Miten lähetän ja vastaanotan MMS-viestejä?

Jolla Care -

Multimediaviestejä (MMS) tuetaan Jolla-puhelimissa SailfishOS:n versiosta 1.0.5.16 lähtien.

MMS:n lähettäminen

MMS-viestin lähettäminen on SailfishOS:ssä mahdollista seuraavissa kahdessa tapauksessa:

• Kuvan jakaminen Galleriasta MMS-viestillä
    - avaa kuva
    - kosketa kuvaa, jotta jakovalikko ilmestyy
    - valitse MMS
    - valitse vastaanottaja ja lähetä viesti.

• Yhteystiedon jakaminen Henkilöt-sovelluksesta MMS-viestillä
    - avaa yhteystieto (kontakti)
    - valitse komento 'Jaa' alasvetovalikosta
    - valitse MMS
    - valitse vastaanottaja ja lähetä viesti.

MMS-viestien lähetys suoraan Viestit-sovelluksesta ei ole mahdollista nykyisissä SailfishOS-versioissa. Kuitenkin Galleriasta lähetetyt MMS-viestit näkyvät Viestit-sovelluksen keskusteluketjuissa ikäänkuin ne olisivat lähteneet tästä sovelluksesta.

MMS:n vastaanottaminen

Vastaanotetut MMS-viestit näkyvät Viestit-sovelluksessa samalla tavalla kuin SMS-viestit. Katso esimerkkikuvaa saapuneista aivan tämän artikkelin lopussa. MMS-viestiin liitettyjä kuvia ja yhteystietoja voi katsoa koskettamalla niitä. Lisäksi kuvat voi tallentaa Galleriaan ja yhteystiedot Henkilöt-sovellukseen.

Toistaiseksi SailfishOS:ssä ei voi vastata MMS-viestiin MMS:llä vaan pelkästään SMS:llä.

MMS:n asetukset

Verkkoasetukset

• MMS:n asetukset tulevat puhelimeen automaattisesti puhelimen sisäisestä tietokannasta, kunhan puhelin on rekisteröitynyt matkapuhelinverkkoon onnistuneesti. Tämä edellyttää, että SIM-kortti on puhelimessa ja että sen PIN-koodi on näppäilty hyväksytysti.
  • MMS-asetuksia voi muokata valikossa Asetukset > Järjestelmä > Matkapuhelinverkko > Multimediaviestien yhteyspiste. Löydät oikeat arvot matkapuhelioperaattorisi verkkosivuilta.
  • Voi myös olla mahdollista tilata asetukset operaattorilta puhelimeen lähetettävänä viestinä.
  • Alla oleva kuva esittää esimerkkiä verkkoasetuksista. Niistä ylin, Yhteyden nimi, on vapaata tekstiä, kun taas kaikkien muiden tulee olla täsmälleen oikein.

Sovellusasetukset

Valikossa Asetukset > Sovellukset > Viestit on asetuksia MMS-viestien käyttöä ja ominaisuuksia varten. Nämä asetukset ovat käytettävissä SailfishOS-versiosta Vaarainjärvi (1.1.1.x) lähtien:

• MMS-viestin koko [Pieni, Keskikokoinen, Suuri, Erittäin suuri]
    Suosittelemme Keskikokoista (300 kilotavua), sillä operaattorit ja puhelimien ominaisuudet saattavat rajoittaa viestin kokoa: suuria liitteitä ei voida toimittaa perille.
  • Pyydä kuittaukset [Ei, Toimitettu, Luettu, Molemmat]
    Valitse sopiva arvo, jos haluat saada tiedon MMS-viestisi toimittamisesta ja lukemisesta.
  • Lataa multimediaviestit automaattisesti
    Jos haluat saada MMS-viestit liitteineen automaattisesti Jollan Viestit-sovellukseen, laita tämä valinta päälle. Operaattori voi periä tähän tarvittavasta mobiilidatan käytöstä maksua. Vaihtoehtona on laittaa tämä valinta pois päältä ja noutaa viestit vasta operaattorin sanomapalvelimelta vasta, kun ilmainen WLAN-verkko on käytettävissäsi. Viestit-sovellukseesi tulee tällöin vain ilmoitus haettavissa olevasta viestistä. Alla olevassa kuvassa alempi viesti tulee noutaa palvelimelta, kun taas ylempi viesti on tullut automaattisesti puhelimeen.
    HUOMAA: Johtuen SailfishOS-version 1.1.1.27 viasta tämän asetuksen arvo voidaan näyttää väärin (se näyttää olevan päällä, vaikka ei olekaan). Ongelman poistamiseksi laita tämä asetus ensin pois päältä ja sitten taas päälle.

Ongelmia?

Jos sinulla on ongelmia saada MMS toimimaan, lue nämä ohjeet.