WhatsApp-sovelluksen Android-version asentaminen Sailfish OS:ään

Yigit Ucak -

Huomaathan, että sinulla täytyy olla viimeisin versio Sailfishistä laitteellasi voidaksesi seurata tämän artikkelin ohjeita. Lue ohjelmiston päivittämisestä täältä.

SISÄLLYS

1 Whatsappin lataaminen

2 WhatsApp-palvelun aktivoiminen laitteellasi

3 Ilmoitusten vastaanottaminen vaikka WhatsApp ei olisi käynnissä

4 Ongelmanratkaisu

1 Whatsappin lataaminen

1) Avaa Aptoide-sovelluskauppa laitteellasi. Sen kuvake sovellusnäkymässä näyttää tältä:

Voit asentaa Aptoide Appstoren Jolla kaupasta, jos et ole jo asentanut sitä. Yleisohjeemme Android-sovellusten asentamisesta Aptoidesta on tässä.

2) Lataa ja asenna "WhatsApp Messenger" Aptoiden etusivulta "Top"-välilehdeltä tai käytä hakutoimintoa sen löytämiseksi:

Asennettuasi Whatsappin sinun on aktivoitava se, ennen kuin voit aloittaa käytön.

2 WhatsApp -palvelun aktivoiminen laitteellasi

Tässä vaiheessa aktivoimme WhatsApp-palvelun Jollallasi. WhatsApp käyttää automatisoitua tekstiviestiä varmennustoimena. Meidän täytyy kuitenkin auttaa prosessia hieman käsin, koska Sailfish OS:n AndroidSupport (Android-tuki) ei mahdollisesti pysty lukemaan tarpeellisia tietoja Whatsappin lähettämästä tekstiviestistä.

1) Varmistu siitä, että laitteellasi on yhteys mobiiliverkkoon, ja että mobiilidata on päällä ja että yhteys on toimiva.

2) Avaa WhatsApp-sovellus ja hyväksy käyttöehdot. Anna WhatsAppille maasi nimi ja puhelinnumerosi (aluekoodi/operaattorikoodi ilman etunollaa) ja paina "OK".

3) Seuraavaksi näet alla olevan näkymän, ja laittellesi saapuu tekstiviesti:

Huom: Useimmissa tapauksissa Whatsapp tunnistaa sinulle lähetetyn SMS-viestin, joten sinun ei silloin tarvitse näppäillä 6-numeroista koodia käsin. Jos sinulle ei tule SMS:ää, odota minuutin verran ja pyydä sitten Whatsappia lähettämään viesti. Voit myös pyytää automaattipuhelua.

4) Pyyhkäise WhatsApp taustalle pyyhkäisemällä näytön ulkopuolelta alkaen ja avaa Viestit-sovellus. Älä siis sulje WhatsAppia.

5) WhatsAppin lähettämässä SMS-viestissä näet 6-numeroisen koodin. Paina se mieleesi ja näppäile koodi sitten sille kuuluvassa kohdassa Whatsappin vahvistussivulla.

Se on siinä. Olet valmis käyttämään WhatsAppia!

3 Ilmoitusten vastaanottaminen vaikka WhatsApp ei olisi käynnissä

Oletusarvoisesti WhatsApp ei hälytä saapuneista viesteistä ellei se ole käynnissä (vähintäänkin minimoituna kotinäkymään).

Jos haluat kuitenkin saada ilmoituksia aina, kun WhatsApp-viestejä saapuu, riippumatta siitä oletko käynnistänyt sovelluksen vai et, pyydämme sinua toimimaan näin:

1) Avaa Asetukset > Sovellukset

2) Löydä WhatsApp seuraavan näkymän sovellusten joukosta (tarvittaessa selaa alaspäin) ja kosketa sitä:

3) Aktivoi sitten valinta, joka sallii WhatsAppin taustaohjelmien ajamisen laitteellasi jatkuvasti heti laitteen käynnistyksestä lähtien:

Tämä valinta sallii WhatsApp-sovelluksen taustaprosessien ajamisen laitteessasi silloinkin, kun itse sovellus ei ole päällä. Sen ansiosta saat viestien ilmoitukset heti niiden saapuessa. Toisaalta tämä lyhentää puhelimen toiminta-aikaa akun tyhjentyessä nopeammin.

