Yleisimpiä kysymyksiä Jollan tietoturvasta ja yksityisyydestä

Jolla -

Jollan yksityisyyden suoja löytyy täältä:
Jollan yksityisyyden suoja

Huomaathan, että tämä ei ole lainvoimainen dokumentti.
Tämä artikkeli on kirjoitettu vastauksena yleisimpiin käyttäjiemme esittämiin kysymyksiin.

SISÄLLYS

Sailfish OS käyttöehdot

Omat tiedot -ruutu

Yhteisöpalveluiden käyttäminen

Jolla -tilin luonti

Jolla ja Android sovellukset

Viruksentorjuntaohjelmistot

Mikä on paras tapa suojata laitteeni tiedot?

Sovellusten asentaminen ei-luotetuista lähteistä

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sailfish OS käyttöehdot

Ensimmäisen käynnistyksen aikana sinun tulee hyväksyä Sailfish OS:n käyttöehdot. Et voi käyttää laitetta hyväksymättä niitä. Voit lukea ne täällä.

Omat tiedot -ruutu

Kun olet hyväksynyt Sailfish OS käyttöehdot, sinua pyydetään antamaan tietoja itsestäsi. Näiden kenttien täyttäminen on vapaahetoista, eli ne voi jättää myös täyttämättä.

Tämä ruutu on olemassa siitä syystä, että suunnitelmissa on ollut luoda ominaisuus, joka hyödyntäisi tätä informaatiota. Tällainen ominaisuus voisi olla esimerkiksi toiminto, joka ehdottaa täytettäviin kenttiin antamiasi tietoja.

Omat tiedot -ruudun informaatio tallentuu ainoastaan laitteesi muistiin. Näitä tietoja ei välitetä eteenpäin ulkopuolisille osapuolille, eikä niitä käytetä missään sovelluksessa. Tälle informaatiolle ei ole käyttötarkoitusta.

Yhteisöpalveluiden käyttäminen

Kun lisäät käyttämiesi verkostointi- ja yhteyisöpalveluittesi (kuten Facebook, Google) tilejä laitteeseen, sinun pitää antaa Jollalle oikeudet käyttää näitä tilejä.

Jollan on voitava käyttää näitä palveluita sinuna, sekä saada pääsy tietoihisi, joita olet antanut näille palveluille. Tämä vaaditaan, jotta saat kaikki näiden palveluiden ominaisuudet käyttöösi.

Jolla ei koskaan tule lähettämään tietojasi näihin palveluihin sinun tietämättäsi.

Jolla -tilin luonti

Jolla suhtautuu hyvin vakavasti tietoturva-asioihin ja meidän lupauksemme asiakkaillemme on, että emme anna käyttäjien tietoja ulkopuolisille.

Kun luot Jolla -tiliä, sinulta kysytään nimeäsi ja syntymäpäivääsi, ja sinun tulee antaa toimiva sähköpostiosoite.

Pyydämme sähköpostiasi tunnistautumista varten. Meidän täytyy pystyä erottamaan Jolla -tilit toisistaan, ja meillä täytyy olla keinot toimittaa uusia salasanoja unohtuneiden tilalle oikeille ihmisille.

Kysymme syntymäpäivääsi, koska on mahdollista että tulevaisuudessa Jolla Kaupassa on sovelluksia, jotka eivät sovellu kaiken ikäisille. Tämä on ennakoiva toimenpide estää sopimattoman sisällön leviäminen alaikäisille.

Jolla ja Android sovellukset

Voit käyttää Jollallasi Android sovelluksia, sekä "natiiveja" sovelluksia jotka on tehty Sailfish OS:lle.

Kun asennat Android sovelluksen esimerkiksi Aptoidesta tai Yandexista (löytyvät Jolla Kaupasta), sinua pyydetään hyväksymään oikeudet joita nämä sovellukset tarvitsevat toimiakseen. Nämä oikeudet pitää hyväksyä käyttääksesi sovelluksia.

