Jollan Sailfish OS paranee jälleen

Jolla Service and Support -

Jollan Sailfish OS paranee jälleen: nyt mukana MMS-tuki kuville ja kontakteille, kaksisuuntainen Exchange-tuki, ja paljon muuta!

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:

-       Kuvien ja yhteystietojen (vCard) jakaminen ja vastaanottaminen multimediaviesteinä

-       Yhteystietojen kahdensuuntainen synkronointi Exchange-tililtä

-       Ensimmäisille käyttökertoille on lisätty visuaalisia vihjeitä

-       Jollan tunnelmien ääniasetukset ovat nyt muokattavissa

Tänään julkistimme kuukausittaisen ohjelmistopäivityksemme, joka sisältää jälleen monia hyödyllisiä ja odotettuja ominaisuuksia ja parannuksia.

Merkittävin uudistus tässä päivityksessä on mahdollisuus jakaa ja vastaanottaa kuvia ja yhteystietoja multimediaviesteinä. Kuvia voi nyt jakaa kätevästi Galleria-sovelluksesta, ja vCard-yhteystietokortteja voi puolestaan jakaa Henkilöt-sovelluksesta. MMS-mahdollisuuden lisäksi kuvia voi jakaa sähköpostilla, Bluetoothilla ja valitsemiesi sosiaalisen median kanavien kautta. MMS on tällä hetkellä testattu vain suomalaisilla operaattoreilla. Jos sinulla on ongelmia MMS:n kanssa, ilmoitathan siitä meille asiakaspalvelussa. Lue lisää MMS-asetuksista täältä.

Toinen tärkeä lisäys on yhteystietojen kahdensuuntainen synkronointi Exchange-tililtä. Eli jos muokkaat tai lisäät kontakteja puhelimeesi, ne päivittyvät automaattisesti myös tietokoneellesi.

Jollan ensikäyttäjän kokemukset ovat olleet lähiaikoina työlistallamme. Tässä päivityksessä olemme tuoneet uusia vihjeitä muun muassa tapahtumanäkymään, nettiselaimeen, kameraan, sähköpostiin, puhelimeen ja viesteihin. Jolla-kauppaan olemme lisänneet tietoa Jolla-tilin hyödyistä – joita on muuten paljon! Jos et ole jo luonut Jolla-tiliä niin se kannattaa tehdä heti. Päivittäessäsi käyttöjärjestelmän näet myös nämä vihjeet vaikka olisitkin kokenut Jolla-käyttäjä.

Tässä päivityksessä olemme myös paikanneet OpenSSL "Heartbleed"-bugin.

Päivityksiä kameraan ja sähköpostiin

Jatkoimme kameran päivitystä, ja nyt voit tarkastella kuviesi EXIF- ja paikkatietoja tietokoneellasi. Teimme myös muutamia visuaalisia, käyttöä sujuvoittavia parannuksia mm. itselaukaisimeen ja suljinnäppäimeen.

Sähköpostisovellukseen on lisätty muun muassa mahdollisuus määrittää oletustili, josta posteja lähetetään. Tämä helpottaa mikäli käytössäsi on useita sähköpostitilejä. Päänäkymästä voi nyt myös aloittaa uuden sähköpostin näppärästi ylävetovalikosta.

Personoi Jolla uudella Poppy Red -älykuorella ja tunnelmilla

Jolla-älypuhelimen voi tehdä itsensä näköiseksi monella tavalla. Tässä päivityksessä olemme tehneet visuaalisia päivityksiä kaikkiin esirakennetuihin tunnelmiin (Galleriassa). Kaikkien tekemiesi tunnelmien ääniasetuksia pystyy nyt myös itse määrittämään, ja ne voi tallentaa.

Olemme myös juuri tuoneet myyntiin uuden The Other Half -älykuoren. Poppy Red -älykuori on raikas lisäys aikaisempiin Aloe ja Kiera Balck -älykuoriimme. Tutustu uutuuteen tarkemmin Jollan nettisivuilla ja verkkokaupassamme.

Mitä seuraavaksi?

Meillä on paljon suunnitelmia seuraaviin päivityksiimme – toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia, joista monet ovat together.jolla.com-käyttäjäyhteisömme toivomia. Seuraavissa päivityksissä on tulossa ainakin LTE/4G-tuki Suomeen, kaksisuuntainen tuki Google-kontakteille sekä calDav-tuki erilaisille kalentereille.

Lisätietoa näistä on tulossa pian, joten pysy kuulolla!

Päivitä Jollasi nyt

Näin päivität Jolla-puhelimesi uuteen ohjelmistoversioon:

1. Varmista, että olet kirjautunut Jolla-tunnuksillasi. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellainen kauppa-sovelluksessa. Kun päivitys on saatavilla, tulee siitä ilmoitus puhelimen avausnäkymään sekä tapahtumanäkymään (pyyhkäise alareunan yli ylöspäin).

2. Varmista, että openrepos ei ole aktiivinen.

3. Valitse päivitys vetovalikosta ja siirryt suoraan kauppaan, josta voit ladata päivityksen. Seuraa ruudun ohjeita.

4. Kun päivitys on ladattu, valitse “asenna” alasvetovalikosta.

Odota kunnes asennus on täysin valmis ja puhelin on käynnistynyt uudestaan. Älä sulje puhelinta päivityksen aikana. Asennus voi kestää noin 10 minuuttia. Voit herättää ruudun tuplanapautuksella seurataksesi asennuksen etenemistä.

Täydellisen listauksen päivityksen sisällöistä löydät tämän artikkeliin loppuun liitetystä PDF-tiedostosta "Julkaisutiedot SailfishOS 1.0.5.16 Paarlampi final.pdf".

Antoisia hetkiä Jollasi kanssa! Voit aina antaa meille palautetta ja esittää toiveita tuleviin päivityksiin osoitteessa https://together.jolla.com.

Jolla-tiimi