Exchange-tilien vianmääritys ja ongelmanratkaisu

Jolla -

Tämän artikkelin tarkoitus on auttaa Exchange-tilien vianmäärittämisessä ja ongelmanratkaisussa pulmatilanteissa. Artikkeli sisältää tietoa sähköpostin, yhteystietojen sekä kalenterin synkronoinnin ongelmanratkaisusta.

Tunnettuja rajoitteita Exchange-tuessa

• Exchange-tililtä synkronoituvien yhteystietojen kuvat eivät synkronoidu Sailfish-laitteeseen
  • SailfishOS ei vielä tue Sailfish-laitteiden tietojen etäpyyhkimistä provisioinnin avulla.

Jos käyttämäsi Exchange-palvelu vaatii, että laitteet täyttävät jonkin tai kaikki yllä mainitut vaatimukset, on todennäköistä, että palvelin ei suostu synkronoimaan tietoja laitteellesi.

Yleinen ohjenuora Exchange-ongelmiin Sailfish-laitteissa

Päivitämme Exchange -tukea melko tiuhaan tahtiin ohjelmistopäivityksissämme. Saadaksesi kaiken hyödyn irti päivityksistä, voi olla tarpeen että asennat Exchange-tilisi uudelleen puhelimesi päivityttyä viimeisimpään versioon.

Kun huomaat toimimattomuutta Exchange-tilissäsi, toimi näin:

1) Varmistu siitä että laitteesi ohjelmisto on viimeisimmässä versiossa. Ohjeita tähän sekä ohjelmiston päivittämiseen löytyy täältä.

2) Poista Exchange tilisi asennus kohdassa Asetukset > Tilit. Paina pitkään Exchange-laatikon päällä, ja valitse "Poista".

Exchange tilin poistaminen ei poista sähköposteja, yhteystietoja tai kalenterimerkintöjä muualta kuin Sailfish-laitteeltasi. Kun asennat tilin uudelleen, laitteesi lataa kaiken tilin sisällön uudelleen.

3) Käynnistä laitteesi uudelleen

4) Asenna Exchange tilisi uudelleen kohdassa Asetukset > Tilit. Ohjeita Exchange tilien asentamiseen löytyy täältä.

Ongelma: En pysty päivittämään Exchange-tilini salasanaa!

Jos Exchange-tilisi salasanan päivitys tai muuttaminen ei tahdo onnistua, kokeile näin:

1. Avaa Exchange-tilisi palvelinasetukset. Älä tee muutoksia, vaan navigoi takaisin näkymään, missä listataan kaikki puhelimeesi asentamasi tilit.
  2. Siirry taas ko. Exchange-tilin palvelinasetuksiin, vaihda salasana ja siirry taas takaisin tililistausnäkymään.

Ongelma: Olen luonut Exchange-tilin mutta mitään Outlook- tai Exchange-sovellusta ei näy

SailfishOS:lle on vain yksi sähköpostisovellus, "Mail". Mail käsittelee kaikki luomasi sähköpostitilit. Nuo tilit näkyvät tämän sovelluksen aloitusnäkymässä. SailfishOS:ssä ei ole erityistä omaa Outlook- tai Exchange-sovellusta.

Mail-sovellus on asennettavissa Jollan Kaupasta.

Myöös tuki Exchange-tiliä varten asennetaan Jollan Kaupasta. Koska kyseessä ei ole varsinainen sovellus, mitään tähän liittyvää sovelluksen kuvaketta ei ilmesty sovellusten käynnistysnäkymään. Sinun on käytävä valikossa Asetukset > Tilit > Uusi tili > Exchange lisäämässä tarvittava tili ja sitten käytettävä sitä Mail-sovelluksen kautta.

Ongelma: En näe mitään Exchange-tilini tietoja (sähköposti, kalenteri, yhteystiedot) Sailfish-laitteessani!

• Varmista vielä, että olet asentanut Exchange-tuen puhelimeesi Jolla Kaupasta, ja että olet asentanut tilisi kohdassa Asetukset > Tilit > ja vetovalikosta "Lisää tili”.
  • Kokeile Exchange-tilin asentamista uudelleen.
  • Varmistu siitä, että Exchange-tilisi asetukset ovat oikein:

Kun asennat tilisi Sailfish-laitteeseesi, voi olla että et saa virheilmoituksia, mutta yrittäessäsi hakea sähköpostia tai synkronoida tietoja mitään ei tapahdu. Tämä viittaa yleensä virheellisiin asetuksiin.

Yleistä tietoa Exchange asetuksista:
    • Käyttäjätunnuksesi on yleensä jotain muuta kuin sähköpostiosoitteesi tai sen osa.
    • Salasanoista: varmista ettei Exchangen salasanasi ole hiljattain vaihtunut.
    • Palvelimen toimialue: usein tämän voi jättää tyhjäksi, mutta se voi olla myös vaadittu tieto.

