Yleisen sähköpostitilin asentaminen

Jolla Care -

Tlien luominen ja hallinta Sailfish OS:ssä tapahtuu valikossa "Asetukset > Tilit".

Yleisellä sähköpostitilillä tarkoitamme kaikkia IMAP- ja POP3-protokollia käyttäviä sähköpostitilejä.

Jos tarvitsemasi sähköpostitili on Microsoft Exchange, ole hyvä ja lue tämä artikkeli. Jos taas haluat avata Google-tilin, lukaise tämä artikkeli.

Yleisen sähköpostitilin asentaminen

Kun asennat tämän kaltaista sähköpostitiliä, voit antaa Sailfish OS -laitteesi hakea tilisi asetukset automaattisesti. Voit syöttää asetukset myös käsin, mutta suosittelemme että annat laitteen ensin yrittää asentaa tilin automaattisesti.

Tilin asentaminen automaattisesti

1. Mene valikkoon Asetukset > Tilit
2. Napauta painiketta "Lisää tili".
3. Valitse "Yleinen sähköposti". Alla olevan vasemmanpuoleisen kuvan näkymä ilmestyy.
4. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napauta 'abc'-painiketta ja tarkista, että kirjoitit salasanasi oikein.
5. Pyyhkäise vasemmalle tai napauta tekstiä Hyväksy oikeassa yläkulmassa.
6. Sailfish OS -laitteesi hakee ja asentaa asetukset automaattisesti. Alla oikealla näet esimerkin, miltä onnistunut tili näyttää (kuvan sähköpostiosoite on esimerkki).

Sp-asetukset-alku.jpg  Sp-asetukset-valmis.jpg

Tilin asentaminen käsin

Siinä tapauksessa että Sailfish ei löydä tilisi asetuksia automaattisesti, sinua pyydetään syöttämään tilin asetukset käsin. Puuttuvat tiedot osoitetaan punaisella tekstillä. Oikeat sähköpostiasetukset pitää syöttää riveille. Jos et ole varma, mitkä ne ovat, ole yhteydessä sähköpostin palveluntarjoajaasi.

Olemme keränneet joitakin yleisimpiä asetuksia tähän artikkeliin.

Alla on lista asetuksista, jotka sinun tulee tiedustella palveluntarjoajaltasi.

Saapuvan postin palvelin:

• Palvelintyyppi: IMAP vai POP3
  • Palvelimen osoite: xxxxxx.imap.com
  • Suojattu yhteys: SSL/StartTLS/ei mitään
  • Porttinumero:

Huom: jos valitset SSL tai StartTLS kohdassa "suojattu yhteys", suojaustyyppiä vastaava porttinumero ilmestyy automaattisesti. Älä muuta tätä numeroa.

Alla oikealla näet esimerkin, miltä onnistunut tili näyttää.

Lähtevän postin palvelin:

• Palvelintyyppi: SMTP
  • Palvelimen osoite: yyyyyy.smtp.com
  • Suojattu yhteys: SSL/StartTLS/ei mitään
  • Porttinumero:

Huom: jos valitset SSL tai StartTLS kohdassa "suojattu yhteys", suojaustyyppiä vastaava porttinumero ilmestyy automaattisesti. Älä muuta tätä numeroa.

• Kirjautuminen vaadittu: suosittelemme laittamaan PÄÄLLE

Yo. ominaisuus on käytettävissä SailfishOS-versiosta Yliaavanlampi 1.1.2 lähtien. Se varmistaa parhaan saatavissa olevan tietoturvan lähtevälle postille.

Alla oikealla näet esimerkin, miltä onnistunut tili näyttää.

Hyväksy ei-luotetut varmenteet

Suosittelemme, että et aseta päälle vaihtoehtoa "Hyväksy ei-luotetut varmenteet", jollet täysin ymmärrä siihen liittyviä tietoturvariskejä.

Toimimattoman tilin korjaaminen

Jos et saa sähköpostiasi toimimaan, ja olet saanut asetukset palveluntarjoajaltasi, lue alta vinkkejä:

Kysymys: en tunnu saavan tiliäni asennettua, saan vain herjan "synkronointivirheestä"!

Vastaus: Avaa sähköpostitilisi asetukset menemällä Asetukset > Tilit ja valitse Yleinen sähköposti -tilisi. Muuta aivan asetussivun pohjalta löytyvää asetusta, jossa on kyse SSL sertifikaattien hyväksymisestä. Koita säätää tätä asetusta ja kokeile postin synkronoimista uudelleen.

K: Pystyn lähettämään sähköpostia, mutta en vastaanottamaan!

V: Jos et voi vastaanottaa sähköpostia, sinun tulee tarkistaa saapuvan postin palvelimen asetukset. Tarkista ne vielä kertaalleen, tee muutoksia jos tarpeellista ja kokeile sitten uudelleen.

K: Pystyn vain vastaanottamaan sähköpostia, mutta en lähettämään!

V: Jos et pysty lähettämään sähköpostia, mutta voit vastaanottaa sitä, sinun lähtevän postin palvelinasetuksia tulisi muuttaa. Tarkista vielä kertaalleen että ne ovat oikein, tee tarvittaessa muutoksia ja kokeile uudelleen.

Huomioithan, että kaikkia sähköpostin pavleluntarjoajat eivät tarjoa asetuksia millä lähettää postia. Tällöin sinun tulee määritellä lähtevän postin palvelimeksi matkapuhelin palveluntarjoajasi palvelinasetukset.

Tiivistelmä
1. Tarkista ensin, että kirjoitit lähtevän postin palvelimen asetukset oikein. Vertaa niitä vielä saamisi asetuksiin palveluntarjoajaltasi.
2. Sitten, jos tämä ei toimi, ole yhteydessä matkapuhelin operaattorisiin (jonka SIM-kortti sinulla on laitteessasi), ja kysy heiltä mitä lähteveän postin palvelinasetusta voisit käyttää.

K: Voin lähettää sähköpostia ainoastaan kun olen yhteydessä WLAN-verkkoon, mutta en mobiilidataverkkoon (tai päinvastoin)!

V: Jos lähtevän postin palvelin on asetettu matkapuhelin operaattorisi mukaan, viestien lähettäminen WLAN-verkossa on todennäköisesti mahdotonta. Jos haluat käyttää WLAN-yhteyttä postin lähettämiseen, tulisi lähtevän postin palvelin asettaa vastaamaan WLAN-yhteyden palvelinasetuksia. Tämä on useimmissa tapauksissa mahdotonta, varsinkin julkisissa WLAN-verkoissa.

Tällöin voit tarkastaa vielä kerran, olisiko sähköpostin palveluntarjoajallasi antaa sinulle asetukset, jolloin postin lähettäminen (sekä vastaanottaminen) onnistuisi millä yhteystyypillä tahansa mobiililaitteessa.