Miten siirrän yhteystietoja Jollaan?

Jolla Care -

Yhteystietojen siirtäminen Jolla-puhelimeen onnistuu monella eri tapaa. Tässä artikkelissa kerromme yleisimmistä tavoista, ja ohjeistamme myös muutaman "vaikeamman" menetelmän.

SISÄLLYS

1 Tuo numeroita SIM-kortilta

2 Numeroiden tuominen Micro-SD muistikortilta

3 Yhteystietojen tuominen verkkopalveluista (Google, Facebook yms.)
3.1 Synkronointi Gmail/Google palvelusta
3.2 Synkronointi Mail for Exchange-palvelun yli (jota käytetään Outlook-ohjelmalla)

4 Yhteystietojen lähettäminen sähköpostilla

5 Yhteystietojen tuonti toisesta puhelimesta
5.1 Kontaktien siirtäminen USB:n yli
5.2 Synkronointi Bluetoothin yli käyttämällä Jollan Bluetooth-synkronointi –ominaisuutta (vaatii SyncML-tuen)
5.3 Synkronointi Bluetoothin yli, käyttämättä Bluetooth-synkronointi –ominaisuutta (ei vaadi SyncML-tukea)

6 Tunnettu ongelma .VCF -tiedostosta tuoduissa yhteystiedoissa

1 Tuo numeroita SIM-kortilta

1. Varmistu että SIM-kortti on asetettu laitteeseesi.
  2. Käynnistä puhelin ja syötä kysyttäessä korttisi PIN-koodi.
  3. Mene Asetukset > Sovellukset > Henkilöt: napauta tekstiä ”SIM-kortilta” otsikon ”Tuo yhteistietoja” alta.
  4. Yhteystietojen tuominen alkaa ja se vie muutamia sekunteja.
  5. Saat vielä ilmoituksen kun yhteystietojen tuominen on valmistunut.
  6. Napauta ”Näytä yhteystiedot” –tekstiä, jolloin Henkilöt-sovellus käynnistyy ja näet yhteystietosi.

Huom.: Nämä yhteystiedot ovat ns. paikallisia yhteystietoja, eli ne eivät synkronoidu millekään puhelimellasi mahdollisesti oleville sähköpostitileille. Voit muokata näitä yhteystietoja, mutta muutokset tallentuvat vain puhelimelle.

2 Numeroiden tuominen Micro-SD muistikortilta

1. Siirrä .vcf -tiedosto muistikortille.
  2. Varmistu siitä että muistikortti on asetettu Jollaasi, ja käynnistä puhelin.
  3. Mene sitten Asetukset > Sovellukset > Henkilöt: napauta ”Yhteystietotiedostosta” otsikon ”Tuo yhteystietoja” alta.
  4. Napauta .vcf –tiedostoa. Kontaktien tuonti alkaa ja valmistuu muutamassa sekunnissa.
  5. Saat vielä ilmoituksen kun yhteystietojen tuominen on valmistunut.

Huom.: Nämä yhteystiedot ovat ns. paikallisia yhteystietoja, eli ne eivät synkronoidu millekään puhelimellasi mahdollisesti oleville sähköpostitileille. Voit muokata näitä yhteystietoja, mutta muutokset tallentuvat vain puhelimelle.

Huom.: Jos yhteystietosi olivat yhden vCard-tiedoston sijaan useammassa pienemmässä tiedostona, on ehkä kätevintä tehdä niistä yksi tiedosto. Ohjeita tähän löytyy alta löytyvästä ”Kontaktien siirtäminen USB:n yli” kohdasta.

3 Yhteystietojen tuonti verkkopalveluista (Google, Facebook yms.)

Jolla tukee yhteystietojen lataamista yleisimmistä verkkopalveluista, kuten Googlesta ja Facebookista.

Lisätäksesi käyttämäsi tili, valitse Asetukset > Tilit. Vedä näkymää alaspäin ja valitse vetovalikosta "Lisää tili".

