Jolla-päivitys 1.0.7.16: 4G LTE -yhteys, uusia personointityökaluja, Google-kontaktien 2-suuntainen synkronointi ja paljon muuta!

Jolla Care -

Kesäkuun 2014 Sailfish OS -päivitys Saapunki 1.0.7.16 tuo mukanaan jälleen paljon uusia käytännöllisiä ja hyödyllisiä ominaisuuksia ja parannuksia. Tärkeimpiin päivityksiin kuuluvat:

• 4G LTE -yhteys (vaatii 4G-liittymän luonnollisesti)
  • Jolla Kauppa -uudistukset: entistä helpompi liittymä Aptoide- ja Yandex-palveluihin, jotta löydät helpommin mitä haluat suoraan Jolla Kaupasta
  • Google-kontaktien 2-suuntainen synkronointi
  • Nettiselaimen päivityksen ansiosta useiden sivujen samanaikainen selaaminen on entistä tehokkaampaa
  • Sovellusnäkymässä voi nyt luoda kansioita eri sovelluksille
  • Aloitusnäkymän alasvetovalikot ovat nyt personoitavissa, jotta pääset entistä nopeammin käsiksi juuri sinulle tärkeisiin asioihin
  • Facebook-notifikaatioille on nyt oma alasivu Tapahtuma-näkymässä

Monia selainuudistuksia

Jollan omaan nettiselaimeen olemme lisänneet uusia yksityisyystoiminnallisuuksia, joiden ansiosta voit estää sivustoa seuraamasta sinua, ja voit myös poistaa yksitellen selaushistorian, evästeet, tallennetut salasanat tai välimuistin. Tiedostojen käsitteleminen selaimessa on nyt helpompaa ja voit esimerkiksi ladata kuvia selaimeen. Välilehdet on muutettu siten, että siirtyessäsi välilehdeltä toiselle pysyy edellisen tiedot ennallaan. Näin voit aina jatkaa siitä mihin jäit.

Laajennettu kalenteri- ja Bluetooth-tuki ja uusi SIM toolkit

Aikaisemmin esitellyn Exchange-kalenterituen lisäksi Sailfish OS tukee nyt myös muita CalDAV-tilejä. Ennakkoon luotujen profiilien ansiosta tilien luominen on helppoa esimerkiksi Yahoo!, MemoToo, Fruux, tai ownCloud-palveluihin.

Bluetooth-toiminnallisuudet ovat nyt laajemmat kuin aikaisemmin. Phonebook Access Profilen (PBAP) ansiosta voit synkronoita kontaktisi tai puhelusi auton järjestelmän kanssa. Human Interface Device Profile (HID) puolestaan mahdollistaa Bluetooth-näppäimistön käyttämisen Jollan kanssa.

Uusi SIM Application Toolkit -sovellus tuo Jollaasi operaattorisi tarjoamia erityispalveluita. Niiden avulla voit vaikkapa ladata prepaid-kortin saldoa ja muokata tilisi asetuksia. Nämä vaihtelevat palveluntarjoajan mukaan.

Muita huomioitavia päivityksiä – muista myös nämä!

Uusimman päivityksen jälkeen voit vastaanottaa tai katkaista puheluita langallisten kuulokkeidesi napeista. Esittelemme myös uusia helppoja toiminnallisuuksia kontaktien siirtämiseen toisesta puhelimesta. Sailfish OS -päivitysten manuaalinen löytäminen on nyt selkeämpää asetuksissa olevan suoran linkin ansiosta.

Sailfish OS tukee nyt myös perinteistä ja yksinkertaistettu Kiinan kieltä, mikäli se on kielivalintasi.

Tekniset päivitystiedot löydät kokonaisuudessan täältä.

Päivitä Jollasi nyt

Näin päivität Jolla-puhelimesi uuteen ohjelmistoversioon:

1.    Varmista, että olet kirjautunut Jolla-tunnuksillasi. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellainen kauppa-sovelluksessa. Kun päivitys on saatavilla, tulee siitä ilmoitus puhelimen avausnäkymään sekä tapahtumanäkymään (pyyhkäise alareunan yli ylöspäin).

2.    Valitse päivitys vetovalikosta ja siirryt suoraan kauppaan, josta voit ladata päivityksen. Seuraa ruudun ohjeita.

3.    Kun päivitys on ladattu, valitse “asenna” alasvetovalikosta.

Odota kunnes asennus on täysin valmis ja puhelin on käynnistynyt uudestaan. Älä sulje puhelinta päivityksen aikana. Asennus voi kestää noin 10 minuuttia. Voit herättää ruudun tuplanapautuksella seurataksesi asennuksen etenemistä.

Täydellisen listauksen tämän päivityksen sisällöistä löydät alla olevasta pdf-tiedostosta. Englanninkieliset julkaisutiedot ovat palvelussa together.jolla.com.

Hyviä hetkiä Jolla-päivityksen parissa! Hyvää kesää!

Jolla-tiimi