Millaisia SD-kortteja ja tiedostojärjestelmiä Sailfish OS tukee?

Jolla Care -

Sailfish OS tukee mikro-SD -kortteja kokoon 32 gigatavua (Gt) saakka ilman kortin alustamista.

Laitteen käynnistyessä kortti liitetään järjestelmän osaksi automaattisesti. Sen jälkeen esimerkiksi Galleria näyttää myös kortilla olevia kuvat ja videot.

1. Muistikorttien tiedostomuodoista

• Sailfish OS tukee mikrokokoisia SDHC-kortteja, mikä tarkoittaa 32 Gt:n maksimikapasiteettia. Kortti on alustettava FAT32-muotoon.
  • Sailfish OS tukee myös Linux-tiedostomuotoa ext4. Huomaa, että Windows ja Mac eivät pysty näyttämään näin muotoiltujen korttien sisältöä suoraan. Kuitenkin jos ext4-kortti on asetettuna Sailfish-laitteeseen, joka on kytketty PC:hen USB:llä, silloin kortti ja sen sisältö ovat PC:llä ajettavan tiedostonhallintaohjelman käytettävissä.
  • Virallisesti Sailfish OS ei tue SDXC-kortteja, koska tähän tarvittaisiin exFAT-tiedostomuodon tuki, jota emme voi tarjota. On kuitenkin mahdollista käyttää näitä kortteja Sailfish-laitteissa, jos ne alustetaan uudelleen tuettuihin tiedostomuotoihin kuten ext4 tai FAT32.

HUOMAA: Älä koskaan laita tietoa jo sisältävää yli 32 Gt:n muistikorttia Sailfish-laitteeseen, koska tiedot saattavat tuhoutua.

Englanninkieliset ohjeet muistikortin alustamiseen

Suosittelemme alustamaan muistikortit tietokoneella.

HUOM: Seuraavia ohjeita ei ole testattu läpikotaisin. Ne saattavat toimia. Jolla ei voi taata toimenpiteiden onnistumista.

2. Tiedostopolku SD-kortille

Symbolinen linkki (Sailfish OS 2.2.0:sta eteenpäin):

/media/sdcard/<uuid>

Todellinen polku (Sailfish OS 2.2.0:sta eteenpäin):

/run/media/nemo/<uuid>

Molempia yllä olevia polkuja voi käyttää. Ole hyvä ja päivitä File Browser -sovelluksesi uusimpaan versioonsa Jolla Kaupassa.

3. Muistikortin alustus ext4-muotoon Linux PC:llä

Saattaa olla, että SD-kortin alustus ei toimikäyttäen valikon Asetukset > Tallennustila vetovalikossa olevaa Alustus-toimintoa. Tiedossamme on. että Sailfish OS:n versiota 3.0.0 aiemmissa versioissa on ongelmia.

Sailfish 3.0.0 tuo parannetut SD-kortin palvelut.

Jos haluat käyttää ison muistikapasiteetin korttia (64 Gt tai enemmän) ja alustaa sen ext4-muotoon, suosittelemme tekemään alustuksen Linux-tietokoneella (tai WIndows-tietokoneeseen asennetulla  PartitionGuru - sovelluksella tai vastaavalla). Ennen kuin aloitat työn, varmista, että tiedät korttisi osoitteen (laitenimen) sen ollessa kytkettynä tietokoneeseen, jotta et vahingossa alustaisi väärää korttia tai levyä.

Seuraavien ohjeiden pitäisi riittää kortin alustamiseen. Jos SD-korttisi on ainoa Linux-tietokoneessa oleva kortti, se todennäköisesti näkyy laitenimellä " /dev/mmcblk0p1 ", minkä voit varmistaa komennolla

lsblk

On hyvä ajaa komento " lsblk "  sekä kortin ollessa asetettuna tietokoneen korttiloveen että ilman korttia, jotta varmistuisit, millä nimellä kortti näkyy tietokoneessa (tarkkailemalla eroa).

Näin alustat SD-kortin ext4-muotoon:

umount /dev/mmcblk0p1
sudo mkfs.ext4 -L "
lempinimi" /dev/mmcblk0p1

4. Tietojen siirtäminen laitteesi ja SD-kortin välillä

Jos sinulla on Windows tai Linux PC, lue tämä artikkeli.

Jos sinulla on Mac, lue tämä artikkeli.