Alla on yksityiskohtaisempia ohjeita eri palveluiden tilien asentamiseen:

3.1 Synkronointi Gmail/Google palvelusta

1. Varmistu siitä, että Jollasi on yhdistettynä internetiin.
  2. Lisää Google-tilisi puhelimeen valitsemalla: Asetukset > Tilit > valitse "Lisää tili" vetovalikosta yläpuolelta.
  3. Valitse listasta Google, ja seuraa ruudun ohjeita. Valitse mitkä kaikki kohteet haluat tuoda puhelimeesi.
  4. Huomaa myös synkronoinnin ajankohtaan liittyvät valinnat
  5. Tallenna muutokset navigoimalla pois tästä näkymästä.

Yhteystiedot lähtevät siirtymään Googlesta puhelimeesi välittömästi, olettaen että laitteesi on edelleen yhdistettynä internetiin.

Tarvitsetko lisää apua tämän kanssa? Katso tämä artikkeli: Vaihe vaiheelta: Google -tilin asentaminen Jollaan

3.2 Synkronointi Mail for Exchange-palvelun yli (jota käytetään Outlook-ohjelmalla)

1. Varmistu siitä, että Jollasi on yhteydessä internetiin
  2. Lisää Microsoft Exchange –tilisi puhelimeesi kohdassa: Asetukset > Tilit > valitse "Uusi tili" yläpuolen vetovalikosta.
  3. Valitse ”Microsoft Exchange” ja seuraa ohjeita ruudulla. Valitse haluamasi synkronointikohteet, mukaanlukien ”Ihmiset”
  4. Huomaa myös synkronointiin liittyvät asetukset.
  5. Tallenna muutokset navigoimalla pois tästä näkymästä.
  6. Kontaktit kopioituvat Exchange-palvelusta puhelimeen tuota pikaa, kunhan puhelimesi on yhdistettynä internetiin.
  7. Tästä lähin yhteystiedot synkronoituvat asettamasi synkronointi aikataulun mukaisesti.
  8. Pakottaaksesi synkronoinnin käsin, avaa kohta Asetukset > Tilit > Exchange -tilisi ja valitse "Synkronoi" vetovalikosta ylhäältä.

Tarvitsetko lisää apua tämän kanssa? Katso tämä artikkeli: Miten asennan Exchange-tilin puhelimeeni?

4 Yhteystietojen lähettäminen sähköpostilla

1. Kun olet saanut puhelimesi yhteystiedot muutettua vCard (.vcf) muotoon, voit kirjoittaa uuden sähköpostiviestin, jonka liitetiedostoksi valitset yhteystieto-tiedostosi.
    Jos et ole varma miten saat puhelimesi yhteystiedot yhteen vCard-tiedostoon, katso alempaa ohjeita tähän liittyen kohdasta ”Kontaktien siirtäminen USB:n yli”.
  2. Lähetä sähköpostiviesti omaan sähköpostiosoitteeseesi.
  3. Vastaanota ja avaa tämä viesti Jolla puhelimellasi.
  4. Huomaa viestiin liitetty (.vcf-muotoinen) tiedosto ja napauta sitä. Puhelimesi aloittaa nyt kontaktien kopioimisen.
  5. Saat vielä ilmoituksen siitä, kun kontaktit on siirretty onnistuneesti Jollasi osoitekirjaan.
  6. Kun napautat ”Näytä yhteystiedot” –tekstiä, Henkilöt –sovellus avautuu ja näet juuri tuomasi yhteystiedot.

Huom.: Nämä yhteystiedot ovat ns. paikallisia yhteystietoja, eli ne eivät synkronoidu millekään puhelimellasi mahdollisesti oleville sähköpostitileille. Voit muokata näitä yhteystietoja, mutta muutokset tallentuvat vain puhelimelle.

