Miten palautan Jollaani tehdasasetukset (palautus alkutilaan)?

Jolla Care -

Huomaathan

Laitteen palautus alkutilaan tarkoittaa seuraavaa:

• kaikki käyttäjän tiedot, tilit ja asetukset poistetaan laitteesta (muistikortin sisältö säilyy kuitenkin koskemattomana), ja näitä tietoja ei voi enää pelastaa.
  • kaikki käyttäjän asentamat sovellukset poistetaan.
  • käyttöjärjestelmä palautetaan siihen versioon, joka laitteeseen laitettiin tehtaalla (tai huollossa). Käyttöjärjestelmäpäivitykset täytyy siis tehdä todennäköisesti uudelleen palautuksen jälkeen.

SISÄLLYS

1 Valmistelut

2 Alkutilaan palauttaminen

3 Ensimmäiset toimenpiteet alkutilaan palautuksen jälkeen

1 Valmistelut

On parasta tehdä tiedoista varmuuskopio ja kopioida se SD-kortille ennen alkutilaan palautusta. Sen jälkeen voidaan aloittaa alkutilaan palautus.

Mikäli sinulle on epäselvää mitkä laitteesi tiedot ovat vaarassa kadota tehdasasetusten palautuksessa, suosittelemme että teet listan laitteellasi näkyvistä tiedostoista tai tiedoista jotka haluaisit säilyttää, ja yrität sitten varmuuskopiointi-artikkelin avulla selvittää onko sinun mahdollista säästää nämä tiedot.

2 Alkutilaan palauttaminen

1. Kytke akkulaturi Jolla-laitteeseesi.

2. Avaa valikko Asetukset > Järjestelmä > 'Palauta laite alkutilaan'.

3. Kosketa kohtaan 'Palauta tehdasasetukset'.

4. Lue ehdot ja kosketa kohtaan 'Hyväksy'.

5. Jos laitteeseesi on asetettu suojakoodi, se pyytää nyt tätä koodia. Näppäile se.

6. Alkutilaan palautus käynnistyy.

Alkutilaan palautus kestää noin 1-2 minuuttia. Se päättyy siihen, että laitteesi sammuu, ts. näyttö on täysin pimeä eikä sen merkkivalo (LED) pala enää.

Voit nyt käynnistää laitteesi uudelleen painamalla virtanäppäintä laitteen sivulla.

3 Ensimmäiset toimenpiteet alkutilaan palautuksen jälkeen

Alla olevan ohjeen pääajatuksena on ensin päivittää uusin käyttöjärjestelmäversio ja vasta sitten asentaa sovellukset ja kirjautua eri tileille. Näin päästään varmimmmin hyvää lopputulokseen.

Tämän ohjeen tarkoituksena on välttää tilanne, jossa päivität SailfishOS-käyttöjärjestelmää samalla, kun valitsemiesi sovellusten asennus on käynnissä taustalla. Tämä on joskus aiheuttanut vakavia ongelmia. Lisäksi pyrimme saamaan uusimman (parhaimman) SailfishOS-version ensiksi laitteellesi, jotta muut toimenpiteet sujuisivat hyvin.

1. Aja ensikäynnistys läpi, muun muassa:

- valitse kieli
- hyväksy SailfishOS:n käyttöehdot
- näppäile PIN-koodisi (jos pyydetään)
- valitse suosikkivärisi (v*)
- tarkista päivämäärä ja kellonaika; korjaa tarvittaessa
- ohita kohta "Omat tiedot", sillä näille tiedoille ei ole toistaiseksi käyttöä (*)
- kirjaudu Jolla-tilillesi - tähän tarvitaan Internet-yhteys (WLAN tai mobiilidata, mutta ei molempia);  vaihtoehtoisesti voit luoda uuden Jolla-tilin entiselle kirjautumisen sijasta (tähän tarvitaan eri sähköpostiosoite). Jos sisäänkirjautuminen ei millään onnistu, hyppää sen yli ja tee se vasta, kun olet päässyt tämän ensikäynnistyksen läpi. Tarvitset Jolla-tilin SailfishOS-päivitystä varten kohdassa 2.
- PYSÄHDY tähän n. 15 minuutiksi, jos haluat olla ihan varma ja välttää mahdollisia päivitysongelm ia - tällä välin laite päivittää sovellussäilöjen osoitteet seuraavaa OS-versiotasi varten
- HYPPÄÄ YLI muille tileille kirjautuminen (*)
- HYPPÄÄ YLI "Hae sisältöä" (*)
- HYPPÄÄ YLI "Hae sovelluksia" (tehdään tämäkin myöhemmin)
- aja läpi ensikäynnistyksen opastus, joka esittelee Jollan käyttöliittymää (tai hyppää se yli koskettamalla näytön nurkkia myötäpäivään kiertäen - aloita vasemmasta yläkulmasta)

(*) Tämä vaihe on vain joissakin vanhoissa OS-versioissa.

