Mitä tarkoittaa Internet-yhteyden jakaminen (USB tethering, WLAN hotspot)?

Jolla Care -

Internetin jakaminen tarkoittaa, että voit ottaa tietokoneestasi yhteyden Internetiin käyttäen Sailfish-laitteesi matkapuhelinverkon palvelua (mobiiili data). Yhdistä tietokoneesi Sailfish-laitteeseesi joko USB-kaapelilla (USB tethering) tai Sailfish-laitteesi tarjoamaa WLAN-yhteyttä käyttäen (WLAN hotspot)

Internetin jakaminen WLANin avulla toimii hyvin Sailfish OS:n versioissa 2.2.0 ja sitä uudemmissa. Tätä toimintoa ohjataan valikosta Asetukset > Internet-yhteyden jako.

Nykyinen toiminnon USB tetheringin toteutus (syyskuu 2018, OS-versio 2.2.1) on yhä keskeneräinen. Sen käyttöliittymä ei ole valmis, ja palvelu on asennettava (ja poistettava) komentoriviltä.

Huomaa, että Internet-yhteyden jakaminen tarkoittaa runsasta tiedonsiirtoa ja että tieto siirretään matkapuhelinverkon kautta. Tästä saattaa aiheutua kustannuksia sinulle riippuen siitä, millainen sopimus sinulla on matkapuhelinoperaattorisi kanssa. Tarkista operaattoriltasi myös se, että sopimuksesi sallii riittävän suuren tietomäärän siirtämisen.

1. Internet-yhteyden jakaminen WLANin kautta

Mene valikkoon Asetukset > Internet-yhteyden jako.

1. Anna WLAN-verkollesi (hotspot) selkeä nimi (SSID). Alla olevassa kuvassa nimeksi on laitettu "XperiaX-netti" (esimerkki).
  2. Aseta yhteydelle vahva salasana (ja tarkista sen oikeinkirjoitus painamalla abc-näppäintä).
  3. Laita jako päälle kohdassa "Julkinen WLAN".
  4. Etsi tietokoneesi yhteysasetuksista äsken antamasi WLAN-verkon nimi. Anna tietokoneen käyttää tuota verkkoa.
  5. Tietokoneellasi on nyt Internet-yhteys Sailfish-laitteesi kautta.

2. Internet-yhteyden jakaminen USB:n kautta

Näin asennetaan USB tethering

Tarvitse tähän asennukseen Kehitystilan.

devel-su
pkcon install usb-moded-connection-sharing-android-connman-config
systemctl restart usb-moded

USB tetheringin käyttäminen

1. Kytke USB-kaapeli Sailfish-laitteesi ja tietokoneesi välille.and your computer.
  2. Laitteesi näytölle ilmestyy alla olevan kuvan mukainen dialogi. Valitse siitä "Internet-yhteyden jako".
  3. Tietokoneellasi on nyt Internet-yhteys Sailfish-laitteesi kautta.

Jos et nähnyt kohdan 2 näkymää, irrota USB-kaapeli laitteestasi ja mene valikkoon Asetukset > USB. Vaihda "Oletus-USB-tilan" arvoksi "Kysy aina".  Kokeile nyt uudelleen seurata yllä olevaa kolmen kohdan ohjetta.

Näin poistetaan USB tethering

devel-su
pkcon remove usb-moded-connection-sharing-android-connman-config
systemctl restart usb-moded