WLAN-yhteyden vianmääritys ja ongelmanratkaisu

Jolla -

Tämän artikkelin tarkoitus olla avuksia toimimattoman WLAN-yhteyden vianmäärityksessä ja ongelmanratkaisussa.

WLAN-yhteyden voi muodostaa valitsemalla Asetukset > Järjestelmä > WLAN. Lisää ohjeita tähän löydät täältä.

Tunnettuja rajoituksia:
  • Sailfish ei toistaiseksi tue WPA-E standardia, vaikka tiedämme tälle olevan paljon kysyntää käyttäjiemme keskuudessa

Miten ratkaista WLAN-verkkoon yhdistämiseen liittyviä ongelmia?

Verkkoyhteyksien uudelleenkäynnistäminen Utilitiesilla

Sailfish Utilitiesin avulla pystyt käynnistämään kaikki verkkoyhteydet uudelleen. Se käynnistää niin mobiili- kuin WLAN-yhteydet uudelleen:

Lue toiminnon ajamisesta lisää täältä.

Jos saat virheviestin yhdistäessäsi WLAN verkkoon
  • Varmistu siitä että sinulla on viimeisin Sailfish OS versio käytössä. Voit tarkistaa tämän kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Sailfish OS -päivitykset.
  • Käynnistä laite uudelleen, ja kokeile sitten verkkoon yhdistämistä
  • Jos kyseessä on WLAN verkko johon pystyit aiemmin yhdistää laitteesi, mene kohtaan Asetukset > Järjestelmä > WLAN, paina pitkään ko. verkon päällä ja valitse "Unohda verkko". Yritä sitten yhdistää WLAN verkkoon uudelleen.

Jos yrität yhdistää julkiseen WLAN-verkkoon:
  • On syytä tarkistaa vaatiiko verkkoon yhdistäminen sisäänkirjautumistietojen syöttämisen verkkosivun kautta. On tyypillistä että esimerkiksi hotellien, ravintoloiden ja kauppakeskuksien verkot vaativat tätä. Kun olet yhdistänyt verkkoon Jollasi asetukisissa, avaa verkkoselaimesi ja yritä avata jokin sivu. Sisääkirjautumissivun pitäisi tulla esiin automaattisesti.

Jos yrität yhdistää salattuun (vaatii salasanan) WLAN-verkkoon:
  • Varmista että kirjoittamassasi salasanassa ei ole kirjoitusvirhettä. Yritä yhdistämistä uudelleen, ja tarkista salasana painamalla 'abc' painiketta salasanakentän vieressä. Sen avulla näet kirjoittamasi salasanan.
  • Kokeile verkon poistamista ja uudelleen lisäämistä. Tällä menetelmällä voit esimerkiksi varmistua siitä, että salasana verkkoon ei ole vaihtunut tietämättäsi. Tämä onnistuu valitsemalla Asetukset > Järjestelmä > WLAN. Paina pitkään verkon päällä johon olet yrittänyt yhdistää ja valitse "Unohda verkko". Aloita verkon haku ja siihen yhdistäminen alusta.
  • Varmista WLAN-verkon järjestelmän haltijalta että verkko käyttää joko WEP tai WPA pre-shared key (PSK) -salausta. Muita salauksia ei tällä hetkellä tueta. Järjestelmänvalvoja tietää myös, jos WLAN-verkko vaatii jotain erityisiä asetuksia, kuten välityspalvelimien (proxy) tai IP-osoitteiden syöttämistä. Jos sinun tarvitsisi vaihtaa näitä asetuksia, avaa Asetukset > Järjestelmä > WLAN, ja paina pitkään kyseisen verkon nimen päällä. Valitse valikosta "Muokkaa".

Huomioita:
* Tällä hetkellä WPA Enterprise salausta ei tueta.
* Jollan tuki piilotetuille WLAN-verkoille on rajattua ja työn alla.
* WLAN-verkon konfiguroimista käsin ei tällä hetkellä tueta.