Miten siirrän yhteystietoni N9 puhelimesta Jollaani?

Jolla -

Tietojen siirto Bluetoothin yli käyttäen SyncML:ää

1. Laita Bluetooth päälle N9 ja Jolla puhelimissa.

2. Mene Jolla puhelimesi Asetukset > Järjestelmä > Bluetooth-synkronointi

4. Vedä näkymää keskeltä alaspäin ja valitse vetovalikosta "Lisää uusi laite". Valitse laitelistasta N9 puhelimesi ja paina sitten "Hyväksy"

4. Seuraa ohjeita ruudulla laitteiden parittamiseksi.

5. Yhteystietojen vastaanottaminen alkaa automaattisesti.

Tiedonsiirto USB:n yli käyttäen Windowsia tai Linuxia

Jos Bluetooth-tiedonsiirto ei onnistu, voit siirtää yhteystiedot myös USB-kaapelia tietkoneellesi, ja tietokoneelta Jollaasi.

1. Avaa Osoitekirja-sovellus N9 laitteellasi. Valitse oikeasta alakulmasta "Vie yhteystietoja" ja seuraavassa näkymässä "Tiedostoon"

2. Paina "Valitse kaikki" ja paina "Vie". Yhteystietosi ovat nyt tiedostoina N9 puhelimesi muistissa.

3. Yhdistä N9 puhelin tietokoneeseen. Valitse tila "Käytä massamustina".

4. Kun näet N9:n yhdistyneen tietokoneeseesi, etsi puhelimen muistista kansio "Contacts". Täällä näet äsken viemäsi yhteystiedot erillisinä vCard-tiedostoina.

5. Valitse kaikki kansion tiedostot ja kopioi ne leikepöydälle.

6. Luo kansio esimerkiksi nimellä "Contacts" tietokoneellesi paikkaan, mistä löydät sen helposti. Yksinkertainen paikka on esimerkiksi "C:\Contacts" jos käytät Windows konetta. Liitä yhteystietotiedostot leikepöydältä kansioon.

7. Riippuen siitä, käytätkö Windosia vai Linuxia, valitse alta sopivin vaihtoehto:

A) Linux tietokoneella käyttäen Terminaali sovellusta
    - mene kansioon "Contacts"
    - kirjoita Terminal-ohjelmaan: cat *.vcf > ALL.vcf

B) Windows tietokoneella paina "Käynnistä" ja kirjoita "cmd" hakukenttään. Windows XP:llä saatat joutua etsimään ohjelman "Komentokehote", jonka pitäisi löytä "Apuohjelmat" kansion alta
    - mene kansioon "Contacts" (esim. cd C:\Contacts )
    - kirjoita komentokehotteessa: copy *.vcf ALL.vcf

Näiden vaiheiden jälkeen kaikki yhteystietosi ovat pakattuna yhteen tiedostoon, jonka nimi on ALL.vcf.

8. Liitä Jolla puhelimesi tietokoneeseen USB kaapelilla. Valitse "PC yhteys" Jollan näytöltä. Odota että ajurit asentuvat tietokoneellesi. Jos tämä vaihe tuntuu epäonnistuvan, kokeile puhelimen irroittamista ja liittämistä uudelleen tietokoneeseen. Tämän onnistuttua puhelimen pitäisi näkyä samalla tavalla kuin koneeseen liitetty muistitikku tai kovalevy. Valitse "Phone Memory" Sailfish-levyltä.

9. Kopioi ALL.vcf tiedosto tietokoneeltasi aseman "Phone Memory" juureen. Älä siis laita tiedostoja mihinkään kansioon puhelimellasi.

10. Irroita Jolla tietokoneesta kun tiedostot ovat kopioituneet.

11. Mene Jollallasi valikkoon Asetukset > Sovellukset > Henkilöt. Valitse “Yhteystietotiedostosta”.

Napauta vcf-tiedostoa. Puhelin tuo numerot tästä tiedostosta Henkilöt-sovelluksen osoitekirjaan.
Saat vielä varmistuksen onnistuneesta tiedonsiirrosta.
Nyt yhteystietosi näkyvät Henkilöt-sovelluksessa.

Huom: Tällä tavoin Jollaan tuodut numerot eivät synkronoidu mihinkään pilvipalveuun tai sähköpostitilin osoitekirjaan, vaan ne ovat ainoastaan puhelimesi muistissa.