2. Hae SailfishOS-päivitys

Laitteesi on jo todennäköisesti esittänyt ilmoituksen uudesta SailfishOS-versiosta tähän mennessä (*). Lataa ja asenna päivitys nyt, ole hyvä.

- Pyyhkäise ylöspäin aloittaen näytön alareunan alapuolelta - tämä tuo Tapahtumanäytön esille
- Kosketa kohtaan "Järjestelmäpäivitys saatavilla". Kauppa-sovellus avautuu.
- Seuraa näytöllä olevia ohjeita.
- Lisää ohjeita tällä sivulla.

Käy valikossa "Asetukset > Järjestelmä > Laitteen tiedot" laitteesi käynnistyttyä uudelleen. Tarkista, että viimeisin SailfishOS-versio on nyt asennettu.

(*) Jos ei ole, käy valikossa "Asetukset > Sailfish OS -päivitykset" (tai "Asetukset > Järjestelmä > Sailfish OS -päivitykset") ja pyydä päivityksiä vetovalikon kautta.

Jos laitteesi ei edelleenkään ilmoita saatavissa olevista SailfishOS-päivityksistä, voi olla mahdollista saada ne esille antamalla alla olevat komennot. Tähän vaaditaan ns. Kehitystilan käyttöä, SSH-salasanaa ja Terminaali-sovellusta - katso Asetukset > Järjestelmä > Kehitystila). Jos tarvitse apua em. komentojen kanssa, ota yhteys Jollan asiakastukeen.

Ole hyvä, ja lue kappale HUOMAA - VARHAISTEN SAILFISH-VERSIOIDEN PÄIVITYS tässä tukiartikkelissamme, ennen kuin jatkat!

devel-su               ## Sinun SSH-salasanasi tarvitaan tässä
ssu release 1.1.2.16 ## Tavoittelemasi OS-versio (vaihda tarpeen mukaan)
version --dup

Käynnistä laitteesi lopuksi uudelleen. Tästä eteenpäin laitteesi pitäisi näyttää ilmoitukset seuraavista saatavissa olevista päivityksistä normaalisti.

3. Asenna tärkeimmät sovelluksesi

- Asenna eniten käyttämäsi sovellukset Jollan Kaupasta (asenna lisää sovelluksia myöhemmin)
- Asenna The Other Half -takakansi (TOH) heti kun asennuskehotus ilmestyy näytölle (voit saada sen ilmestymään kiinnittämällä TOH:n uudelleen)

4. Palauta tietojasi SD-kortilta

Palauta varmuuskopioidut tietosi muistikortilta. Huomaathan, että tässä on kaksi vaihetta: ensin siirretään tiedot SD-kortilta laitteen muistiin ja sitten palautetaan tiedot laitteen sovellusten saataville 'Palauta'-komennolla. Seuraa näitä ohjeita.

5. Tarkista tilisi

Tarkista tiliesi asetukset (esim. Google, Exchange, Facebook) valikossa Asetukset > Tilit. Varmuuskopion palauttamisen jälkeen tiliesi pitäisi olla kunnossa, mutta on hyvä tarkistaa ne kaikki ja kirjautua tarvittaessa uudelleen.

6. Tarkista asetuksesi

• Asetukset > Tunnelma ja ulkoasu > Eleet: "Nopea sovelluksen sulkeminen" ja "Nopea Tapahtumien avaaminen"
  • Asetukset > Tunnelma ja ulkoasu > Tapahtumanäkymä: "Valitse oikopolut" ja "Valitse toiminnot"
  • Asetukset > Tunnelma ja ulkoasu > Näyttö: "Sammuta näyttö"
  • Asetukset > Sijainti: "Sijainti" ja "Tarkka sijainti"
  • Asetukset > Sovellukset > Puhelin: "Soitto saman tien" (lue tämä)
  • Asetukset > Sovellukset > Henkilöt: Tarkista vaihtoehdot "Näytä" ja "Järjestä".
  • Asetukset > Sovellukset > Kamera: Tallennustila: valitse "Muistikortti", jos laitteessasi on sellainen.
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

Kommentit

• Avatar
    Jolla

Olemme avanneet tämän artikkelin kommentit parantaaksemme sitä. Mikäli sinulla on palautetta artikkelista, jätä meille kommentti.

Huom: mikäli tarvitset apuamme, lähetä meille tukipyyntö niin autamme sinua mielellämme.

Kiitos avustasi!