Latausongelmat: USB latauskaapelin ja latausliittimen kunnon tarkistaminen

Jolla -

Jos olet kohdannut ongelmia Jolla laitteesi lataamisen kanssa, tai sen liittämisessä esim. tietokoneeseen, voi olla paikallaan tarkistaa käyttämäsi USB-kaapelin kunto.

Yllä olevassa kuvassa oikeanpuoleinen kaapeli on vaurioitunut:

• Johdon liitin on silminnähtävästi painunut kasaan
  • Liittimen sisällä olevat kontaktipinnit ovat joko vääntyneet tai näyttävät puuttuvan kokonaan
  • Oikeanpuoleinen kaapeli ei ole Jollan toimittama kaapeli, joka ilmenee liittimen laatikkomaisesta muodosta. Jollan toimittama kaapeli on pyöreämpi.

Kun kaapeli on tässä kunnossa, se saattaa ilmetä esim.:

• Vaikeutena ladata laitetta pitämättä kaapelia jossain tietyssä asennossa
  • Lataus katkeilee herkästi, laite ilmoittaa vähän väliä latauksen alkamisesta
  • Laite vaikuttaa lataavan tietokoneen kautta, mutta et saa laitetta näkymään tietokoneellasi.

Jollan USB-kaapeli on standardityyppiä. Sen yhdessä päässä on USB-A -liitin ja toisessa mikro-B -liitin. Kaapelissa on johtimet virran syöttöön ja datansiirtoon, eli voit käyttää sitä myös tiedonsiirtoon Jollan ja PC:n välillä.

Viallisen kaapelin käyttäminen voi rikkoa Jollasi latausliittimen!

Rikkinäisen kaapelin käyttäminen rikkoo todennäköisesti ennen pitkää latausliittimen laitteessa, varsinkin jos joudut asettelemaan johtoa liittimeen tai käyttämään voimaa saadaksesi laitteesi lataamaan.

Johdon liittäminen Jollaan siten, että sitä ei yhdistetä suorassa linjassa liittimeen kohdistaa mekaanista rasitetta itse latausliittimeen. Tästä aiheutuvat vauriot ovat lähes aina takuun ulkopuolisia vikoja. Tällöin vikaa ei voi korjata takuuseen.

Jos epäilet että käyttämäsi kaapeli on vioittunut, pyydämme sinua ottamaan kuvan siitä ja olemaan meihin yhteydessä. Kaapelilla on 6 kuukauden takuu.

On parempi toimia hyvän sään aikana kuin liian myöhään!

Alla kuva hyväkuntoisesta Jollan latausliittimestä:

• Latausliitin on puhdas, eikä siellä ole ylimääräistä massaa tai roskia, jotka estävät johdon pään sopimisen liittimeen.
  • Liittimen "takaseinä" on tumman harmaan värinen.
  • "Kieli" liittimen keskellä on suora, ehjä ja sen alla on pieni rako.
  • Liittimen yleinen muoto on suora.

Liittimen osien vaurioituminen tai vääntyminen vaatii aina merkittävää voimaa.

Yhteenveto: Kysymyksiä ja Vastauksia

K: Mikä on paras tapa selvittää, onko kaapelini viallinen?

V: Kokeile käyttää jotain toista USB-kaapelia laitteesi lataamiseen.

1. Jos lataaminen onnistuu toisella kaapelilla, pyydämme sinua ottamaan kuvan Jollan mukana tulleesta kaapelistasi, ja olemaan meihin yhteydessä.

K: Minulla ei ole toista kaapelia millä kokeilla!

V: Vertaa kaapeliasi kuvaan joka löytyy tämän artikkelin alusta. Jos epäilet että kaapelisi on vioittunut tai olet siitä epävarma, ota siitä kuva ja ole meihin yhteydessä.

K: Miten selvitän onko vika puhelimeni latausliittimessä?

V: Kokeile ladata puhelintasi toisella laturilla. Jos lataaminen onnistuu toisella laturilla, tiedät että puhelimesi latausliitin toimii.

Jos epäilet että latauskaapeli tai itse laturi on viallinen, ota kaapelista ja/tai laturista kuva ja ota yhteyttä.

K: Minulla ei ole toista laturia millä kokeilla!

V: Vertaa litintäsi tästä artikkelista löytyvään kuvaan latausliittimestä.

K: Kuinka pitkä takuu USB-kaapelilla ja laturilla on?

V: Kuusi (6) kuukautta Jollasi ostopäivästä.