Miten Kehitystila laitetaan päälle?

Jukka Romu -

Huom! Kehitystilassa on mahdollista ottaa käyttön toimintoja, jotka väärin käytettyinä voivat aiheuttaa pysyvää vahinkoa laitteelle ja/tai sisällölle.

Kehitystilan laittaminen päälle

Puhelimesta on oltava pääsy Internetiin, ja puhelimen Jolla-tilin tulee olla käyttökunnossa.

1) Mene valikkoon Asetukset > Kehitystyökalut.
2) Kosketa kohtaa "Kehitystila" ylimmällä rivillä. Puhelin lataa joitakin koodipaketteja ja asentaa ne puhelimeen. Tähän kuluu joitakin minuutteja. Kun kytkinvalon ("LED") syttyy sanan Kehitystila edessä, asennus on valmis.
3) Laita "Etäyhteys" päälle koskettamalla sitä.
4) Kosketa "Aseta SSH- ja pääkäyttösalasana" ja kirjoita riville haluamasi salasana, kutsumme sitä jatkossa SSH-salasanaksi. Tallenna se.
5) Sulje Asetukset-sovellus.
6) Silmäile sovellusvalikon loppua. Siellä näkyy nyt Terminal-niminen sovellus.

HUOMAA:
-Kaikki komennot on päätettävä koskettamalla Enter-näppäintä
-Linuxin komentotulkissa isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitysero, toisin sanoen sinun on kirjoitettava komentojen isot ja pienet täsmälleen oikein.

7) Hanki pääkäyttäjän oikeudet (jos ne tarvitaan) suorittamalla Terminaalissa komento

devel-su

Käytä kohdassa 4 asettamaasi SSH-salasanaa. Huomaa, että devel-su -komento antaa sinulle pääkäyttäjän oikeudet. Ole varovainen, jotta et rikkoisi puhelintasi - noudata seuraavia ohjeita tarkasti.

Kehitystilan laittaminen pois päältä

1) Sulje Terminal-sovellus
2) Laita Kehitystila pois päältä koskettamalla sanaa "Kehitystila" valikossa Asetukset > Kehitystyökalut, niin että kytkinvalo sammuu.