Miten kopioin yhteystiedot Jollastani toiseen mobiililaitteeseen tai tietokoneelleni?

Jukka Romu -

Yhteystietojen siirto Bluetoothin yli

Jos toisessa laitteessasi on Bluetooth-synkronointi ominaisuus, voit käyttää sitä yhteystietojen siirtämiseen Jollastasi.

• Bluetooth aktivoidaan Jollassa kohdassa Asetukset > Bluetooth.
  • Synkronoinnin aikana joudut hyväksymään yhteyspyynnöt Jollasi näytöltä.

Lue tarkemmat ohjeet Bluetooth-synkronointiin toisen laitteesi ohjekirjasta tai tukimateriaalista.

Yhteystietojen siirto .vcf -tiedoston avulla

Kopioidaksesi Jollasi yhteystiedot johonkin toiseen laitteeseen vCard-muodossa sinun tulee tehdä varmuuskopio käyttäen Jollan Varmuuskopio-toimintoa, joka luo laitteesi yhteystiedoista all.vcf-nimisen vCard-tiedoston. Tämän tiedoston voi sitten siirtää toiseen laitteeseen yhteystietojen kopioimista varten, tai vaikkapa tietokoneelle talletettavaksi.

Huom: Tätä ohjetta seuraamalla saat vain kopioitua Jollasi yhteystiedot toiseen laitteeseen siirtoa varten. Tämän menetelmän avulla ei ole mahdollista palauttaa laitteesta esim. nollauksessa tai huollossa kadonneita yhteystietoja.

Varmuuskopio-toiminnon käyttäminen yhteystietojen kopioimiseksi

1) Valitse Asetukset > Varmuuskopio, ja tee varmuuskopio käyttäen oletusasetuksia. Ohjeet varmuuskopion tekemiseksi löytyvät tämän artikkelin kohdasta 1

2) Yhdistä Jolla-laitteesi tietokoneeseesi USB-kaapelia käyttäen. Mene Jolla-laitteesi muistikortin kansioon.

3) Löydä tiedosto, jonka nimi alkaa "sailfish_backup..." (esim. sailfish_backup_2017-01-26T09-17-10Z.tar) ja kopioi tämä tietokoneellesi.

4) Pura tämä .tar-tiedosto käyttäen purku- ja pakkausohjelmaan (esim. 7-Zip).

5) Tarkastele juuri purkamaasi kansiota, joka sisältää varmuuskopiosi datan.

6) Tämän kansion sisällä, mene /People/data/ kansioon, josta löydät tiedoston nimeltä all.vcf. Tämä tiedosto sisältää varmuuskopion yhteystiedot.

7) Voit nyt kopioida tämän tiedoston tietokoneellesi, ja siitä eteenpäin vaikkapa toiselle laitteelle käyttötarkoituksestasi riippuen.

HUOM: Jos tarkoituksesi on tehdä laitteestasi varmuuskopio yhteystietojen siirron sijaan, pyydämme sinua lukemaan tämän artikkelin.