Kalentereiden synkronoiminen verkkopalveluista (esim. Exchange, CalDAV)

Jolla -

Verkkopohjaisten kalentereiden ajatus on, että voit lukea ja muokata yhtä kalenteria useammalla laitteellasi. Kalenterimerkinnät siirtyvät ja päivittyvät verkon yli eri laitteillesi.

Jos haluat lukea ennemmin Jollan Kalenteri -sovelluksen toiminnasta yleisesti, lue tämä artikkeli.

Jolla tukee verkon yli sykronoituvia kalentereita seuraavista palveluista:

• Google
  • Microsoft Exchange Active Sync
  • Facebook
  • Yleiset CalDAV -pohjaiset palvelut. Laitteessa on valmiit asetukset palveluille Yahoo!, Fruux ja Memotoo

Verkkokalenteritilin asentaminen

Verkkopohjaisen kalenterin asennus tapahtuu asentamalla tuon palvelun tili laitteellesi. Tämä tapahtuu kohdassa Asetukset > Tilit. Valitse sitten vetovalikosta ruudun ylälaidasta "Lisää tili".

Exchange Active Sync -kalenterin asennus

Exchange -kalenterin asentaminen:

1. Avaa Asetukset > Tili, ja valitse vetovalikosta "Lisää tili"
2. Valitse vaihtoehto "Microsoft Exchange". (Jos et näe tätä vaihtoehtoa, sinun tulee ladata Exchange -tuki Jolla kaupasta.)
3. Asenna Exchange -tilisi normaalisti. Jos tarvitset tässä apua, lue tämä artikkeli.
4. Viimeisessä vaiheessa voit valita, synkronoidaanko kalenteri laitteeseen. Varmista, että tämä valinta on aktiivinen. Säädä sitten synkronointiajankohtaan liittyvät asetukset.
5. Vedä lopulta vasemmalle hyväksyäksesi asetukset ja tilin asentamisen.

Puhelimesi synkronoi nyt tiedot Exchangesta puhelimesi Kalenteri -sovellukseen. Jos sinulla on paljon kalenterimerkintöjä voi olla että tähän menee kauemmin.

Tuetut Exchange -kalenteritoiminnot:
- Exchange tilisi kalenterimerkintöjen lataaminen laitteeseesi
- Exchangesta synkronoitujen kalenterimerkintöjen muokkaus. Huom.: ellei sinulla ole niihin vain luku -oikeudet (Read only).
- Uusien kalenterimerkintöjen luominen ja niiden synkronoiminen Exchange -palvelimelle
- Kalenterihälytysten luominen, vastaanottaminen, lykkääminen ja hylkääminen

Google ja Facebook -kalenterien asennus

Google ja Facebook -tilien kalentereiden asentaminen puhelimeen tapahtuu asentamalla kyseiset tilit Jollaan.

1. Avaa Asetukset > Tilit, ja valitse vetovalikosta "Lisää tili"
2. Valitse Facebook tai Google, riippuen siitä kumman palvelun kalenterin haluat nähdä Jollassasi.
3. Seuraavassa vaiheessa sinua pyydetään hyväksymään palveluiden käyttöehdot. Ne tulee hyväksyä palveluiden käyttämiseksi.

4. Kirjaudu sisään tunnuksillasi.
5. Seuraavaksi sinun tulee antaa Jollallesi oikeudet käyttää Facebookin ja/tai Googlen toimintoja sinuna. Jolla ei lähetä mitään tietoja näihin palveluun sinun tietämättäsi.
6. Viimeisessä vaiheessa sinun tulee valita, synkronoidaanko kalenteri Jollasi Kalenteri-sovelluksen kanssa. Muista myös määritellä, päivttääkö Jolla kalenteritiedot automaattisesti vai teetkö sen itse aina joskus. Oletusasetus on "Automaattisesti".

Tuetut Google -kalenteri ominaisuudet:
- Googlen kalenterin lataaminen laitteeseesi
- Googlesta synkronoitujen kalenterimerkintöjen muokkaaminen. Huom.: ellei sinulla ole niihin vain luku -oikeudet (Read only).
- Kokeellinen tuki jaettujen Google -kalentereiden lukemiselle ja muokkaamiselle
- Uusien merkintöjen luominen ja niiden synkronoiminen Googlen kalenteriin.

Huom.: Google-kalenterin hälytyksille ei ole tukea. Voit kuitenkin saada ne tekstiviesteinä asettamalla puhelinnumerosi Googlen palveluun.

CalDAV -kalenterin asentaminen

HUOM: Saapunki 1.0.7.16/18 versiossa CalDav tuki on vielä kokeellisella asteella. Pahoittelemme jos kaikki toiminnot eivät toimi odotetusti.

CalDAV on kalenteristandardi, joka on usean verkkopalvelun käyttämä standardi. Jos vaikuttaa, ettet saa käyttämäsi kalenteripalvelua asennettua Jollaasi, voi olla syytä kysyä palveluntarjoajalta onko heidän kalenteriaan mahdollista asentaa yleisenä CalDAV-kalenterina.

Jollassa on esiasennettuna CalDav asetukset Yahoo!, Fruux sekä Memotoo -palveluita varten. Näiden tilien asentaminen on helppoa:

1. Avaa Asetukset > Tilit, ja valitse vetovalikosta "Lisää tili"
2. Valitse sitten joko Yahoo!, Fruux tai Memotoo.
3. Laita CalDAV-palvelu päälle niin, että merkkivalo sen edessä syttyy
4. Syötä valitsemasi palvelun tilisi käyttäjätunnus ja salasana, ja vedä vasemmalle.
5. Valitse viimeisessä ruudussa mitä kohteita haluat synkronoida
ja kuinka usein. Vedä lopuksi vasemmalle.

Yleisen CalDav -tilin asentaminen

Voit muuten seurata yllä olevia ohjeita, mutta valitse eri palveluiden sijaan "Yleinen CalDaAV".

Sinun tarvitsee sitten syöttää seuraavat tiedot:
Käyttäjätunnus
Salasana
Palvelimen osoite
Palvelimen polku

Vedä vasemmalle kun olet syöttänyt tiedot.

Nämä ovat tietoja, jotka sinun tulee selvittää CalDAV -palvelun tarjoajaltasi.