Tietoturvan pikapäivitys Tahkalampi 1.0.8.21

Jolla Care -

Koska tulossa olevan päivityksen (Update9, Uitukka) viimeistely on vielä kesken, päätimme julkaista korjaukset hiljattain paljastuneisiin tietoturvahaavoittuvuuksiin (sekä muutamiin muihin), jotta saisitte ne nopeasti puhelimiinne samalla, kun jatkamme Update9:n valmistelua. Tämä pikapäivitys korjaa seuraavaa:

Päivityksen asentamisesta

Edellytykset

• Toimiva Jolla-tili puhelimessasi
  • Puhelin kytketty laturiin
  • Puhelimesta pääsy Internetiin joko WLAN- tai mobiilidatayhteyden kautta.

Jos et pysty onnistuneesti kirjautumaan Jolla-tilillesi puhelimestasi, käy nettisivulla account.jolla.com käyttäen tietokonettasi ja kokeile salasanasi nollaamista (reset password).

Käyttäjät, joilla on puhelimissaan 1.0.4.20:tä vanhempi versio

Jos puhelimessasi on versiota 1.0.4.20 vanhempi SailfishOS-ohjelmisto, ja olet asentanut Warehouse-sovelluksen (eli käytät ns. OpenRepos-sovelluksia), poista kaikki OpenRepos-repositoriot ennen kuin yrität päivittää ohjelmiston. Muutoin saatat rikkoa puhelimesi. Lue poisto-ohjeet osoitteesta important-steps-to-do-before-updating (englanniksi).

Ohjelmiston päivitys

Jos Jollasi on kytkeytynyt Internetiin, ilmoituksen ohjelmistopäivityksestä (OS-päivitys) pitäisi ilmaantua piakkoin. Jos et halua odottaa sitä, voit hakea pävityksen itse seuraavasti:

1. Avaa sovellus Asetukset
  2. Mene valikkoon Järjestelmä > Sailfish OS -päivitykset
  3. Valitse ’Etsi päivityksiä’ alasvetovalikosta.
  4. Kun ilmoitus OS-päivityksestä ilmestyy, valitse ’Päivitä laite’ alasvetovalikosta.

Älä sammuta puhelinta kesken OS-päivityksen. Päivityksen aikana puhelimen näyttö saattaa pimentyä. Voit herätellä näytön lyhyellä virtanäppäimen painalluksella voidaksesi seurata päivityksen edistymistä. Onnistuneen asennuksen lopuksi näet punaisen LEDin syttyvän puhelimen alaosassa, minkä jälkeen puhelin käynnistää itsensä uudelleen.