaisia päivityksiä niinkuin Jollan puhelin?

Jolla Tablet käyttää Sailfish OS -käyttöjärjestelmää niinkuin Jolla puhelinkin, ja Sailfish OS päivittyy jatkuvasti.

Voiko tabletin toiminnot tai tekniset ominaisuudet muuttua ennen toimitusta?

Niin kuin  kaikissa joukkorahoitushankkeissa, muutokset tuotteeseen hankkeen aikana ovat mahdollisia. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tuotteen  toimintoihin, teknisiin ominaisuuksiin ja toimitusarvioihin, sekä oikeuden toimittaa ohjelmistopohjaisia ominaisuuksia ja toimintoja  myöhempänä ajankohtana.

Mistä tiedän, että ideani tai ehdotukseni Jolla Tabletiin on huomioitu?

Pyrimme ottamaan kaikki ehdotukset ja ideat harkintaan, ja olemme todella kiitollisia kaikesta palautteesta, jota annat meille! Pyrimme myös vastaamaan kaikkiin ideoihin yhteisösivustollamme https://together.jolla.com, jotka on merkitty "jolla-tablet" ja "feature-request" -tunnisteilla. Emme luonnollisesti pysty takaamaan reaaliaikaisia päivityksiä kaikkiin  kirjoituksiin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi. Pyrimme  tiedottamaan yhteisöämme säännöllisesti tässä asiassa.

Toimivatko Android -sovellukset Jollan puhelimen tapaan myös tabletilla?

Niinkuin Jollan puhelimessa, myös Jolla Tabletissa on sisäänrakennettu valmius Android-sovelluksien käyttämiselle aitojen Sailfish OS -sovelluksien lisäksi.

Onko Jolla Tablet turvallinen käyttää?

Me Jollassa  uskomme yksityisyyteesi ja käyttäjiemme kunnioittamiseen. Tästä syystä  Sailfish OS on täysin riippumaton, ja se on rakennettu näiden arvojen  pohjalta. Käytämme kaikki tilaisuudet hyväksemme kehittää sitä yhdessä avoimen lähdekoodin yhteisön kanssa. Emme tule ikinä myymään tai välittämään edelleen tietojasi. Tuotteemme eivät sisällä takaportteja tai mitään, jota kolmannet osapuolet voisivat käyttää tarkkaillakseen sinua.