WhatsApp-sovelluksen Android-version asentaminen Jollaan

Yigit Ucak -

Androidin pikaviestintäsovellukset kuten WhatsApp voivat tällä hetkellä luoda ilmoituksia Tapahtumat -näkymään sekä antaa visuaalisen ilmoituksen viestin saapumisesta, mutta saapuvista viesteistä ei kuulu merkkiääntä. Tämän lisäksi palvelun aktivoiminen voi olla hieman hankalaa.

Huomaathan että sinulla täytyy olla viimeisin versio Sailfishistä laitteellasi voidaksesi seurata tämän artikkelin ohjeita. Lue ohjelmiston päivittämisestä täältä.

SISÄLLYS

1 Tarvittavien sovellusten lataaminen

2 WhatsApp -palvelun aktivoiminen laitteellasi

3 Merkkiäänen asettaminen WhatsApp -viesteille

4 Ilmoitusten vastaanottaminen vaikka WhatsApp ei olisi käynnissä

5 Ongelmanratkaisu

1 Tarvittavien sovellusten lataaminen

1.) Avaa Aptoide-sovelluskauppa Jollallasi.

Voit ladata Aptoide Appstoren Jolla kaupasta, jos et ole jo asentanut sitä. Yleisaohjeemme Android-sovellusten asentamisesta Aptoidesta on tässä.

2.) Lataa ja asenna "WhatsApp Messenger" Aptoiden etusivulta, tai käytä hakutoimintoa sen löytämiseksi:

3.) Lataa sitten Aptoidesta jokin Android-selain. Me latasimme esimerkiksi Mozilla Firefox -selaimen.

4.) Käytä sitten Aptoiden hakutoimintoa löytääksesi "Zedge"-nimisen sovelluksen.Sitä tarvitaan Whatsappin merkkiääniä varten.

HUOM: Tämä vaihe ei ole tarpeellinen Sailfish OS -version 2.1.1 jälkeen. Nyt Whatsapin ilmoitusäänet voi valita sovelluksen asetuksista. Sailfish OS osaa käyttää niitä. Voit toki asentaa Zedgen, jos haluat laajemman äänivalikoiman.

Lataa ja asenna se laitteellesi:

Huom.: Jos Zedge ei ole saatavilla alueellasi, voit kokeilla jotakin vastaavaa sovellusta, jolla voi ladata soittoääniä puhelimeesi. Myös jotkut muut sovellukset kuten CloudMagic asentavat puhelimeen merkkiääniä, joita voit käyttää tähän tarkoitukseen.

Kun olet ladannut ja asentanut nämä sovellukset, sinulla on nyt kaikki tarvittavat sovellukset ja voit siirtyä ohjeiden seuraavaan kohtaan.

2 WhatsApp -palvelun aktivoiminen laitteellasi

Tässä vaiheessa aktivoimme WhatsApp-palvelun Jollallasi. WhatsApp käyttää automatisoitua tekstiviestiä varmennustoimena. Meidän täytyy kuitenkin auttaa prosessia hieman käsin, koska Jollan Android-tuki ei pysty lukemaan saapuneita tekstiviestejä (ainakaan vielä).

1.) Varmistu siitä, että laitteellasi on yhteys mobiiliverkkoon, ja että mobiilidata on päällä ja että yhteys on toimiva.

2.) Avaa WhatsApp -sovellus, ja hyväksy käyttöehdot. Anna WhatsAppille puhelinnumerosi (aluekoodi/operaattorikoodi ilman etunollaa) ja paina "OK".

3.) Seuraavaksi näet alla olevan näkymän, ja laittellesi saapuu tekstiviesti:

Huom: jos et jostain syystä saisi WhatsAppilta tekstiviestiä tässä vaiheessa, odota että laskuri menee viidestä minuutista nollaan ja odota soittoa WhatsAppilta.

4.) Pyyhkäise WhatsApp taustalle pyyhkäisemällä näytön vasemmasta tai oikeasta laidasta kohti keskustaa, ja avaa Viestit-sovellus. Älä siis sulje WhatsAppia.