5 Yhteystietojen tuonti toisesta puhelimesta

5.1 Kontaktien siirtäminen USB:n yli

1. Käyttäen toisen puhelimen ominaisuutta (jollaista ei aina välttämättä ole), vie yhteystietosi muistikortille tai puhelimen muistiin. Yleensä tällainen toiminto löytyy puhelimien osoitekirja-sovelluksesta.
  2. Puhelimesta riippuen yhteystiedot saattavat viennissä mennä yhdeksi vCard-tiedostoksi joka sisältää koko osoitekirjan (esim. Samsung Galaxy puhelimet), tai vaihtoehtoiseksi useammaksi tiedostoksi jolloin yhteystiedot ovat yksittäisiä tiedostoja (esim. N9 toimii näin).
  3. Yhdistä toinen puhelimesi tietokoneeseesi USB-kaapelia käyttäen.
  4. Etsi tietokoneesi tiedostojen hallintaohjelmalla tekemäsi yhteystietotiedosto(t) puhelimesi muistista, tai puhelimesi muistikortin muistista.
  5. Kopioi yhteystietotiedosto(t) tietokoneellesi, esimerkiksi kiintolevysi päähakemistoon kansioon ”MyContacts”. (Esim. Windows-tietokoneilla C:\MyContacts)
  6. Irrota puhelin tietokoneestasi.
  7. Jos yhteystiedot ovat yhtenä tiedostona, jatka vaiheeseen 8. Seuraavassa ohjeita useamman yhteystietotiedoston pakkaamiseksi yhdeksi vCard tiedostoksi:

Riippuen siitä, käytätkö Windosia vai Linuxia, valitse alta sopivin vaihtoehto:

A) Linux tietokoneella käyttäen Terminaali sovellusta
    - mene kansioon "Contacts"
    - kirjoita Terminal-ohjelmaan: cat *.vcf > ALL.vcf

(katso kappale ONGELMIA)

B) Windows tietokoneella paina "Käynnistä" ja kirjoita "cmd" hakukenttään. Windows XP:llä saatat joutua etsimään ohjelman "Komentokehote", jonka pitäisi löytä "Apuohjelmat" kansion alta
    - mene kansioon jossa yhteystietosi ovat (esim. cd C:\MyContacts )
    - kirjoita komentokehotteessa: copy *.vcf ALL.vcf

Nyt yhteystiedot ovat yhdessä tiedostossa, jonka nimi on ALL.vcf.

8. Liitä Jolla puhelimesi tietokoneeseen USB kaapelilla. Valitse "PC yhteys" Jollan näytöltä. Odota että ajurit asentuvat tietokoneellesi. Jos tämä vaihe tuntuu epäonnistuvan, kokeile puhelimen irrottamista ja liittämistä uudelleen tietokoneeseen. Tämän onnistuttua puhelimen pitäisi näkyä samalla tavalla kuin koneeseen liitetty muistitikku tai kovalevy. Valitse "Phone Memory" Sailfish-levyltä.

9. Kopioi ALL.vcf tiedosto tietokoneeltasi aseman "Phone Memory" juureen. Älä siis laita tiedostoja mihinkään kansioon puhelimellasi.

10. Irroita Jolla tietokoneesta kun tiedostot ovat kopioituneet.

11. Mene Jollallasi Asetukset > Sovellukset > Henkilöt. Valitse “Yhteystietotiedostosta”.

Napauta vcf-tiedostoa. Puhelin tuo numerot tästä tiedostosta Henkilöt-sovelluksen osoitekirjaan.
Saat vielä varmistuksen onnistuneesta tiedonsiirrosta.
Nyt yhteystietosi näkyvät Henkilöt-sovelluksessa.

Huom.: Nämä yhteystiedot ovat ns. paikallisia yhteystietoja, eli ne eivät synkronoidu millekään puhelimellasi mahdollisesti oleville sähköpostitileille. Voit muokata näitä yhteystietoja, mutta muutokset tallentuvat vain puhelimelle.

