Yleisen sähköpostitilin asentaminen

Jolla -

Kun menet Asetukset > Tilit ja valitset vetovalikosta "Lisää tili", näet yhtenä valintana kohdan "Yleinen sähköposti".

Yleisellä sähköpostitilillä tarkoitamme kaikkai IMAP ja POP3 -protokollia käyttäviä sähköpostitilejä.

Jos sähköpostitili jota yrität asentaa on Exchange tai Microsoft Active Sync sähköpostitili, ole hyvä ja lue tämä artikkeli.

Yleisen sähköpostitilin asentaminen

Kun asennat tämän kaltaista sähköpostitiliä, voit antaa Jollan hakea tilisi asetukset automaattisesti. Voit syöttää asetukset myös käsin, mutta suosittelemme että annat Jollan aina yrittää asentaa tilin automaattisesti ensin.

Tilin asentaminen automaattisesti

1. Mene kohtaan Asetukset > Tilit
2. Valitse "Lisää tili" ylhäältä löytyvästä vetovalikosta
3. Valitse sitten "Yleinen sähköposti", ja vedä vasemmalle.
4. Seuraavaksi näet ruudun, jossa sinua pyydetään kirjoittamaan sähköpostiosoitteesi ja salasanasi tähän sähköpostiosoitteeseen. Syötä nämä tiedot riveille. Vedä sitten vasemmalle tai napauta tekstiä Hyväksy.
5. Anna Jollallesi hetki hakea ja asentaa asetukset automaattisesti. Alla oikealla näet esimerkin, miltä onnistunut tili näyttää.

Tilin asentaminen käsin

Siinä tapauksessa että Jolla ei löydä tilisi asetuksia automaattisesti, sinua pyydetään syöttämään tilin asetukset käsin. Oikeat sähköpostiasetukset pitää syöttää riveille, ja jos et ole varma mitkä ne ovat, ole yhteydessä sähköpostin palveluntarjoajaasi.

Olemme keränneet joitain yleisimpiä asetuksia tähän artikkeliin.

Alla on lista asetuksista jotka sinun tulee tiedustella sinun sähköpostin palveluntarjoajaltasi.

Saapuvan postin palvelin:

• Palvelintyyppi: IMAP vai POP3?
  • Palvelimen osoite: esimerkki.palvelin.com
  • Suojattu yhteys: SSL/StartTLS/Ei mitään?
  • Porttinumero:

Huom: jos teet valinnan kohdassa "suojattu yhteys", suojaustyyppiä vastaava porttinumero saattaa ilmestyä "portti" kenttään. On parasta antaa tämän asetuksen olla.

Alla oikealla näet esimerkin, miltä onnistunut tili näyttää.

Lähtevän postin palvelin:

• Palvelintyyppi: SMTP
  • Palvelimen osoite: esimerkki.palvelin.com
  • Suojattu yhteys: SSL/StartTLS/Ei mitään
  • Porttinumero:

Huom: jos teet valinnan kohdassa "suojattu yhteys", suojaustyyppiä vastaava porttinumero saattaa ilmestyä "portti" kenttään. On parasta antaa tämän asetuksen olla.

• Kirjautuminen vaadittu: suosittelemme laittamaan PÄÄLLE

Yo. ominaisuus on käytettävissä SailfishOS-versiosta Yliaavanlampi 1.1.2 lähtien. Se varmistaa parhaan saatavissa olevan tietoturvan lähtevälle postille.

Alla oikealla näet esimerkin, miltä onnistunut tili näyttää.

Hyväksy ei-luotetut varmenteet

Suosittelemme, että et aseta päälle vaihtoehtoa "Hyväksy ei-luotetut varmenteet", jollet täysin ymmärrä siihen liittyviä tietoturvariskejä.

Toimimattoman tilin korjaaminen

Jos et saa sähköpostiasi toimimaan, ja olet saanut asetukset palveluntarjoajaltasi, lue alta vinkkejä:

Kysymys: en tunnu saavan tiliäni asennettua, saan vain herjan "synkronointivirheestä"!

Vastaus: Avaa sähköpostitilisi asetukset menemällä Asetukset > Tilit ja valitse Yleinen sähköposti -tilisi. Muuta aivan asetussivun pohjalta löytyvää asetusta, jossa on kyse SSL sertifikaattien hyväksymisestä. Koita säätää tätä asetusta ja kokeile postin synkronoimista uudelleen.

K: Pystyn lähettämään sähköpostia, mutta en vastaanottamaan!

V: Jos et voi vastaanottaa sähköpostia, sinun tulee tarkistaa saapuvan postin palvelimen asetukset. Tarkista ne vielä kertaalleen, tee muutoksia jos tarpeellista ja kokeile sitten uudelleen.

K: Pystyn vain vastaanottamaan sähköpostia, mutta en lähettämään!

V: Jos et pysty lähettämään sähköpostia, mutta voit vastaanottaa sitä, sinun lähtevän postin palvelinasetuksia tulisi muuttaa. Tarkista vielä kertaalleen että ne ovat oikein, tee tarvittaessa muutoksia ja kokeile uudelleen.

Huomioithan, että kaikkia sähköpostin pavleluntarjoajat eivät tarjoa asetuksia millä lähettää postia. Tällöin sinun tulee määritellä lähtevän postin palvelimeksi matkapuhelin palveluntarjoajasi palvelinasetukset.

Tiivistelmä
1. Tarkista ensin, että kirjoitit lähtevän postin palvelimen asetukset oikein. Vertaa niitä vielä saamisi asetuksiin palveluntarjoajaltasi.
2. Sitten, jos tämä ei toimi, ole yhteydessä matkapuhelin operaattorisiin (jonka SIM-kortti sinulla on laitteessasi), ja kysy heiltä mitä lähteveän postin palvelinasetusta voisit käyttää.

K: Voin lähettää sähköpostia ainoastaan kun olen yhteydessä WLAN-verkkoon, mutta en mobiilidataverkkoon (tai päinvastoin)!

V: Jos lähtevän postin palvelin on asetettu matkapuhelin operaattorisi mukaan, viestien lähettäminen WLAN-verkossa on todennäköisesti mahdotonta. Jos haluat käyttää WLAN-yhteyttä postin lähettämiseen, tulisi lähtevän postin palvelin asettaa vastaamaan WLAN-yhteyden palvelinasetuksia. Tämä on useimmissa tapauksissa mahdotonta, varsinkin julkisissa WLAN-verkoissa.

Tällöin voit tarkastaa vielä kerran, olisiko sähköpostin palveluntarjoajallasi antaa sinulle asetukset, jolloin postin lähettäminen (sekä vastaanottaminen) onnistuisi millä yhteystyypillä tahansa mobiililaitteessa.