Palvelimen osoite, Palvelimen portti, Suojattu yhteys & Hyväksy kaikki varmenteet: nämä asetukset löytyvät automaattisesti, jos aiemmat asetukset ovat oikein. Jos sinun tulee asentaa nämä asetukset käsin, pyydä tästä tietoa sähköpostin järjestelmänvalvojalta.

Jos kuitenkin haluat asettaa nämä asetukset käsin, tässä yleistä tietoa näistä asetuksista:
    • Palvelimen osoite: tämä osoite viittaa palvelimeen, josta sähköpostit ja muut tiedot haetaan laitteellesi.
    • Palvelimen portti: useimmiten käytetty portti on 443, mutta sähköpostin järjestelmänvalvojaltasi selviää, jos käytössä on eri porttinumero.
    • Suojattu yhteys: tämä valinta on päällä lähes poikkeuksetta sähköpostijärjestelmissä.
    • Hyväksy kaikki varmenteet: aktivoi tämä valinta, jos tiedät, että sähköpostipalvelimenne vaatii itseallekirjoitetun varmenteen tai epäluotetun varmenteen hyväksymisen.
      Huom: epäluotetun varmenteen hyväksyminen avaa mahdollisuuden tietoturvariskeille.

• Varmista, että olet valinnut synkronoitavaksi kaikki haluamasi kohteet Exchange tilin asetuksissa: Asetukset > Tilit > valitse Exchange-tilisi.

Kirkkaasti valaistu ympyrä tarkoittaa aktiivista valintaa.

Halutessasi pakottaa synkronoinnin sinun tarvitsee vain avata sähköpostilaatikkosi ja valita "Päivitä". Voit myös avata kohdan Asetukset > Tilit > Exchange -tilisi, ja valita vetovalikosta "Synkronoi"

• Huomaathan, että yrityksesi mahdollisesti käyttämän Yleisen osoitekirjan (Global Address List http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Address_List) synkronoiminen Sailfishiin ei ole vielä mahdollista.

• Voi olla, että sähköpostijärjestelmään pitää rekisteröitä Sailfish-laitteesi IMEI-sarjanumero ennenkuin synkronointi toimii:

Useimpien yritysten Exchange-palvelimet vaativat, että kaikki laitteet jotka haluavat hakea tietoja palvelimelta ja lähettää sen kautta tietoja pitää rekisteröitä tietokantaan. Kun laitteesi sarjanumero lisätään tietokantaan, laitteesi saa "käyttöoikeuden" käyttää Exchange palvelua. Ole yhteydessä järjestelmänvalvojaasi jos et ole varma tuleeko sinun ilmoittaa sarjanumero.

Nähdäksesi Sailfish-laitteesi IMEI-koodin avaa valikko "Asetukset > Järjestelmä > Laitteen tiedot" ja etsi kohta “IMEI”

• Monien yritysten Exchange-palvelimet pitävät kirjaa niihin liitetyistä mobiililaitteista. Lisäksi näiden laitteiden määrälle on usein yläraja, esim. 10. Jos et millään saa Exchange-tiliäsi toimimaan, kirjaudu palvelimelle PC:stä, etsi sivulta kohta "Options > Phone > Mobile Phones"  ja varmista, ettei kirjattuja laitteita ole liikaa. Poista vanhoja laitteita (tai kaikkikin) tarvittaessa.

• Kokeile, jos provisoinnin asettaminen päälle tai pois auttaa

Exchange tilisi asetuksissa (Asetukset > Tilit > valitse Exchange-tilisi) voit asettaa provisoinnin päälle tai pois. Provisointi on viimeinen valinta tässä näkymässä.

Provisointi on oletusarvoisesti päällä. Kun se on päällä, Exchange-palvelimella on oikeus tehdä muutoksia laitteeseesi etänä. Näitä muutoksia ovat esimerkiksi suojakoodin asettamisen vaatiminen.

Kun laitat provisoinnin pois, tarkista näetkö muutosta tietojen synkronoinnissa.
Kun laitat provisoinnin päälle, saatat saada verkosta pyynnön.

Huom.: paras vaihtoehto on asentaa Exchange-tili kokonaan uudelleen, jos provisointiasetuksia muuttaa.

Huom.: Sailfish-laitteen etätyhjentämistä provisoinnin avulla ei tueta vielä.

Ongelma: näen vain osan Exchange-tililtäni synkronoituvista tiedoista Sailfish-laitteessani!

Varmista, että olet valinnut synkronoitavaksi kaikki haluamasi kohteet Exchange-tilin asetuksissa: Asetukset > Tilit > valitse Exchange-tilisi.

Kirkkaasti valaistu ympyrä tarkoittaa aktiivista valintaa.

Halutessasi pakottaa synkronoinnin sinun tarvitsee vain avata sähköpostilaatikkosi ja valita "Päivitä". Vaihtoehtoisesti voit mennä kohtaan Asetukset > Tilit > Exchange-tilisi ja valita "Synkronoi" vetovalikosta.

Suosittelemme myös, että kokeilet Exchange-tilin asentamista uudelleen.