5.) WhatsAppin lähettämässä viestissä näet linkin. Napauta sitä. Sailfish-selain aukeaa, mutta koska se ei ole Android-selain, se ei osaa käsitellä linkin sisältöä. Kopioi siis linkki leikepöydälle Selaimen Välilehdet-näkymässä:

6.) Liitä linkki Firefoxiin (tai valitsemaasi toiseen Android -selaimeen):

Huomaathan, että Sailfish OS käyttöjärjestelmäversiosi tulee olla 1.1.1.27 tai uudempi jotta Leikkaa+Liimaa toiminto Sailfishin ja Android -sovellusten välillä toimisi. (Voit lukea ohjelmiston päivittämisestä täältä.)

7.) Kun painat Android-selaimessa "Enteriä" navigoidaksesi internet-osoitteeseen, WhatsApp ponnahtaa taustalta auki, ja aktivoimisprosessi etenee vaiheeseen, jossa sinun tulee määritellä nimesi.

Se on siinä, olet kirjautunut WhatsAppiin!

3 Merkkiäänen asettaminen WhatsApp -viesteille

HUOM: Tämä vaihe ei ole tarpeellinen Sailfish OS -version 2.1.1 jälkeen. Nyt Whatsapin ilmoitusäänet voi valita sovelluksen asetuksista. Sailfish OS osaa käyttää niitä. Voit toki asentaa Zedgen, jos haluat laajemman äänivalikoiman.

Seuraavaksi lataamme muutaman merkkiäänen, joita WhatsApp voi käyttää ilmoittaaksesi sinulle että olet saanut uuden viestin.

1.) Avaa "Zedge", jonka asensit aikaisemmassa vaiheessa, ja etsi jokin hyvän kuuloinen merkkiääni. Alla olemme löytäneet jonkun fanimme lataaman Jolla-merkkiäänen:

2.) Paina "Download" (Lataa) ja sitten "Set" (Aseta) asettaaksesi tämän äänen Android -sovellusten oletusmerkkiääneksi:

Tämä ääni on nyt oletusmerkkiääni kaikkien Android -sovelluksien hälytyksille.

Mikäli haluat ladata soittoäänen sisään tulevia WhatsApp -puheluita varten tulee sinun ladata jokin merkkiääni Zedgen "Rintones" kategoriasta.

3.) Avaa sitten WhatsApp ja mene ilmoitusasetuksiin. Asetukset > Ilmoitukset:

4.) Napauta sitten kohtaa "Ilmoitusääni" (Notification tone) ja valitse "Median tallennustila" ponnahdusikkunasta. Kaikki Zedge -sovelluksella ladatatut merkkiäänet näkyvät "Median tallennustilassa", mutta voit myös käyttää Zedgeä merkkiäänien hallinnointiin.

5.) Valitse merkkiääni listasta ja paina "OK".

6.) Valista tuli! Pyydä kavereitasi lähettämään sinulle viesti testataksesi merkkiäänen toimivuutta.

4 Ilmoitusten vastaanottaminen vaikka WhatsApp ei olisi käynnissä

Oletusarvoisesti WhatsApp ei hälytä saapuneista viesteistä ellei se ole käynnissä.

Jos haluat kuitenkin että saat ilmoituksia aina kun saat WhatsApp viestejä, riippumatta siitä oletko käynnistänyt sen vai et, pyydämme sinua toimimaan näin:

1.) Avaa Asetukset > Sovellukset

2.) Löydä WhatsApp seuraavan näkymän sovellusten joukosta ja kosketa sitä:

3.) Aktivoi sitten valinta joka sallii WhatsAppin taustaohjelmien pyörimisen laitteellasi jatkuvasti heti laitteen käynnistyksestä lähtien:

Tämä valinta sallii WhatsApp-viestien ilmoitukset heti kun niitä saapuu riippumatta siitä onko WhatsApp-sovellus käynnistettynä. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä että laitteisto käy raskaammalla ja vaikuttaa akun kestoon.

Voi olla että joudut käynnistämään WhatsAppin uudelleen ennenkuin tämä asetus tulee voimaan.

Huomaa myös muut sovellukseen liittyvät säädöt tässä näkymässä.

5 Ongelmanratkaisu

K: WhatsAppin ilmoitukset eivät tule läpi, vaikka seurasin kappaleen 4 ohjeita!

V: Tarkista, ettei WhatsAppista löydy uudempaa versiota esim. Aptoidesta. Voi myös olla, että joudut poistamaan ja asentamaan WhatsAppin uudelleen ennenkuin ilmoitukset toimivat. Asenna uusin Sailfish OS.

