Kontaktien siirto Nokia E90:stä Jollaan

Jolla Care -

Yleistä

Jolla tukee useita tapoja siirtää kontakteja paikallisesti. Sen lisäksi on mahdollista hakea kontaktit jostakin pilvipalvelusta Jollaan, jos ne ensin on synkronoitu E90:stä pilveen. Kontaktien määrästä riippuen jotkin tavat ovat kätevämpiä kuin toiset. Parhaiten siirto Jollaan sujuu, jos E90:n kontaktit saa ennen siirtoa niputetuksi yhdeksi vCard (.vcf) -tiedostoksi.

Oletamme, että Jollassasi on SailfishOS:n uusin versio.

1) Kontaktien haku SIM-kortista, johon E90 on ne tallentanut

Jollassa mene valikkoon Asetukset > Sovellukset > Henkilöt. Siellä kosketa kohtaa "SIM-kortilta" alueessa "Tuo yhteystietoja".

Rajoitus: SIM-kortit eivät tue kaikkia yhteystietojen kenttiä. Nimen ja numeron ne tallentavat, mutta osoite- ym. tietoja saattaa jäädä tallentumatta.

SIM-korteille mahtuu yleensä noin 250 yhteystietoa.

2) PC:n ja Nokian PC Suite -ohjelman avulla

Jos sinulla on Windows PC:ssä Nokia PC Suite -ohjelma asennettuna, voit sen avulla siirtää kontaktisi PC:n muistiin. Kontaktien kaikki tiedot säilyvät. PC:ssä olevat kontaktit olisi parasta ensin tallentaa vCard (.vcf) -muodossa PC:n hakemistoon C:\Kontaktini. Sitten tulisi avata Windowsin komentotila (kirjoita cmd Aloitus-menun hakukenttään => musta komentoikkuna ilmestyy). Anna siellä komennot:

cd C:\Kontaktini

copy *.vcf KAIKKI.vcf

Sitten kytketään Jolla USB-kaapelilla PC:hen "PC-yhteys" -tilassa. Puhelin näkyy Sailfish-laitteena PC:lle. Sailfish-laitteessa näkyy kansio Phone Memory (ja SD-kortti, jos se on laitettu puhelimeen). Kopioidaan edellä luotu tiedosto KAIKKI.vcf Phone Memoryyn.

Irrotetaan Jolla PC:stä. Jollan valikossa Asetukset > Sovellukset > Henkilöt näet nyt kohdan "Yhteystietotiedostosta". Kosketa sitä, ja sitten näkyvää riviä "KAIKKI.vcf". Kontaktit siirretään heti Henkilöt-sovellukseen.

3) Kontaktien haku SD-kortista, johon E90 on ne tallentanut

Jos E90:ssäsi on SD-kortti, voit tallentaa kontaktisi mikro-SD-kortille (alustettu FAT32-muotoon). Kontaktien kaikki tiedot säilyvät.

Seuraava ohje on kopioitu nettisivulta http://www.justin.my/2011/04/how-to-transfer-contact-from-nokia-to-android/

-- Press ‘Contact’, Options -> Mark/Unmark -> Mark All [Paina 'Yhteystieto', Valinnat -> Valitse/Poista -> Valitse kaikki]

-- Options -> Copy -> To Memory Card [Valinnat -> Kopioi -> Muistikortille]

-- It may display ‘Remove existing contacts from memory card?’, press ‘Yes’

[Voi kysyä, poistetaanko kortilla jo olevat yhteystiedot. Vastaa 'kyllä']

-- All your contacts will save in your SD card, by (contact-name.vcf) files.

[Kaikki yhteystietosi tallennetaan SD-kortillesi tiedostoina kontaktin-nimi.vcf]

Siirrä SD-kortti E90:stä Jollaan. Käynnistä Jolla. Koska haluamme niputtaa kontaktit, siirrämme ne ensin PC:hen. Luo PC:ssä hakemisto C\:Kontaktini.

Kytketään Jolla USB-kaapleilla PC:hen "PC-yhteys" -tilassa. Puhelin näkyy Sailfish-laitteena PC:lle. Sailfish-laitteessa näkyy kansio Phone Memory ja SD-kortti. Klikkaa PC:ssä kohtaa SD-kortti (nimi voi vaihdella) ja etsi kontaktit sieltä. Kopioi kontaktit hakemistoon C\:Kontaktini.

Avaa Windowsin komentotila (kirjoita cmd Aloitus-menun hakukenttään => musta komentoikkuna ilmestyy). Anna siellä komennot

cd C:\Kontaktini

copy *.vcf KAIKKI.vcf

Kopioidaan edellä luotu tiedosto KAIKKI.vcf Sailfish-laitteen Phone Memoryyn. Irrotetaan Jolla PC:stä. Jollan valikossa Asetukset > Sovellukset > Henkilöt näet nyt kohdan "Yhteystietotiedostosta". Kosketa sitä, ja sitten näkyvää riviä "KAIKKI.vcf". Kontaktit siirretään heti Henkilöt-sovellukseen.

4) Lähetys E90:stä Jollaan Bluetooth-yhteyttä käyttäen

Kontaktien lähetys Bluetooth-yhteyden yli saattaa tulla kyseeseen, jos kontakteja on vain muutama.

Kontaktit näkyvät jokainen erikseen (jollei sitten E90 ole niitä niputtanut) valikossa Asetukset > Sovellukset > Henkilöt tyyliin "Tiedostosta: EtunimiSukunimi.vcf". Koskettamalla kutakin noista ne siirtyvät Henkilöt-sovellukseen.

5) Haku E90:stä Jollaan Bluetooth-yhteyttä käyttäen

SailfishOS-päivitys 1.0.4.20 toi mukanaan Jollaan sovelluksen, joka hoitaa kontaktien haun toisesta laitteesta Bluetoothin yli. Tämä ei toimi kaikkien puhelimien kanssa, mutta jos toimii E90:n kanssa, se olisi helppo tapa siirtää tiedot. Mene valikkoon Asetukset > Järjestelmä > Bluetooth-synkronointi ja seuraa näytön ohjeita.