Jolla puhelin: En pysty lähettämään tai vastaanottamaan MMS-viestejä - mitä tehdä?

Jolla -

Ratkaistaksesi MMS-viesteihin liittyvän ongelman, ole hyvä ja tarkista tai kokeile seuraavat asiat:

• Ohjelmistoversio: varmistu siitä, että laitteessasi on uusin Sailfish OS ohjelmistoversio mitä on saatavilla.
  • Lähetä MMS-viesti toisella laitteella: yritä lähettää Jollasi SIM-kortilla MMS-viesti jollain toisella laitteella. Jos et onnistu toisellakaan laitteella, vian täytyy olla muualla kuin Jollassasi.
  • Varmista operaattoriltasi liittymäsi palvelut: tarkista operaattoriltasi, ettei sinulla ole liittymässäsi estoja tai rajoituksia liittyen mobiilidataan tai MMS-viesteihin.
  • Asenna sovellus "Advanced MMS Settings": olemme tehneet ohjelman Jolla Kauppaan, jolla saat Jollasi näyttäytymään operaattorille jonain toisena laitteena. Sovelluksen tarkoitus on kiertää tilanteet, jossa operattori ei ole lisännyt Jollaa tunnettujen laitteiden listaan, ja evää siitä syystä Jollalta pääsyn verkkoon.
  • Asenna sovellus "MMS Logger" Jollan Kaupasta. Se auttaa keräämään MMS-lokeja puhelimestasi ja lähettämään ne MMS-asiantuntijallemme. Hän tutkii sitten lähettämäsi tiedot ja etsii vian syyn. Tarkemmat ohjeet löytyvät tämän artikkelin lopusta.

Jos mikään edellä mainituista ei ratkaise ongelmaasi:

Jos sinulla on ongelmia MMS-viestien lähettämisessä päivitettyäsi puhelimesi ohjelmiston versioon 1.0.8.19 (tai uudempi), ole hyvä ja lähetä palvelupyyntö Jollan asiakaspalveluun ja vastaa seuraaviin ksymyksiin:

• Missä maassa käytät Jollaa MMS-ongelman ilmestessä?
  • Mitä matkapuhelinoperaattoria käytät?
  • Millä tavalla sait MMS-asetukset puhelimeesi (a, b vai c)?
    a) Puhelimeni sai asetukset automaattisesti käynnistyessään - en itse tehnyt mitään
    b) Pyysin asetukset operaatoriltani SMS-viestillä
    c) Kävin tarkistamassa asetukset operaatorini verkkosivuilta. Menin sitten valikkoon Asetukset > Järjestelmä > Matkapuhelinverkko > Multimediaviestien yhteyspiste muokkaamaan asetuksia.
  • Ystävällisesti tarkista MMS-asetukset valikossa Asetukset > Järjestelmä > Matkapuhelinverkko > Multimediaviestien yhteyspiste. Jos mahdollista, asenna sovellus Screenshot Jollan Kaupasta ja ota sitten kuvakaappaus em. valikkosivusta. Toimita kuva meille Jollan asiakaspalveluun.

Huomaa seuraavaa

• MMS-asetuksien välityspalvelimen osoitteessa ei saa olla etunollia
    (esim.  183.012.333.002 pitää korjata muotoon 183.12.333.2)
  • Tarkista matkapuhelinoperaattoriltasi, että Jolla kuuluu heidän tukemiinsa puhelinmalleihin
  • Joiden operaattorien järjestelmissä on ensin lähetettävä ainakin yksi MMS-viesti, ennen kuin niiden vastaanotto alkaa toimia. Jaa siis jokin kuva Galleriasta MMS-viestinä ystävällesi
  • Jos sinulla on useita samalla puhelinnumerolla käytettäviä SIM-kortteja (ns. "multi-SIM") eri laittteissa, silloin MMS toimii tyypillisesti vain ensisijaisen SIM-korttisi kanssa. Se ei toimi muilla SIM-korteillasi.

MMS Logger

Jollan Kaupassa on sovellus nimeltä MMS Logger. Se auttaa keräämään MMS-lokeja helposti ja lähettämään ne meille Jollaan. Tämä sovellus on englanninkielinen.

Käytä MMS Loggeria seuraavasti:

• Asenna MMS Logger -sovellus
  • Käynnistä MMS Logger
  • Käynnistä Galleria, katsele kuvia, valitse yksi kuva (ei henkilökohtainen). Lähetä tuo kuva MMS-viestinä itsellesi omaan GSM-numeroosi
  • Palaa MMS Logger -sovellukseen. Hae alasvetovalikosta (tai ylöstyöntövalikosta) komento "Pack and send"
  • Valitse "Email". Kirjoita haluamasi teksti viestikenttään. Kirjoita jotakin, mikä auttaa meitä tunnistamaan, että kyse on sinun tapauksestasi (esim. nimesi, sähköpostiosoitteesi tai IMEI-koodisi)
  • Jos on sinun puolestasi sopivaa lähettää lokitiedot suoraan meille, sitten lähetä viesti normaaliin tapaan - vastaanottajan osoite "mms-debug@jolla.com" on jo valmiina. Jos taas haluat ensin tarkistaa viestin sisällön, lähetä se itsellesi ja vasta myöhemmin meille yo. osoitteeseen.
  • Lähetettyäsi sähköpostiviestin voit sulkea MMS Loggerin.

MMS-asiantuntijamme tutkii lokitietosi löytääkseen vian syyn.

Kiitos kärsivällisyydestäsi ja yhteistyöstäsi!