HUOM: Tällä hetkellä Jolla Kaupasta ladatut Android -sovellukset eivät ilmoita tarvitsemistaan oikeuksista. Tämä asia on tiedossa ja siihen on suunnitteilla korjaus.

Jos et olet varma, jos sovellus kerää tietojasi laitteeltasi, tai haluat tietää tarkemmin mitä tietoja mahdollisesti kerätään, on parasta olla yhteydessä sovelluksen kehittäjään. Samoin kannattaa toimia, jos olet epävarma lähetetäänkö tiedot edelleen jollekin osapuolelle. Sovelluksen kehittäjän tulee pystyä vastata näihin kysymyksiin.

Jolla kehittää jatkuvasti Android -tukea Sailfish OS:llä, ja tämä tarkoittaa että muutoksia tullaan tekemään siihen, mihin tietoihin laitteellasi Android -sovelluksilla on pääsy. Pyrkimyksemme on vähentää Android -sovelluksien pääsyä laitteesi tietohin. Asiakaspalautteesta päätellen useat käyttäjämme toivoisivat sovelluksille kuitenkin enemmän oikeuksia, joka tekee Android -tuen kehittämisestä haastavaa. Haluamme kuitenkin toimia näissä asioissa läpinäkyvästi ja vastaamaan aktiivisesti asiakkaiden mahdollisiin kysymyksiin.

Viruksentorjuntaohjelmistot

Tiedossamme ei ole yhtään tunnettua haittaohjelmaa Sailfish OS:lle, ja tiedossamme ei ole tapauksia joissa Jolla puhelimessa olisi ollut viruksia.

Android (TM) -tuki (lue: Android -sovellukset) eivät voi aloittaa puheluita tai lähettää tekstiviestejä. Tästä syystä viruksentorjuntaohjelmistoja ei tarvita Jollalla, koska Androidin virusten kaksi tärkeintä kohdetta ovat haittaohjelmien saavuttamattomissa. Suosittelisimme silti välttämään tai harkitsemaan sovellusten asentamista epäluotettavista lähteistä.

Edellä mainituista syistä emme näe käyttäjillämme tarvetta käyttää viruksentorjuntaohjelmistoja Jolla laitteilla.

Mikä on paras tapa suojata laitteeni tiedot?

Paras tapa suojata laitteesi tiedot (esimerkiksi varkauden varalta) on asettaa laitteeseesi lukituskoodi. Tämä tarkoittaa sitä, että (asetuksistasi riippuen) estät pääsyn laitteeseesi tai sen tiettyihin ominaisuuksiin kaikilta, jotka eivät tiedä suojakoodiasi.

Voit lukea lisää laitteen lukituksesta ja suojakoodista täältä.

Sovellusten asentaminen ei-luotetuista lähteistä

Jolla suosittelee, että asennat sovelluksia vain luotettavista lähteistä kuten Jollan Kauppa tai ne Android-sovelluskaupat, jotka ovat asennettavissa Jollan Kaupasta.

Me emme suosittele ei-luotetuista lähteistä haettavia sovelluksia, vaikka Jollan valikossa onkin tämän salliva asetus laitettavissa päälle. Jolla-yrityksellä ei ole näkyvyyttä noihin kolmansien osapuolien tekemiin sovelluksiin. Siksi ne saattavat olla yhteensopimattomia Sailfish OS:n kanssa rikkoen sen palveluiden käyttöön liittyviä sääntöjä ja rajoituksia. Tästä voi seurata toimintavirheitä, liiallista virran kulutusta ja jopa yksityisyytesi saattaa joutua vaaraan.

Miten palautan puhelimeen tehdasasetukset?

Miten teen varmuuskopion ja palautan sen?

Selaimen asetukset, yksityisyys ja historiatiedot

Laitteen lukituksesta ja suojakoodista