Miten Kehitystila laitetaan päälle?

Jukka Romu -

Huom! Kehitystilassa on mahdollista ottaa käyttöön toimintoja, jotka voivat aiheuttaa pysyvää vahinkoa laitteelle ja/tai sen sisällölle.

Kehitystilan laittaminen päälle

Puhelimesta on oltava pääsy Internetiin, ja puhelimen Jolla-tilin tulee olla käyttökunnossa.

1) Mene valikkoon Asetukset > Kehitystyökalut.
2) Kosketa kohtaa "Kehitystila" ylimmällä rivillä. Puhelin lataa joitakin koodipaketteja ja asentaa ne puhelimeen. Tähän kuluu joitakin minuutteja. Kun kytkinvalon ("LED") syttyy sanan Kehitystila edessä, asennus on valmis.
3) Laita "Etäyhteys" päälle koskettamalla sitä.
4) Kosketa "Aseta SSH- ja pääkäyttösalasana" ja kirjoita riville haluamasi salasana, kutsumme sitä jatkossa SSH-salasanaksi. Tallenna se.
5) Sulje Asetukset-sovellus.

Kehitystilan käyttäminen

A. Terminal-sovellus

1) Silmäile sovellusvalikon loppua. Siellä näkyy nyt Terminal-niminen sovellus.

HUOMAA:
- Kaikki komennot on päätettävä koskettamalla Enter-näppäintä
- Linuxin komentotulkissa isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitysero, toisin sanoen sinun on kirjoitettava komentojen isot ja pienet täsmälleen oikein
- Voit suurentaa kirjasinten kokoa oikean yläkulman asetuksista.

7) Hanki pääkäyttäjän oikeudet (jos ne tarvitaan) suorittamalla Terminaalissa komento

devel-su

Käytä kohdassa 4 asettamaasi SSH-salasanaa. Kirjoittamasi merkit eivät ilmesty näytölle.
Huomaa, että devel-su -komento antaa sinulle pääkäyttäjän oikeudet. Ole varovainen, jotta et rikkoisi puhelintasi - noudata muissa artikkeliessa olevia ohjeitamme ja kirjoita (tai kopioi/liitä) komennot tarkasti samalla.

B. SSH-yhteys PC:stä

Monimutkaisten komentojen kirjoittaminen pienen Terminal-sovelluksen kautta on virheille herkkää ja voi johtaa vakaviin ongelmiin. Turvallisempi tapa on antaa komennot PC:ssä toimivassa terminaalisovelluksessa (esim. Putty). Tätä varten on luotava SSH-yhteys PC:n ja Sailfish OS -laitteiden välille.Voit nimittäin kopioida komentoja artikkeleistamme (komento kerrallaan) ja liittää ne sitten SSH-terminaaliin.

Lue lisää tästä (toistaiseksi) englanninkielisestä artikkelista.

Kehitystilan laittaminen pois päältä

1) Sulje Terminal-sovellus
2) Laita Kehitystila pois päältä koskettamalla sanaa "Kehitystila" valikossa Asetukset > Kehitystyökalut, niin että kytkinvalo sammuu.