WLAN-yhteyden vianmääritys ja ongelmanratkaisu

Jolla Care -

Tämän artikkelin tarkoitus olla avuksi toimimattoman WLAN-yhteyden vianmäärityksessä ja ongelmanratkaisussa.

WLAN-yhteyden voi muodostaa valitsemalla Asetukset > WLAN. Lisää ohjeita tähän löydät täältä.

Miten ratkaista WLAN-verkkoon yhdistämiseen liittyviä ongelmia?

Verkkoyhteyksien uudelleenkäynnistäminen Apuohjelmilla.

Apuohjelmien avulla pystyt käynnistämään kaikki verkkoyhteydet uudelleen. Se käynnistää niin mobiili- kuin WLAN-yhteydet uudelleen:

Lue toiminnosta lisää täältä.

Jos saat virheviestin yhdistäessäsi WLAN-verkkoon
  • Varmista että sinulla on viimeisin Sailfish-käyttöjärjestelmäversio käytössä. Voit tarkistaa tämän kohdassa Asetukset > Sailfish OS -päivitykset.
  • Käynnistä laite uudelleen, ja yritä sitten verkkoon yhdistämistä uudelleen.
  • Jos kyseessä on WLAN-verkko johon pystyit aiemmin yhdistämään laitteesi, mene kohtaan Asetukset > WLAN, paina pitkään ko. verkon päällä ja valitse "Unohda verkko". Yritä sitten yhdistää WLAN-verkkoon uudelleen.

Jos yrität yhdistää julkiseen WLAN-verkkoon:
  • Tarkista vaatiiko verkkoon yhdistäminen sisäänkirjautumistietojen syöttämisen verkkosivun kautta. Monesti esimerkiksi hotellien, ravintoloiden ja kauppakeskuksien verkot vaativat tätä. Kun olet yhdistänyt verkkoon Jollasi tavalliseen tapaan kohdassa Asetukset > WLAN, avaa verkkoselaimesi ja yritä avata jokin sivu. Sisääkirjautumissivun pitäisi tulla esiin automaattisesti. Kirjaudu sisään nettisivulla, minkä jälkeen nettiyhteyden pitäisi toimia normalisti.

Jos yrität yhdistää salattuun WLAN-verkkoon (vaatii salasanan):
  • Varmista että kirjoittamassasi salasanassa ei ole kirjoitusvirhettä. Yritä yhdistämistä uudelleen, ja tarkista salasana painamalla 'abc'-painiketta salasanakentän vieressä. Nyt sinun pitäisi nähdä  kirjoittamasi salasana.
  • Tarkista, onko nettiyhteyden salasana muuttunut. Jos on, mene kohtaan Asetukset > WLAN, paina pitkään verkon päällä johon olet yrittänyt yhdistää ja valitse "Unohda verkko". Tämän jälkeen vedä vetovalikkoa alaspäin ja valitse ”Yhdistä internetiin” ja valitse verkko, kirjoita uusi salasana ja näpäytä ”Yhdistä”-nappia (voit joutua liu’uttamaan näyttöä ensin ylöspäin jotta näen näppäimen).
  • Varmista WLAN-verkon järjestelmän haltijalta mitä salausmenetelmää verkko käyttää. Sailfish-käyttöjärjestelmä tukee näitä: WEP, WPA/WPA2 PSK ja WPA-EAP (WPA2-Enterprise). Muita salausmenetelmiä ei tueta tällä hetkellä. Järjestelmävalvoja tietää myös jos verkko vaatii lisäasetuksia kuten välityspalvelimien (proxy) tai IP-osoitteiden syöttämistä. Näitä pystyy muokkaamaan kohdassa Asetukset > WLAN painamalla pitkään verkon nimen päällä ja avautuvasta valikosta valitsemalla ”Muokkaa”.

Jos yrität yhdistää WLAN-verkkoon, jossa käytetään MAC-suodatusta:

•  Turvallisuussyistä on myös mahdollista määrittää WLAN-yhteyspiste (WLAN-reititin, WLAN-laite) hyväksymään yhteyspyynnöt ainoastaan niistä laitteista, joiden MAC-osoitteet on rekisteröity WLAN-laitteeseen.
  • Jos WLAN-laitteessasi on käytössä MAC-osoitteiden suodatus, tarkista Sailfish OS -laitteesi MAC-osoite kohdasta Asetukset > Laitteen tiedot. Lisää sitten tämä osoite WLAN-laitteeseesi.

Yhteyden pitäisi toimia nyt.