Millaisia SD-kortteja ja tiedostojärjestelmiä Jolla tukee?

Jolla Care -

Jolla tukee mikro-SD -kortteja kokoon 32 gigatavua (Gt) saakka ilman kortin alustamista.

Laitteen käynnistyessä kortti liitetään järjestelmän osaksi automaattisesti. Sen jälkeen esimerkiksi Galleria näyttää myös kortilla olevia kuvat ja videot.

Muistikorttien tiedostomuodoista

• Sailfish OS tukee mikrokokoisia SDHC-kortteja, mikä tarkoittaa 32 Gt:n maksimikapasiteettia. Kortti on alustettava FAT32-muotoon.
  • Sailfish OS tukee myös Linux-tiedostomuotoa ext4. Huomaa kuitenkin, että Windows ja Mac eivät pysty näyttämään näin muotoiltujen korttien sisältöä.
    • Jos olet alustanut kortin ext4-muotoon, sinun on asennettava tuki ext4-muodolle Windows-tietokoneeseesi. Tätä varten on olemassa kaupallisia ratkaisuja kuten Paragon ExtFS. Jolla ei voi kuitenkaan taata, että nämä kolmansien osapuolien ratkaisut aina toimisivat oikein.
  • Virallisesti Sailfish OS ei tue SDXC-kortteja, koska tähän tarvittaisiin exFAT-tiedostomuodon tuki, jota emme voi tarjota. On kuitenkin mahdollista käyttää näitä kortteja Sailfish-laitteissa, jos ne alustetaan uudelleen tuettuihin tiedostomuotoihin kuten ext4 tai FAT32.

HUOMAA: Älä koskaan laita tietoa jo sisältävää yli 32 Gt:n muistikorttia Sailfish-laitteeseen, koska tiedot saattavat tuhoutua.

Englanninkieliset ohjeet muistikortin alustamiseen

Suosittelemme alustamaan muistikortit tietokoneella.

HUOM: Seuraavia ohjeita ei ole testattu läpikotaisin. Ne saattavat toimia. Jolla ei voi taata toimenpiteiden onnistumista.

Tietojen siirtäminen laitteesi ja SD-kortin välillä

Jos sinulla on Windows tai Linux PC, lue tämä artikkeli.

Jos sinulla on Mac, lue tämä artikkeli.