Voi olla että joudut käynnistämään WhatsAppin uudelleen ennenkuin tämä asetus tulee voimaan.

Huomaa myös muut sovellukseen liittyvät säädöt tässä näkymässä.

4 Ongelmanratkaisu

K: WhatsAppin ilmoitukset eivät tule läpi, vaikka seurasin kappaleen 3 ohjeita!

V: Tarkista, onko WhatsAppista uudempi versio saatavilla esim. Aptoidessa. Voi myös olla, että joudut poistamaan ja asentamaan WhatsAppin uudelleen, ennenkuin ilmoitukset toimivat. Asenna ensin uusin Sailfish OS.

K: En saa kaikkia yhteystietojani näkymään WhatsAppissa. Jotkin saattavat näkyä, mutta joistain yhteystiedoista näkyy vain puhelinnumerot!

V: Varmista ensin että olet sallinut Android-sovellusten lukevan osoitekirjaasi kohdassa Asetukset > Android (TM) tuki:

Mikäli tämä ei ratkaise ongelmaasi, lue eteenpäin.

Alla on lista toimenpiteistä, joilla voit yrittää ravistella WhatsAppia löytämään kaikki yhteystietosi. Sinun ei tarvitse kokeilla kaikkia niitä, mutta tarkoitus on että aloitat listan alusta (josta löytyy helpoimmat niksit), ja jatkat listaa alaspäin vain, jos ongelma ei ratkea.

• Avaa WhatsAppista kohta "Asetukset" > "Yhteystiedot" (kosketa siis oikean yläkulman kolmea pistettä ja sitten kohtaa Yhteystiedot). Aktivoi "Näytä kaikki yhteystiedot" -valinta.
  • Palaa sovelluksen aloitusnäkymään.
  • Kosketa vihreää "Uusi keskustelu" -painiketta oikeassa alakulmassa. Napauta kolmea pistettä (oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Päivitä". Tämä on erityisen hyvä konsti päivittämään WhatsApp muutoksilla, joita olet tehnyt kontaktiesi puhelinnumeroihin Henkilöt-sovelluksessa.
  • Käynnistä Android (TM) -tuki uudelleen Android (TM)-tuen sivulla Asetuksissa (katso kuva edellä).
  • Käynnistä WhatsApp uudelleen.
  • Käynnistä laitteesi uudelleen.
  • Kokeile WhatsAppin tarjoamia ongelmanratkaisuohjeita, jotka löytyvät seuraavalla tavalla:

1) Paina vihreää "Uusi keskustelu" nappia:

2) Paina kolmea pistettä (oikea yläkulma) ja valitse "Ohje" esiin tulleesta valikosta:

3) Seuraa sitten WhatsAppin tarjoamia keinoja.

Jos yhteystietoihin liittyvä ongelma jatkuu näidenkin askeleiden jälkeen, voit yrittää tarkistaa että Henkilöt-sovelluksessa yhteystietojesi tiedot vaikuttavat olevan kunnossa. Poista esimerkiksi päällekkäiset ja virheelliset numerot yhteystiedoilta.

K: WhatsApp ei lähetä minulle aktivointiprosessissa tekstiviestiä!

V: Ole hyvä ja odota että laskuri laskee ajastimen 1 minuutista nollaan, jonka jälkeen voit pyytää, että WhatsAppin automaattinen puhelinpalvelu soittaa sinulle ja antaa sinulle koodin sitä kautta.

K: WhatsApp tuntuu olevan jumissa "Initializing" tai "Yhdistetään" ("Connecting") -vaiheessa!

V: Anna tälle vaiheelle aikaa. Ongelman syy tuntuu olevan epäselvä, mutta internetistä löytyy niksejä joita voit kokeilla ongelman ratkaisemiseksi. Laitteesi uudelleen käynnistäminen saattaa myös auttaa tähän ongelmaan.