Selaimen asetukset, yksityisyys ja historiatiedot

Jolla -

Päästäksesi selaimen asetuksiin mene valikkoon Asetukset > Sovellukset ja napauta sitten kohtaa "Selain". Alla näkyvä sivu avautuu.

Oletuskotisivun määrittäminen

Valikon alussa voit määritellä ns. kotisivun eli nettisivun, jolle Sailfish-selain ensimmäisen kerran avautuu.Tämä tarkoittaa tilannetta, jossa olet sulkenut selaimen kaikki välilehdet edellisen istuntosi lopuksi ja sitten sulkenut Selain-sovelluksen. Käynnistäessäsi selaimen seuraavan kerran se hakeutuu tuolle kotisivullesi.

Oletushakukoneen määrittäminen

Tämän valikkosivun toisessa kohdassa voit määritellä, mitä hakukonetta selain käyttää oletusarvoisesti.

Tehdäksesi haun valitsemallasi hakumoottorilla sinun tarvitsee vain avata selain ja kirjoittaa hakusanasi osoitekenttään. Kun painat tämän jälkeen "Enter"-näppäintä, eteesi avautuu valitsemasi hakukoneen hakutulokset.

Tietosuoja ja historiatietojen poistaminen

Napauta tekstiä "Tietosuoja" selaimen asetuksissa päästäksesi tietosuoja-asetuksiin.

Älä seuraa

Kun tämä valinta on aktivoitu, selain lähettää viestin sivustoille, ettet halua sinua seurattavan. Tällöin sivustot eivät voi seurata sinua useamman internet-sivuston yli.

Poista henkilökohtaiset tiedot

Kun selaat internetiä, joitakin tiedostoja ja muuta tietoa tallentuu laitteellesi. Tämä tapahtuu esim. siitä syystä, että se nopeuttaa sivun latautumista, tai että verkkosivujen eri toimintojen on mahdollista toimia.

Otsikon "Poista henkilökohtaiset tiedot" alla voit valita, mitä selaustietoja laitteestasi poistetaan, kun painat 'Poista' näppäintä ruudun alalaidassa.

"Historia": Selain pitää kirjaa siitä, millä sivuilla olet aiemmin vieraillut. Kun alat kirjoittamaan osoitetta osoiteriville, Selain ehdottaa sinulle eri sivuja. Historiatietojen poistaminen poistaa nämä ehdotukset.

"Evästeet" (myös: "cookies"): nämä ovat laitteellesi tallennettuja tiedostoja, joiden yleinen käyttötarkoitus on pitää sinut sisäänkirjautuneena internet-sivuille. Kun poistat nämä tiedostot, sinun pitää kirjautua taas sisään uudelleen sivustoille. Tällöin syntyy taas uusi evästetiedosto.

"Tallennetut salasanat": kun olet kirjautunut internet-sivulle, selain kysyy sinulta tulisiko tunnukset tallentaa muistiin, jottei sinun tarvitsisi kirjoittaa tunnuksia joka kirjautumiskerralla uudelleen. Tallennettujen salasanatietojen poistaminen tarkoittaa, että sinun tulee sen jälkeen kirjoittaa kaikki salasanat uudelleen päästäkseni niillä suojatuille nettisivuille.

"Välimuisti": kun selaat internetiä, osia internet-sivuista tallentuu laitteesi muistiin niin kutsuttuun välimuistiin. Seuraavan kerran kun käyt näillä sivuilla, osa sivusta latautuukin puhelimesi muistista ja tämä nopeuttaa sivun latautumista. Kun tyhjennät laitteesi välimuistin tiedot, seuraavan kerran kun selaat sivuja Selain lataa kaiken sisällön uudelleen verkosta.

Suosikit": käyttäjä voi tallentaa suosikkisivujansa selaimeen, jotta pääsy katselemaan niitä jatkossa olisi helppoa. Monesti näitä suosikkeja kutsutaan kirjanmerkeiksi. Tämän vaihtoehdon avula on helppo poistaa kaikki laitteeseen tallennetut suosikkisivut.

Kun painat "Poista"-nappia, prosessia ei voi enää peruuttaa vaan valitut tiedot poistetaan.