5.2 Synkronointi Bluetoothin yli käyttämällä Jollan Bluetooth-synkronointi –ominaisuutta (vaatii SyncML-tuen)

Jollassa on sisäänrakennettuna työkalu, jolla yhteystietojen siirtäminen Bluetoothin yli on nopeaa ja vaivatonta. Se kuitenkin vaatii, että laite mistä tietoja siirretään tukee SyncML:ää. Jos nämä ohjeet eivät toimi, kokeile toisia ohjeita tässä artikkelissa, jossa ohjeistetaan yhteystietojen siirtäminen SyncML:ää tukemattomilta laitteilta.

1. Avaa Jollassasi Asetukset > Järjestelmä > Bluetooth-synkronointi
  2. Vedä näkymää alaspäin ja valitse vetovalikosta ”Lisää uusi laite”. Laitteesi pitäisi nyt näkyä listassa. Varmasti toimivia laitteita ovat Nokia N9, N900, N950 tai Nokian Symbian –laitteet.
  3. Seuraa ruudulla olevia ohjeita Bluetooth-parittamisen tekemiseksi.
  4. Yhteystietojen siirto alkaa automaattisesti.

5.3 Synkronointi Bluetoothin yli, käyttämättä Bluetooth-synkronointi –ominaisuutta (ei vaadi SyncML-tukea)

Jollassa on sisäänrakennettuna työkalu, jolla yhteystietojen siirtäminen Bluetoothin yli on nopeaa ja vaivatonta. Se kuitenkin vaatii, että laite mistä tietoja siirretään tukee SyncML:ää. Nämä ohjeet ovat sinua varten, jos puhelin josta olet siirtämässä tietoja Jollaan ei tue SyncML:ää, tai jos et onnistunut siirtämään yhteystietoja käyttäen Jollan Bluetooth-synkronointi –ominaisuutta.

1. Parita Jolla ja toinen puhelimesi käyttäen Bluetoothia.
  2. Avaa toisen puhelimesi osoitekirja.
  3. Valitse kaikki kontaktit, ja käytä toimintoa jolla ne voi siirtää Bluetoothin yli Jollaan. Huom.: tämä toimii vain jos toinen puhelin pystyy yhdistämään kaikki yhteystiedot yhdeksi .vcf tiedostoksi. Kontaktien lähettäminen yksitellen käyttäen tätä menetelmää on mahdollista, mutta aikaa vievää.
  4. Jolla-puhelimesi näytölle saattaa tulla dialogi, joka pyytää vahvistamaan yhteystietojen siirron. Hyväksy tiedonsiirto. Ruudun yläreunaan tulee lyhytkestoinen ilmoitus onnistuneista siirroista. Jos siirtoon menee kauemmin, näet pyörivän indikaattorin.
  5. Mene sitten Asetukset > Järjestelmä > Siirrot. Yhteystieto-tiedosto (.vcf) näkyy listassa päällimmäisenä.
  6. Tämän tiedoston napauttaminen aloittaa yhteystietojen tuonnin.
  7. Saat ilmoituksen onnistuneesta tiedonsiirrosta.
  8. Napauta tekstiä ”Näytä yhteystiedot” nähdäksesi yhteystietosi Henkilöt-sovelluksessa.
  9. Halutessasi voit nyt poistaa .vcf –tiedoston kohdassa Asetukset > Järjestelmä > Siirrot.

6 Tunnettu ongelma .VCF -tiedostosta tuoduissa yhteystiedoissa:

Joskus vcf-tiedostojen yhdistäminen voi tuottaa tiedoston, jossa rivinvaihtomerkit (line feed) puuttuvat. Siten ko. tiedostossa on seuraavanlaisia rivejä: "END:VCARDBEGIN:VCARD". Jolla ei voi käyttää tuollaista väärässä muodossa olevaa tiedostoa. Syynä muoto-ongelmaan saattaa olla se, että alkuperäisissä vcf-tiedostoissa on muoto-ongelmia.

Tällaisessa tapauksessa kannattaa kokeilla, voisiko yhdistäminen Windows PC:llä tuottaa paremman tuloksen.