Millaisia SD-kortteja ja tiedostojärjestelmiä Jolla tukee?

Jolla Care -

Jolla tukee mikro-SD -kortteja kokoon 32 gigatavua (Gt) saakka ilman kortin alustamista.

Laitteen käynnistyessä kortti liitetään järjestelmän osaksi automaattisesti. Sen jälkeen esimerkiksi Galleria näyttää myös kortilla olevia kuvat ja videot.

Lisätietoa korttien tiedostomuodoista:

• Jolla tukee mikrokokoisia SDHC-kortteja, mikä tarkoittaa 32 Gt:n maksimikapasiteettia. Kortti on alustettava FAT32-muotoon.
  • Jolla tukee myös Linux-tiedostomuotoja EXT4 ja BTRFS. Huomaa kuitenkin, että Windows ja Mac eivät pysty näyttämään näin muotoiltujen korttien sisältöä.
  • Jolla ei tue exFAT-muotoa, joten SDXC-korttien käyttö Jollassa exFATiin alustettuna ei ole suoraan mahdollista. On kuitenkin mahdollista alustaa exFAT-kortti FAT32-muotoon (tai EXT4, tai BTRFS), mikä saattaa tehdä mahdolliseksi 32 gigatavua suurempien korttien käytön Jollassa. FAT32:n tapauksessa tiedostojen koolle on joitakin rajoituksia.

Englanninkieliset ohjeet muistikortin alustamiseen Windowsille (XP, Vista, 7 & 8):
http://mrswizard.com/formatting_memory_cards.html

Tietoa EXT4:stä (englanniksi): https://together.jolla.com/question/37865/does-ext4-formatted-microsd-card-work-out-of-the-box-already/

Englanninkieliset ohjeet SDXC-muistikortin alustamiseksi FAT32-muotoon Windowsilla: http://m.wikihow.com/Format-FAT32. Rajoitus: Kooltaan korkeintaan 4 Gt olevat tiedostot kelpaavat tälle kortille. Toinen vaihtoehto on käyttää tätä työkalua: http://www.ridgecrop.demon.co.uk/guiformat.exe (katso  http://www.ridgecrop.demon.co.uk/). Jälkimmäisellä tavalla on alustettu 64 Gt:n kortti onnistuneesti ja käytetty sitä Jollassa.

Englanninkieliset ohjeet muistikun alustamiseksi (voidaan käyttää myös muistikortin alustamiseksi) Ubuntussa:
http://askubuntu.com/questions/22381/how-to-format-a-usb-flash-drive

Englanninkieliset ohjeet muistikortin formatoimiseen Mac -tietokoneilla:
http://techchannel.radioshack.com/format-sd-card-mac-1661.html

Tietojen siirtäminen laitteesi ja SD-kortin välillä

Jos sinulla on Windows tai Linux PC, lue tämä artikkeli.

Jos sinulla on Mac, lue tämä artikkeli.