Miten siirrän yhteystietoni Outlookista Jollaan paikallisiksi yhteystiedoiksi?

Jolla Care -

Tämä artikkeli kuvaa, miten yhteystiedot voi siirtää Exchange/Outlook-palvelusta Jollaan niin, että niistä tulee paikallisia kontakteja eli että Jolla ei synkronoi niitä enää Exchange-palvelimen kanssa. Tämä tilanne tulee tyypillisesti eteen esimerkiksi silloin, kun vaihtaa työnantajaa. On tarve saada omat yhteystiedot nykyisen työnantajan palvelimelta Jollaan.

Tämä menetelmä sopii myös siihen käyttötarkoitukseen, jos haluat viedä Outlook-kontaktisi.vcf muotoon.

HUOMAA:
Jos Jollaan luodaan Exchange-tili ja sitten synkronoidaan kontaktit Exchange-palvelimelta Jollaan, ne saavat Jollassa leiman 'synkronoitu'. Jos Exchange-tili poistetaan, Jolla poistaa sen kanssa synkronoidut yhteystiedot automaattisesti eli ne eivät jää Jollaan. Jollan käyttöliittymässä ei ainakaan vielä (SailfishOS 1.0.5.19) ole mahdollisuutta vaihtaa yhteystietojen tyyppiä paikallisiksi.

Tämä puute voidaan kiertää seuravasti:

1) Jos sinulla on jokin toinen puhelin, synkkaa kontaktisi Exchangesta siihen. Sen jälkeen siirrä ne tuosta puhelimesta Jollaan. Nyt Jolla luokittelee ne paikallisiksi eikä pyri synkkaamaan niitä. Lue artikkeli yhteystietojen siirtämisestä Jollaan.

2) Outlookista voi tallentaa yhteystietoja vCard-tiedostoiksi (*.vcf) niin, että yksi tiedosto sisältää yhden yhteystiedon. Outlook ei valitettavasti varsinaisesti tue tätä siirtoa, mutta tehtävissä se on. Asiaa hankaloittaa se, että eri Outlook-sukupolvet toimivat tässä suhteessa eri tavalla. Joissakin Outlook-versioissa (2010) voi tehdä näin:
- Avaa uusi sähköpostiviesti
- Klikkaa Vastaanottaja-kenttään
- Valitse Viesti > Liitä kohde > Käyntikortti > Muu käyntikortti
(Message > Attach Item > Business Card > Other Business Cards...)
- Nyt näet listan yhteystiedoistasi. Valitse niistä pieni määrä (10-20-30-40...). Jos valitset liikaa, Outlook saattaa kaatua. Paina OK.

- Nyt viestin otsikkoalueelle ilmestyy kenttä 'Liitetiedosto' ('Attached'), joka sisältää valitsemasi kontaktit vcf-muodossa. Klikkaa tähän kenttään ja valitse kaikki kontaktit (ctrl-A). Kopioi ne sitten (ctrl-C).
- Avaa jokin työhakemisto, vaikka C:\TMP, ja liitä (ctrl-V) kopioimasi kontaktit sinne.
- Seuraavaksi hae Outlookista seuraava erä kontakteja (jos siis et saanut kaikkia kerralla).
- Kun kaikki kontaktit ovat ao. hakemistossa, ne kannattaa yhdistää yhdeksi vcf-tiedostoksi ennen siirtoa Jollaan. Yhdistäminen on selostettu yksityiskohtaisesti artikkelin yhteystietojen siirtämisestä Jollaan kappaleessa "Kontaktien siirtäminen USB:n yli".