Sähköpostipalveluiden asetuksia

Jolla Care -

Tämä artikkeli on kokoelma yleisten sähköposti palveluntarjoajien asetuksia. Näitä asetuksia voi käyttää "Yleisen sähköposti" -tilin asentamisessa käsin. Tarvitset näitä asetuksia mikäli tilin asentaminen automaattisesti ei onnistu. Lue tästä lisää täältä.

SISÄLLYS

Kolumbus & Saunlahti (Elisa)

Yahoo! Mail

Helsingin yliopiston Webmail

Microsoft account, Outlook.com, Live & Hotmail (IMAP)

Gmail (IMAP)

Kolumbus & Saunalahti (Elisa)

Kolumbuksen ja Saunalahden asiakkaat voivat käyttää alta löytyviä ohjeita sähköpostinsa lukemiseen Jollalla. Jos epäilet että nämä asetukset ovat vanhentuneet, pyydämme sinua tarkistamaan Elisan tukisivut uudempien asetusten varalta.

Vastaanottava sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: mail.kolumbus.fi
• Suojattu yhteys: SSL
• Portti: 993

Lähettävä sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: smtpa.kolumbus.fi
• Suojattu yhteys: SSL
• Portti: 465
• Kirjautuminen vaadittu: aktivoitu

Käyttäjätunnus: sähköpostiosoitteesi
Salasana: sähköpostisi salasana
Hyväksy ei-luotetut varmenteet: aktivoi vasta jos tili ei toimi ilman tätä

Jos sinun tarvitsee varmistua käyttäjätunnuksestasi ja salasanastasi, pyydämme sinua kokeilemeen sisäänkirjautumista Elisan Webmail -sivulla.

Yahoo! Mail

Jos epäilet alta löytyvien ohjeiden olevan vanhentuneet, pyydämme sinua tarkistamaan Yahoo!:n tukisivun uudempien asetusten varalta.

Vastaanottava sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: imap.mail.yahoo.com
• Suojattu yhteys: SSL
• Portti: 993

Lähettävä sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: smtp.mail.yahoo.com
• Suojattu yhteys: SSL
• Portti: 465 tai 587 (kokeile porttia 587 vain jos 465 ei toimi)
• Kirjautuminen vaadittu: aktivoitu

Käyttäjätunnus: sähköpostiosoitteesi
Salasana: sähköpostisi salasana

Helsingin yliopiston Webmail

Vuodesta 2015 on ollut mahdollista asentaa Webmail -sähköpostinsa joko Exchange tilinä tai perinteisempänä IMAP -tilinä. Tästä muutoksesta voi lukea lisää täältä.

Helsinki Webmail IMAP asetukset

Vastaanottava sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: posti.mappi.helsinki.fi
• Suojattu yhteys: StartTLS
• Portti: 143

Lähettävä sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: smtp.helsinki.fi
• Suojattu yhteys: StartTLS
• Portti: 587
• Kirjautuminen vaadittu: aktivoitu

Käyttäjätunnus: webmail käyttäjätunnuksesi
Salasana: webmail salasanasi

Jos et ole varma tunnuksistasi, kokeile sisäänkirjautumista täällä.

Helsinki Webmail Exchange asetukset

Helsingin webmailin Exchange asetukset eivät löydy automaattisesti, joten alla asetukset listattuna:

•     Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@helsinki.fi
  •     Käyttäjätunnus: webmailkäyttäjätunnus@ad.helsinki.fi
  •     Salasana: webmail salasanasi
  •     Toimialue: jätä tyhjäksi
  •     Palvelimen osoite: outlook.office365.com
  •     Portti: 443
  •     Suojattu yhteys: aktivoitu

Microsoft account, Outlook.com, Live & Hotmail (IMAP)

Voit lisätä Microsoft -tilisi (aiemmin Live ja Hotmail) Exchange -tilinä laitteeseesi, jolloin voit synkronoida myös yhteystiedot ja kalenterin tililtäsi. Voit lukea lisää Exchange -tilin asentamisesta täältä. Voit kuitenkin lisätä tilin IMAP sähköpostitilinä laitteeseesi.

Vastaanottava sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: imap-mail.outlook.com
• Suojattu yhteys: SSL
• Portti: 993

Lähettävä sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: smtp-mail.outlook.com
• Suojattu yhteys: TLS
• Portti: 587
• Kirjautuminen vaadittu: aktivoitu

Käyttäjätunnus: sähköpostiosoitteesi
Salasana: sähköpostisi salasana

Gmail (IMAP)

Voit lisätä Google -tilisi Jollaan synkronoidaksesi sieltä sähköpostin lisäksi yhteystiedot ja kalenterin, sekä pikaviestitellä GTalkia käyttäen Viestit -sovelluksessa. Ohjeet tähän löytyvät täältä. Alla asetukset mikäli haluat synkronoida vain GMailin laitteeseesi.

Vastaanottava sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: imap.gmail.com
• Suojattu yhteys: SSL
• Portti: 993

Lähettävä sähköpostipalvelin
• Palvelimen osoite: smtp.gmail.com
• Suojattu yhteys: SSL
• Portti: 465
• Kirjautuminen vaadittu: aktivoitu