Miten teen varmuuskopion ja miten palautan sen laitteeseeni?

Yigit Ucak -

SISÄLTÖ

1. Varmuuskopion tekeminen muistikortille

2. Varmuuskopion palauttaminen muistikortilta

3. Varmuuskopiointi ja palautus pilvipalvelua käyttäen

a. Varmuuskopion tekeminen pilvipalvelua käyttäen

b. Varmuuskopion palauttaminen pilvipalvelusta

Huomaathan, että varmuuskopiointi ei tallenna aivan kaikkia laitteesi tietoja:

1) SailfishOS:n varmuuskopiotoiminto ei talleta asennettuja päivityksiä, sovelluksia (ei SailfishOS eikä Android), Android-sovellusten tietoja, kalenterimerkintöjä, musiikkitiedostoja, sähköpostiviestejä eikä Asetukset-valikon sisältöä varmuuskopioon.

Seuraavat kohteet sisältyvät varmuuskopioon:

Tilit: Jollaan asentamasi tilit
Huom: joudut todennäköisesti kirjautumaan uudelleen tileihin.

Selain: selaimesi kirjanmerkit ja välilehdet
Huom: EI tallennettuja salasanojasi.

Galleria: kuvat ja videot Galleriassasi
Huom: Android-sovellusten tallentamat kuvat ja videot EIVÄT ole mukana varmuuskopiossa. Tiedostot kansioissa kuten Lataukset eivät varmuuskopioidu.

Soittolistat: soittolistasi Media -sovelluksesta
Huom: EI tarkoita musiikkitiedostojasi.

Viestit: SMS- ja pikaviestit
Huom: EI multimediaviestien (MMS) liitetiedostoja (esim. mediatiedostoja).

Muistiinpanot: Muistiinpanot -sovelluksella tehdyt muistiinpanot
Huom: muistiinpanojen palauttaminen varmuuskopiosta korvaa aina puhelimessa olevat muistiinpanot.

Henkilöt: yhteystietosi osoitekirjasta
Huom: pilvipalvelusta (Google, Facebook) synkronoituvat kontaktitiedot tai niiden osat (esim. kuvat) EIVÄT tallennu.

Puhelin: puheluloki

Vain tässä listatut kohteet tallentuvat varmuuskopioon!

2) Jos teet varmuuskopiota, koska aikomuksesi on palauttaa laite alkutilaan (palauttaa tehdasasetukset laitteeseen), huomaa seuraavaa:

Laitteesi KAIKKI TIETO pyyhkiytyyy pois; SD-kortilla olevat tiedot kuitenkin säilyvät koskemattomina.

Tee asiat tässä järjestyksessä alkutilaanpalautuksen jälkeen:

1. Asenna ensin kaikki järjestelmäpäivitykset uudelleen.
2. Asenna vasta sitten kaikki sovellukset ja tilit uudelleen.

3. Palauta lopuksi varmuuskopio.

1. Varmuuskopion tekeminen muistikortille

1. Sammuta laitteesi.

2. Laita muistikortti laitteeseen. Sen tulee olla alustettu vFAT32-muotoon. Kortin suurin tuettu kapasiteetti on 32 Gt.

3. Käynnistä laite. Huomaa, että on hyvä aina käynnistää laite uudelleen ennen varmuuskopiointia.

4. Avaa valikko Asetukset > Varmuuskopio

5. Paina “Tietojen varmuuskopiokohde” ja valitse “Muistikortti”. Paina “Varmuuskopioi” ja jatka kun olet valmis aloittamaan. Varmuuskopiosi tallennetaan automaattisesti muistikortille prosessin jälkeen.

6. Varmuuskopiointiprosessi saattaa kestää kauankin riippuen laitteessa olevan tiedon määrästä.

7. Kun näet hymyilevän naaman näytöllä, on se merkki varmuuskopioinnin valmistumisesta ja siitä, että varmuuskopio on onnistuneesti kopioitu muistikortille.

2. Varmuuskopion palauttaminen muistikortilta

1. Avaa valikko Asetukset > Varmuuskopio.

2. ”Palauta” osiossa voit valita tietojen palautuslähteen, josta tietosi palautetaan. Kosketa ”Tietojen palautuslähde” ja valitse ”Muistikortti”, mikäli se ei ole jo valittuna.

3. Näet nyt viimeisimmän varmuuskopion listattuna, josta palautus myös tullaan tekemään. Kosketa ”Palauta” ja jatka seuraavaan vaiheeseen. Palauttaminen saattaa kestää kauankin riippuen laitteessa olevan tiedon määrästä.

4. Kun näet hymyilevän naaman näytöllä, on se merkki varmuuskopion onnistuneesta palauttamisesta.

5. Käynnistä laitteesi uudelleen.

HUOM: Jos varmuuskopion palauttaminen ei vaikuta palauttavan kaikkia tietoja varmuuskopiosta, palauta varmuuskopio uudelleen.

Joskus varmuuskopion palauttaminen epäonnistuu, esim. varmuuskopiotiedoston korruptoitumisen takia, tai liian vähäisestä tallennustilasta johtuen:

Varmista siis, että laitteellasi on runsaasti tilaa ennen varmuuskopion palauttamista.

3. Varmuuskopiointi ja palautus pilvipalvelua käyttäen

Sen lisäksi, että voit pitää varmuuskopioidut tiedot muistikortilla, voit myös tallentaa varmuuskopiosi pilvipalveluun, kuten Dropbox tai OneDrive. Tämän tekemiseksi sinun pitää ensin lisätä Dropbox ja/tai OneDrive tilisi valikossa Asetukset > Tilit. Täten valitsemasi pilvipalvelu on valittavissa varmuuskopiointikohteeksi valikossa Asetukset > Varmuuskopio.

Varmuuskopiointi- ja palautusprosessit ovat samanlaiset kumaa tahansa pilvipalvelua käytettäessä. Alla olevassa esimerkissä on käytetty Dropbox -palvelua.

HUOM: Galleriassa olevat kuvat sekä videot eivät varmuuskopioidu pilvipalvelua käytettäessä.

a. Varmuuskopion tekeminen pilvipalvelua käyttäen:

1. Avaa valikko Asetukset > Varmuuskopio.

2. PainaTietojen varmuuskopiokohdeja valitseDropbox

3. PainaVarmuuskopioija jatka kun olet valmis aloittamaan.

4. Prosessin lopuksi varmuuskopiosi tulisi latautua onnistuneesti Dropboxiin.

b. Varmuuskopion palauttaminen pilvipalvelusta:

1. Avaa valikko Asetukset > Varmuuskopio.

2. Paina ”Tietojen palautuslähde” ja valitse Dropbox listalta.

3. Näet nyt viimeisimmän varmuuskopion listattuna, josta palautus myös tullaan tekemään. Kosketa ”Palauta” ja jatka seuraavaan vaiheeseen. Palauttaminen saattaa kestää kauankin riippuen laitteessa olevan tiedon määrästä.

4. Kuten varmuuskopiointiprosessin jälkeen, myös nyt näet hymyilevän naaman ilmoittamassa onnistuneesta tietojen palautuksesta.

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

Kommentit

• Avatar
    Jolla

Olemme avanneet tämän artikkelin kommentit parantaaksemme sitä. Mikäli sinulla on palautetta artikkelista, jätä meille kommentti.

Huom: mikäli tarvitset apuamme, lähetä meille tukipyyntö niin autamme sinua mielellämme.

Kiitos avustasi!