Jollan uusin Sailfish OS -päivitys poistaa beta-leiman ja tuo paljon uusia ominaisuuksia

Jolla -

Nopeampi käyttökokemus, internet-jako, kamerapäivityksiä, parannuksia Jolla kauppaan ja paljon muuta!

Jollan mobiilikäyttöjärjestelmä Sailfish OS on jälleen saavuttanut yhden merkittävän virstanpylvään. Neljäs merkittävä ohjelmistopäivityksemme tuo mukanaan laajan valikoiman innostavia uusia ominaisuuksia, visuaalisia parannuksia sekä entistä nopeamman käyttökokemuksen.

Uusimman ohjelmistopäivityksen myötä olemme poistaneet beta-leiman, sillä uskomme, että Sailfish OS 1.0 ja Jolla-älypuhelin tarjoavat nyt kilpailukykyisen vaihtoehdon kaikille älypuhelinten käyttäjille ympäri maailman. Luonnollisesti kehitys ei pääty tähän, sillä Jollan käyttöjärjestelmää päivitetään jatkossakin kuukausittain.

Jouhevampi käyttökokemus ja lisää tehoa

Viimeisten kuukausien aikana olemme parantaneet Sailfish OS:n käyttömukavuutta, jotta puhelimen operoiminen olisi mahdollisimman tehokasta ja vaivatonta. Monien uusien optimointien ja vakauteen liittyvien parannusten myötä, Jollan käyttö on nyt nopeampaa. Sovellusten samanaikainen käyttö ja puhelimen omaan navigaatioon liittyvät toiminnallisuudet ovat jouhevampia.

Visuaalisiin parannuksiin kuuluvat muun muassa alasvetovalikoiden, erilaisten painikkeiden ja pyyhkäisy-toiminnallisuuden tehostaminen sekä uusien käyttökokemukseen liittyvien ikonien esittely.

Vaakasuuntainen näyttötila on käytettävissä myös kuvagalleriassa, tekstiviesteissä, sähköpostissa ja muistiinpanoissa. Lisäsimme ”orientation lock” -toiminnallisuuden, jolla näyttötilan voi lukita haluttuun asentoon sormea paikallaan pitämällä.

Jolla-kauppa sai päivityksessä uuden ulkoasun ja lisää toiminnallisuuksia. Myös puhelimen asetuksissa on nyt enemmän vaihtoehtoja käyttökokemuksen muokkaamiseen.

Monipuolisempi kamera ja hotspot-toiminnallisuus

Toimme Jollan kamera-sovellukseen uusia toiminnallisuuksia. Näitä ovat mm. itselaukaisin, tarkennusta helpottava näyttöruudukko, tarkennusalueen valinta, ISO-määrittelyt ja valovoiman säätö. Kamera-sovelluksen esikatseluruutu kotinäkymässä on uudistettu kokonaan. Kameran yleistä käyttökokemusta on myös parannettu ja se toimii aikaisempaa nopeammin.

Toteutimme Jollan käyttäjäyhteisön toivoman internet-jako eli hotspot-toiminnallisuuden. Nyt Jollaa ja sen mobiilidatayhteyttä voi käyttää nettiyhteyden jakamiseen WLAN-verkossa. Valinta löytyy helposti asetukset-sovelluksesta.

Kontaktien siirto Jollaan helpottui

Yksi uuden puhelimen käyttöönoton haasteista tyypillisesti on vanhojen kontaktitietojen siirtäminen uuteen puhelimeen. Olemme helpottaneet tätä uusille Jolla-käyttäjille. SyncML-toimintoja hyödyntävistä puhelimista kontaktien siirto onnistuu nyt suoraan Bluetoothin avulla. Muiden puhelimien tuki on kehitteillä.

Jolla tukee nyt myös varmuuskopiointitietojen vientiä ja tuontia muistikortin avulla.

Päivitä Jollasi nyt!

Näin päivität Jollasi uuteen ohjelmistoversioon:

1. Varmista, että olet kirjautunut Jolla-tunnuksillasi. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellainen kauppa-sovelluksessa. Kun päivitys on saatavilla, tulee siitä ilmoitus puhelimen avausnäkymään sekä tapahtumanäkymään (pyyhkäise alareunan yli ylöspäin).
2. Vamista, että openrepos ei ole aktiivinen.
3. Valitse päivitys vetovalikosta ja siirryt suoraan kauppaan, josta voit ladata päivityksen. Seuraa ruudun ohjeita.
4. Kun päivitys on ladattu, valitse “asenna” alasvetovalikosta.

Odota kunnes asennus on täysin valmis ja puhelin on käynnistynyt uudestaan. Älä sulje puhelinta päivityksen aikana. Asennus voi kestää noin 10 minuuttia. Voit herättää ruudun tuplanapautuksella seurataksesi asennuksen etenemistä.

Täydellisen listauksen päivityksen sisällöistä löydät täältä [englanniksi]

Toivomme, että viihdyt uuden päivityksemme parissa! Voit aina antaa meille palautetta ja esittää toiveita tuleviin päivityksiin osoitteessa together.jolla.com.