K: Asetin merkkiäänen WhatsAppille, mutta en silti kuule ääntä kun minulle tulee viesti!

V: WhatsAppin merkkiääniä tulee säätää Jollan ääneenvoimakkuusnäppäimillä. Tarkista kotinäkymässä ettei äänenvoimakkuus ole liian hiljaisella kuullaksesi merkkiäänen. Asenna uusin Sailfish OS.

K: En saa kaikkia yhteystietojani näkymään WhatsAppissa. Jotkut saattavat näkyä, mutta joistain yhteystiedoista näkyy vain puhelinnumerot!

V: Varmista ensin että olet sallinut Android sovellusten lukevan osoitekirjaasi kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Android (TM) tuki:

Mikäli tämä ei ratkaise ongelmaasi, lue eteenpäin.

Alla on lista toimenpiteistä, joilla voit yrittää ravistella WhatsAppia löytämään kaikki yhteystietosi. Sinun ei tarvitse kokeilla kaikkia niitä, mutta tarkoitus on että aloitat listan alusta (josta löytyy helpoimmat niksit), ja jatkat listaa alaspäin vain, jos ongelma ei ratkea.

• Avaa WhatsAppista kohta "Asetukset" > "Yhteystiedot". Aktivoi "Näytä kaikki yhteystiedot" -valinta.
  • Siirry "Yhteystiedot" välilehteen, paina kolmea pistettä ja valitse "Päivitä"
  • Valitse "Uusi keskustelu". Napauta kolmea pistettä (oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Päivitä". Tämä on erityisen hyvä konsti päivittämään WhatsApp muutoksilla, joita olet tehnyt kontaktiesi puhelinnumeroihin Henkilöt-sovelluksessa.
  • Käynnistä Android (TM) -tuki uudelleen Sailfish Utilities -apuohjelman avulla tai sitten Android (TM)-tuen sivulla Asetuksissa.
  • Käynnistä WhatsApp uudelleen.
  • Käynnistä laitteesi uudelleen.
  • Kokeile WhatsAppin tarjoamia ongelmanratkaisuohjeita, jotka löytyvät seuraavalla tavalla:

1.) Paina "Uusi keskustelu" nappia:

2.) Paina kolmea pistettä (oikea yläkulma) ja valitse "Ohje" esiin tulleesta valikosta:

3.) Seuraa sitten WhatsAppin tarjoamia keinoja.

Jos yhteystietoihin liittyvä ongelma jatkuu näidenkin askeleiden jälkeen, voit yrittää tarkistaa että Henkilöt-sovelluksessa yhteystietojesi tiedot vaikuttavat olevan kunnossa. Poista esimerkiksi päällekkäiset ja virheelliset numerot yhteystiedoilta.

Valitettavasti SailfishOS:n tuki yhteystietojen näyttämiseksi Android-sovelluksissa ei ole täydellinen, mutta pyrimme parantelemaan sitä jatkuvasti.

K: WhatsApp ei lähetä minulle aktivointiprosessissa tekstiviestiä!

V: Ole hyvä ja odota että laskuri laskee ajastimen viidestä minuutista nollaan, jonka jälkeen voit pyytää, että WhatsAppin automaattinen puhelinpalvelu soittaa sinulle ja antaa sinulle koodin sitä kautta.

K: WhatsApp tuntuu olevan jumissa "Initializing" tai "Yhdistetään" ("Connecting") vaiheessa!

V: Anna tälle vaiheelle aikaa. Ongelman syy tuntuu olevan epäselvä, mutta internetistä löytyy niksejä joita voit kokeilla ongelman ratkaisemiseksi. Laitteesi uudelleen käynnistäminen saattaa myös auttaa tähän ongelmaan.

K: En saa asetettua soittoääntä saapuville WhatsApp -puheluille!

HUOM: Tämä vaihe ei ole tarpeellinen Sailfish OS -version 2.1.1 jälkeen. Nyt Whatsapin ilmoitusäänet voi valita sovelluksen asetuksista. Sailfish OS osaa käyttää niitä. Voit toki käyttää Zedgeä, jos haluat laajemman äänivalikoiman.

V: Huomaathan, että sinun tulee ladata erikseen soittoääninä käytettävä ilmoitusääni. Löydät ne Zedgen "Ringtones" kategoriasta. WhatsApp tunnistaa vain tästä kategoriasta ladatut äänet käyttökelpoisiksi soittoääniksi.