Miten asennan Android-sovelluksia Aptoidesta?

Jolla Care -

Aptoide on sovelluskauppa, joka sisältää monta pienempää sovelluskauppaa. Tämä takaa sovelluksien laajan saatavuuden, mutta samalla se tarkoittaa että Aptoide toimii hieman eri tavalla kuin toiset Android sovelluskaupat. Tämän artikkelin avulla opit saamaan kaiken irti Aptoide sovelluskaupasta.

SISÄLLYS

1 Valmistelut

2 Sovelluksien lataaminen Aptoidesta
2.1 Hakuominaisuuden käyttäminen
2.2 Sovelluksien asentaminen
  2.2.1 Vanhemman sovellusversion asentaminen

2.3 Sovelluksien poistaminen
2.4 Sovelluksien päivittäminen

3 Kaupat Aptoiden sisällä
3.1 Kauppojen lisääminen

1 Valmistelut

Jotta voisit käyttää Android sovelluksia Jolla laitteellasi, sinun tarvitsee ladata Android™ tuki Jollallesi. Todennäköisesti latasit sen laitteellesi ensikäynnistyksen aikana, mutta mikäli et tehnyt näin, seuraa alta löytyviä ohjeita:

• Napauta Jolla Store ikonia sovelluslistassasi
  • Valitse "Etsi" vetovalikosta, ja etsi hakusanoilla Android tuki. Kun olet Android™ tuen sovellussivulla, valitse "Asenna" vetovalikosta yläpuolelta.
  • Kun Android™ tuki on asentunut, etsi Jolla Kaupasta hakusanalla Aptoide, ja asenna sekin.

Löydät nyt Aptoiden asennettujen sovellusten listasta.

2 Sovelluksien lataaminen Aptoidesta

Kun käynnistät Aptoiden näet Aptoiden etusivun, missä esitellään suosittuja ja vastikään Aptoideen lisättyjä sovelluksia:

Kun pyyhkäiset tässä näkymässä vasemmalle, pääset sovelluksen eri osioihin: "Koti", Huiput", Kauppa", Päivitykset" ja Latauksenhallinta".

2.1 Hakuominaisuuden käyttäminen

Voit etsiä lempisovellustasi koskettamalla oikeassa yläkulmassa näkyvää suurennuslasin kuvaa missä tahansa Aptoidessa:

Etkö löydä etsimiäsi sovelluksia?

Aptoide tarjoaa myös toisenlaisen menetelmän etsiä sovelluksia jotka eivät heti näy hakutuloksissa. Lue lisää "Hae toisista kaupoista" ominaisuudesta tästä tukiartikkelista.

2.2 Sovelluksien asentaminen

Hakutuloksen koskettaminen vie sinut tuon sovelluksen sovellussivulle.

Varmista, että sovelluksesi on luotettu ja että sen julkaisija on oikein, ennen kuin kosketat 'Asenna'-painiketta. Muussa tapauksessa voisit saada sovelluksen, joka ei ole aito. Pahimmassa tapauksessa se saattaa olla jonkinlainen huijausyritys.

Lukeaksesi lisää Android -sovellusten tietoturvasta Sailfishissä, siirry tänne.

2.2.1 Vanhemman sovellusversion lataaminen

Voit myös ladata Aptoidesta eri versioita tietystä sovelluksesta. Mikäli lataisit vanhemman version laitteellasi olevasta sovelluksesta, Aptoide automaattisesti poistaa nykyisen sovelluksen asennuksen ja asentaa sitten valitsemasi version laitteellesi. Et menetä sovelluksesi tietoja tässä prosessissa.

Alla on vaihe-vaiheelta ohjeet esimerkkisovelluksen vanhemman version lataamisesta. Vaiheet on näytetty kuvissa Tabletilla, mutta ohjeet toimivat myös puhelimella:

1) Selaa sovelluksen lataussivulle:

2) Napauta "Vastaavat" (engl. "Related") välilehteä, ja saat muut sovelluksen versiot näkyville otsikon "Multiversion" alla:

3) Valitse haluamasi versio sovelluksesta (nähdäksesi lisää vaihtoehtoja paina +More näppäintä). Tämä vie sinut kyseisen sovelluksen lataussivulle. Vahvista vanhemman version lataaminen painamalla "Downgrade" näppäintä:

Aptoide tulee ehdottamaan sinulle pian lataamasi sovelluksen päivittämistä uusimpaan versioon "Päivitykset" välilehdellä. Paina pitkään ehdotetun päivityksen päällä mikäli et halua päivittää sitä viimeisimpään versioon.

2.3 Sovelluksien poistaminen

Voit myös poistaa sovelluksia Aptoidessa. Sovellusten poistaminen onnistuu myös Sovellusnäkymässä, mutta jos poistat sovelluksia Aptoidessa pysyy Aptoide paremmin perillä siitä mitä sovelluksia laitteellasi todellisuudessa on asennettuna.

Voit poistaa sovelluksia esimerkiksi menemällä "Päivitykset" osioon, joka näyttää kaikki asennetut sovellukset:

Paina pitkään poistettavan sovelluksen päällä saadaksesi "Poista asennus" painikkeen esille:

2.4 Sovelluksien päivittäminen

Saat Aptoidelta ilmoituksia siitä kun sovelluksillesi on saatavilla päivityksiä. Asentaaksesi nämä päivitykset mene "Päivitykset" osioon, ja napauta "Päivitä kaikki" näppäintä:

Jos pyyhkäiset alaspäin tässä näkymässä Aptoide virkistää listan saatavilla olevista päivityksistä.

Nähdäksesi päivitysten latauksen etenemisen, mene "Latauksenhallinta" osioon:

3 Kaupat Aptoiden sisällä

Kuten mainittua Aptoide koostuu monesta useasta sovelluskaupasta. Kuka tahansa voi perustaa oman kauppansa Aptoideen, ja toiset käyttäjät voivat sitten lisätä näitä kauppoja omaan sovellukseensa. Tämä laajentaa haun tuloksia, koska Aptoide hakee tällöin useammasta sovelluskaupasta.

Nähdäksesi mitkä kaupat sinulla on lisättynä Aptoideen, siirry "Kauppa" välilehteen:

3.1 Kauppojen lisääminen

Oletusarvoisesti sinulla näkyy "Jolla" sovelluskauppa lisättynä. Useimmille käyttäjille tämän kaupan sisältö riittää melko todennäköisesti. Jos kuitenkin haluat ikinä lisätä lisää kauppoja Aptoideen, seuraa alta löytyviä ohjeita.

1. Kun olet "Kauppa" osiossa kosketa "+ Lisää kauppa" näppäintä.

2. Eteesi aukeaa ikkuna johon voit syöttää lisättävän kaupan nimen:

3. Kirjoita kaupan nimi viivalle, tai selaa Aptoiden suosituimpia kauppoja painamalla "Näytä huippukaupat" näppäintä. Selain aukeaa ja näyttää sinulle tulokset:

4. Kun olet löytänyt kaupan jonka haluat lisätä, siirry takaisin Aptoide sovellukseen ja syötä kaupan nimi viivalle.

Kun olet lisännyt kauppoja Aptoideen, saat automaattisesti ilmoituksia mikäli niistä löytyy asennettuihin sovelluksiisi päivityksiä.