Sailfish Utilities eli Apuohjelmat

SISÄLLYS

Yleiskuvaus

Utilities sisältää muutamia työkaluja, joilla voit yrittää korjata laitteesi suorituskykyongelmia. Kokeile näitä apuohjelmia, jos laite tuntuu verkkaiselta, sen muistitila on vähissä tai olet kohdannut ongelmia yhteyksien kanssa.

Utilities on saatavissa SailfishOS-versiosta 1.1.0.38 (Uitukka) lähtien. Se on asennettava Jollan Kaupasta kuten muutkin sovellukset. Etsi sitä Kaupasta nimellä Sailfish Utilities. Asentamisen jälkeen löydät sen nimellä Utilities valikon "Asetukset > Järjestelmä" loppuosasta.

Utilities sisältää seuraavat apuohjelmat - niiden käyttötarkoitusta on kuvattu kunkin ohjelman yhteydessä itse sovelluksessa:

Käynnistä näppäimistö uudelleen

Tämä työkalu tekee mahdolliseksi virtuaalinäppäimistön käynnistämisen uudelleen, jos se jumittuu tai jos leikepöytä (kopioi/liitä) lakkaa toimimasta. Se on olemassa SailfishOS-versiosta 1.1.4.xx Äijänpäivänjärvi eteenpain.

Esimerkkitilanteita, joissa tämän toiminnon suorittaminen voi auttaa:

• Et saa näppäimistöä esille kirjoittaaksesi jotakin
  • Kopioi/liitä-puskurissa on vanhaa tekstiä, etkä voi kopioida sinne uutta.

Käynnistä verkkoyhteydet uudelleen

Tämä apuohjelma käynnistää WLAN- ja mobiilidataverkot uudelleen. Sinun ei tarvitse käynnistää laitetta uudelleen ruudulle tulevasta ohjeesta huolimatta (sinun ei siis tarvitse käyttää 'Käynnistä uudelleen nyt' -painiketta vaan sen sijaan kosketa näytön tyhjää alaosaa).

Esimerkkitilanteita, joissa tämän toiminnon suorittaminen voi auttaa:

• Jos saat jatkuvia kehoituksia yhdistää joko mobiilidatalla tai WLANilla verkkoon, vaikka olet jo yhdistynyt verkkoon
  • Jos olet huomannut huutomerkin ("!") mobiilidatayhteys- tai WLAN-ikonin päällä Lukitusnäytössä.
  • Sovellukset väittävät sinun olevan Offline-tilassa vaikka olet yhdistyneenä Internetiin.

HUOM: Jolla Tablet ei tue mobiilidataverkkoja.

Käynnistä alkunäkymä uudelleen

Tämä työkalu auttaa muun muassa tilanteissa, joissa sovellus on jäänyt jumiin tai sitä ei voi käynnistää, tai sinulla on ongelmia näppäimistön, leikepöydän, alkunäkymän jne. kanssa.

Käynnistä laite uudelleen

Tällä työkalulla voit käynnistää laitteesi kokonaan uudelleen sulkien kaikki sovellukset sekä lopettaen kaikki palvelut.

Tyhjennä varmuuskopiotallennustila

Tämä apuohjelma poistaa kaikki varmuuskopiot laitteen muistista. Luo sen jälkeen uusi varmuuskopio ja siirrä se talteen SD-kortille.

Esimerkkitilanteita, joissa tämän toiminnon suorittaminen voi auttaa:

• Saat ilmoituksia vähäisestä muistista laitteellasi
  • Jos olet huomannut laitteesi muistin olevan vähissä, vaikka et ole siirtänyt suuria mediatiedostoja laitteellesi.
  • Jos olet ajan saatossa ottanut useita varmuuskopioita kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopio

Korjaa sovellustietokanta

Jos sinulla on ongelmia sovellusten asentamisen kanssa, tämän apuohjelman käyttö saattaa auttaa. Se poistaa laitteeseen mahdollisesti kertyneet ja tarpeettomiksi käyneet koodipaketit.

Esimerkkitilanteita, joissa tämän toiminnon suorittaminen voi auttaa:

• Jos et pysty asentamaan sovelluksia Jolla Kaupasta ja saat ilmoituksen "Kriittinen ongelma sovellusrekisterissä"
  • Jos sinun "Omat sovellukseni" kohta on tyhjä
  • Jos et pysty asentamaan sovelluksia Jolla Kaupasta

Virkistä mediatietokanta

Seurantatietokanta tarkoittaa laitteesta löydettyjen mediatiedostojen luetteloa. Jos et näe sovelluksissasi kaikkia kuviasi tai musiikkiasi, tämä apuohjelma saattaa auttaa. Se poistaa mahdollisesti sekaisin menneen luettelon ja käynnistää mediatiedostojen haun uudelleen.

Esimerkkitilanteita, joissa tämän toiminnon suorittaminen voi auttaa:

• Jos et näe kaikkia musiikkikappaleitasi Media -soveluksessa
  • Jos kaikki musiikkikappaleittesi tidot (esim. artistin nimi) eivät näy Media -sovelluksessa
  • Jos Galleriassa ei näy kaikki ottamasi kuvat
  • Jos Android -sovellukset eivät näytä ottamiasi kuvia

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

Kommentit

• Avatar
    Jolla

Olemme avanneet tämän artikkelin kommentit parantaaksemme sitä. Mikäli sinulla on palautetta artikkelista, jätä meille kommentti.

Huom: mikäli tarvitset apuamme, lähetä meille tukipyyntö niin autamme sinua mielellämme.

Kiitos avustasi!